TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Debattinlägg: Replik: Tiden räcker ej till kommentarer på nätet
1 oktober 2007 14:55


På VK:s ledarsida den 24/4 går att läsa att mäktiga män inte vill höra kritik vilket syftar på att vissa, däribland jag, inte tillåter kommentarer på VK:s bloggnätsida. Att jag inte vill ha mothugg är fel. Jag har inget emot att bemöta olika ståndpunkter. Däremot är jag emot anonyma kommentarer. Jag har även redovisat varför jag är emot detta, ett flertal gånger i bloggen.


En orsak är att jag vill veta vem eller vilka jag deltar i en offentlig debatt med. Jag brukar vanligtvis svara på mail eller brev som riktar sig direkt till mig och som är underskriven av en person. De breven blir också offentlig handling.


Jag svarar aldrig på anonyma insändare, någon enstaka gång på andra insändare. Skulle jag ägna all tid åt detta har jag inget utrymme att föra fram partiets åsikter.


För några år sedan bemötte jag en insändare som påstod felaktiga saker om vad jag hade sagt. Tyvärr blev konsekvenserna av detta att jag och min sekreterare utsattes för hot av en person som mådde psykiskt dåligt.


Den personen blev senare dömd till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning just för detta. Jag hoppas trots det att den personen fick bra vård och att personen är frisk idag. Eftersom jag då visste vem jag svarat var det enkelt för polisen att klara upp detta.


Jag har också råkat ut för andra typer av hot. Därför är jag restriktiv till att gå in i offentliga diskussioner, utan att veta vem jag diskuterar med.


VK har även förändrat sina regler för hur bloggarna fungerar. Jag har aldrig bett om att få blogga utan fick en förfrågan tillsammans med Britt-Marie Lövgren strax före valet. Jag tackade ja med de regler som då fanns, men hade tänkt sluta i och med de nya reglerna. Då gavs möjligheten att man inte behövde tillåta kommentarer, vilket jag då önskade.


Jag tror på en öppen debatt där var och en törs stå för sina åsikter. Om det på bloggen är öppet för kommentarer, även för de står med namnunderskrift, så anser jag att man ska få svar och bli bemötas på ett riktigt sätt men för det räcker helt enkelt inte min tid till. Den tid som är över används bland annat till att vara på alla brev och mail som jag får per dag. I dessa står folk för vem dom är. Jag förordar ett sådant system.

 

Lennart Holmlund
kommunalråd, s i Umeå
2007-04-27Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM