TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Debattinlägg: Sverige måste ta chansen och påverka EU
26 september 2007 10:16


I helgen på den socialdemokratiska distriktskongressen i Umeå antogs ett uttalande gällande fotbolls VM i Tyskland. Där slogs fast att Sveriges riksdag och regering med stöd av Kvinnokonventionen och EU-lagen om trafficking med alla medel ska fördöma den trafficking som planeras i samband med Fotbolls-VM.

 

Kongressen uttalade att de önskade se att riksdag och regering mer aktivt påverkar EU att kriminalisera prostitution och trafficking. Distriktskongressen uppmanar Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollsförbundet, Västerbottens Fotbollsförbund och FIFA att offentligt inför fotbolls-VM 2006 tydligt och bestämt ta avstånd från den förnedring av kvinnor som prostitution och trafficking innebär, samt aktivt informerar om det svenska förbudet mot sexköp.

 

Sverige har en unik chans att påverka och nyttja EU, kanske det viktigaste organet för att vi skall komma tillrätta med den här typen av problem och förhindra trafficking och prostitution. Sverige är en del av EU och har därmed en unik chans att påverka.

 

Den modell Sverige och EU måste arbeta efter, en bojkott där vi slutar att ha kontakt med de/dem vi inte håller med skulle t.ex. innebära att vi skulle sluta att åka till Danmark. En modell jag inte tror är den rätta. Vi har chansen att påverka utvecklingen av olika frågor. Nu har vi möjlighet att lyfta upp både trafficking och prositution på EU:s dagordning - vi måste se till att vi tar den.

Lennart Holmlund, kommunalråd (s)

2006-04-20Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM