TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Insändare: I centern ska man vara tyst annars hotas man med åtgärder
26 september 2007 11:11


Pernilla Djärv (centerpartiet) skriver i en insändare i VK den 29/8 att jag har ingen rätt att kritisera Maud och näringsdepartementet för då går det illa för Umeå. Men vilken syn på demokratin är det, att man ska hålla käften om vi ska få något?

Pernilla hänvisar i sin insändare till bloggar och debattartiklar som jag har skrivit och där jag har kritiserat regeringens regionalpolitik, hanteringen av Volvo lastvagnar, transportstöd m.m. Hon menar på att jag i stället ska arbeta för att skapa goda relationer med departementet.


Jag tycker det är vansinne ur demokratisk synpunkt att man inte ska kritisera det man tycker är fel. Pernilla tycker också att det är fel att kräva saker av Maud som, enligt Pernillas uppfattning, inte ligger i demokratins eller lagens råmärken. Det är märkligt för det jag framförallt har kritiserat Maud för är transportstödet vilket är hennes ansvarsområde. I upproret mot regionalpolitiken som det dessutom har rapporterats i media fanns faktiskt flera centerpartister med. Men dom kanske också har fel Pernilla?


I mitt parti protesterade vi kraftigt och ibland mycket kraftigt om vi tyckte den förra regeringen var på väg åt fel håll, t.ex. när man var in och fingrade på transportstödet - då röt vi till ordentligt och det blev kvar. Ingen glömmer väl vad jag tyckte om Björn Rosengren när regeringen biföll besvären över vägpaketet, ett system som vi varit överens med Uusmann om.
När något är bra så ska vi absolut ge beröm för det, vilket jag har gjort i flera fall. Det senaste var innan sommaren när den nuvarande regeringen avslog överklagandet av järnvägsplan 74, vilket gjorde att järnvägsbyggandet kunde fortsätta. Men när jag upplever att regeringen eller regeringens företrädare för detta område har fel så måste jag som medborgare ha rätt att tycka det också. Vart skulle annars demokratin ta vägen?


Mycket av detta fanns även med i min blogg som Pernilla då kommenterade, då blev jag ännu mer fundersam. Hon skyller på andra ministrar i regeringen och då moderaterna för det som händer i inlandet. I regeringen ligger ansvarsfördelningen på näringsministern som ska se till att man tar regionalpolitisk hänsyn.


Lennart Holmlund (s)
2007-09-03Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM