TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Debattinlägg: Svensk Näringsliv gnäller om Teatercaféet medan utländska statliga företag tar över i landet
3 augusti 2009 09:28


Den svenska högerregeringen och Svenskt Näringsliv, hand i hand, skäller värre än en bandhund på att samhället äger företag. Andra länders regeringar har en totalt motsatt syn och låter de samhällsägda och statliga företagen utvecklas men Sverige låter andra länders statliga bolag köpa och ta kontrollen.


Det är en utarmning och på sikt kommer jobb och kunskap att försvinna från Sverige och huvudkontoren att lämna landet. Jag ska bara här ge några exempel då man aldrig hör ett enda ord om detta från högeralliansen, Företagarna och Svenskt Näringsliv.


Bring ägs av norska posten och därmed den norska staten. Bringkoncernen är ganska omfattande och sysslar med enheter som Mail, Dialoge, Logistics, Express och Citymail. De flesta områden är inom transport och logistik.
DHL syns ju lite överallt och de sysslar också med transporter och där finns ju bland annat gamla ASG och ägare är tyska posten.


Vi har ytterligare ett ex. och det är Telenor som ägs av Norska staten och där ingår bland annat Bredbandsbolaget. De har ju många anställda på support i Umeå och det har även de andra bolagen som jag räknat upp.


Företagarna, Svenskt Näringsliv och högeralliansen brukar gå i taket till och från när det gäller Folkets Hus men i dessa fall har vi inte sett och inte hört ett enda dugg om att andra länders regeringar tillåter deras statliga företag att ta över mer och mer av ägandet i det svenska näringslivet.


Lennart Holmlund, kommunalråd (s) UmeåSe S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM