TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Debattinlägg: Försämringar av trygghetssystemen
26 september 2007 10:27


Regeringen har stulit löntagarnas pengar när den sänker ersättningarna i trygghetssystemen. De försäkringarna finansieras via avgifter och det som arbetsgivarna betalar in har avräknats i löneförhandlingarna och är därmed inte en belastning för statsutgifterna.


Nu vill socialförsäkringsministern se över andra tilläggsförsäkringar som tecknats via kollektivavtal. Orsaken att det finns i kollektivavtalen är att fackförbunden vill ge medlemmarna den trygghet dom kräver för att klara sig vid sjukdom och arbetslöshet. Nu har andra än de högavlönade sett att något måste göras för sina medlemmar.


Den utredning hon tillsatt har hon säkert gjort för att försöka hitta någon lagstiftning som förbjuder tilläggsförsäkringar eller begränsar dem. Däremot tvingar man människorna till högre bilförsäkringar. Allt detta gör man för att kunna sänka skatten för de som har det bäst. Skattesänkningarna går till hälften åt de tio procent som tjänar mest. Att regeringen skulle begränsa svenska folkets möjligheter att teckna tilläggsförsäkringar via kollektivavtal är ytterligare ett sätt att försöka slakta fackföreningsrörelsen. Är det någon som hört om begränsningar för enskilda försäkringar.


Lennart Holmlund, kommunalråd (s) i Umeå 

2007-07-19Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM