TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Insändare: Mera bilar i centrala Umeå nej tack
12 februari 2008 10:39


En majoritet av partierna i kommunstyrelsen (v, mp, m, kd och c) röstade för att fortsätta subventionera parkeringar för vissa och att locka fler bilister till Umeås centrum. Det hade man aldrig kunnat tro, framförallt inte att miljöpartiet och vänstern skulle vilja subventionera parkeringar. Men så kommer det att bli med gratisparkering i två timmar för etanolbilar, trots att etanolbilar bidrar till att försämra luftkvaliteten i Umeås centrum. Beslutet kommer att göra det svårare att klara luftkvalitetsnormen.


Beslutet sänder dessutom ut fel signaler då det signalerar att bilkörning är bättre än kollektivtrafik och att det är fritt fram för mer bilåkande. Det blir också lite märkligt om man betänker att vi med andra styrmedel försöker ändra människors attityder till ett mer hållbart förhållningssätt. Sen kan vi heller inte säkerställa att de bilar som uppfyller miljöbilsdefinitionen och är etanolbilar verkligen tankas med etanol.

 

De pengar som nu läggs på att ge gratis parkering till vissa borde istället satsas på förbättringar av kollektivtrafiken. Jag har heller aldrig hört ett enda ord från Bio Fuel Region om vad de bidragit med miljömässigt för att klara luftkvaliteten i Umeås centrum.


Lennart Holmlund, kommunalråd (s) i Umeå
2007-01-19Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM