TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Insändare: Vad hände med transportstödet?
16 april 2007 13:05


Så besannades mina farhågor; näringsminister Maud Olofsson vill inte att företag ska växa i Norrland. För på annat sätt går det inte att tolka förslaget som man i tysthet beslutat om och skickat över till EU för att noteras.


Vi socialdemokrater har jobbat för att bl.a. Volvo lastvagnar ska få tillbaka sitt stöd. Det "glömdes bort" att förhandlads in av den förra borgliga regeringen. Efter den gången tog det lång tid innan vi fick tillbaka det. Jag minns så väl hur Maud kritiserade den förra regeringen trots att det var Börje Hörnlund som glömde att förhandla in stödet. Jag har på olika sätt försökt få fram ett besked om transportstödet då vi tidigt såg att det fattades pengar till detta i budgeten. Men att man på detta sätt skulle smyga fram ett förslag som drabbar stora och viktiga företag trodde jag inte. Visst går Volvo lastvagnar bra men det ska ett transportstöd inte ta hänsyn till utan det ska kompensera för de långa avstånden. Nu vill jag se en kraftig reaktion från de borgliga länspolitikerna; att de ställer upp och protesterar mot regeringens politik på samma sätt som man gjorde då sosseregeringen fingrade på det. 


Det som är paradoxalt är att vi samtidigt får höra att det finns utrymme för reformer och skattesänkningar. Därför blir det mycket märkligt att det inte finns några hundra miljoner som på sikt tryggar jobben och investeringarna för t.ex. Volvo och andra stora företag. Det är en mycket viktigare reform än att sänka skatten lite grann. Maud Olofsson är därför det största hotet som finns mot Volvos utbyggnadsplaner.


Lennart Holmlund, kommunalråd (s) i UmeåSe S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM