TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Insändare: Tack Börje Hörnlund!
1 oktober 2007 14:59


Äntligen – om man nu får säga så. Börje Hörnlund, c, före detta arbetsmarknadsminister i den borgerliga regeringen som regerade i början av 1990-talet skrev på DN-debatt den 21/5 att han känner förtvivlan över regeringens politik.

 

Börje som jag kritiserat så många gånger för vissa av de beslut som han fattade då bland annat gällande transportstödet. Ja, jag tror nästan att jag måste ta tillbaka lite av den kritiken för den debattartikel han har skrivit. Så tack Börje för att du bekräftar det vi redan visste; att den borgerliga regeringen prioriterar de som har framför de som inte har.


I debattartikeln skriver Börje om besvikna småföretagare, jobbavdraget, 1000-lappen som inte blev en tusenlapp, fastighetsskatten som innebär att nio av tio husägare i inlandskommunerna får höjd skatt till fördel för Stockholmskommunerna, samt att kommunerna i Västerbotten måste betala för Stockholmskommunernas höga löner. Börjes uppmaning till centerpartistiska riksdagsledamöter är att man ska sätta stopp för detta. Man får hoppas det ger verkan.


Börje skriver också. Om alliansregeringen förlorar makten på en politik som utgår från principen ”till den som har skall varda givet” blir det inte lätt för borgerligheten att komma igen.


Vi får faktiskt hoppas att centerpartistiska företrädare omvärderar den förda politiken annars är risken att fördelningspolitiken blir nästa stora fråga. Att de tio procent av befolkningen som tjänar bäst får 50 procent av de skattesänkningar som görs, en gigantisk omfördelning av resurser. Det torde vara svårt för det gamla folkrörelsepartiets kärntrupper att stå upp och försvara en sådan politik.


Det blir därför med stort intresse jag ska följa centerpartiets utveckling. Man måste förstå att det är illa ställt när Börje skriver en sådan artikel och jag är till 100 procent övertygad om att han diskuterat detta med många centerpartister innan han skrev artikeln.


Lennart Holmlund
kommunalråd i Umeå, (s)
2007-05-25Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM