TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Saker som hände under 2006
24 januari 2007 11:09


5 december

Jag och KG Abramsson hade idag en debattartikel publicerad i Västerbottens Folkblad där vi ifrågasätter om regeringen verkligen har bejakat transportstödet som är så viktigt för Norrland. Läs debattartikeln.

 

29 november

Några bilder från ljusfestivalen som pågår i Umeå just nu. Det är trevligt med saker som livar upp stämningen.

 

Ljusfestivalen

  

10 oktober

Idag har jag skickat in en insändare till tidningarna och idrotten och travet som handlar om deras förutsättningar i och med den borgerliga regeringen. Läs mer

 

24 augusti

Idag var Göran Persson här och gästade Umeå. Jag passade då på att spela upp min jingel för honom. Det var också ganska mycket folk och lyssnade, cirka 500-600 personer.

 

GP

 

23 augusti

I måndags invigdes valstugan på torget som har varit välbesökt. Jag passar själv på att titta förbi där så ofta som jag har möjlighet. Kom gärna fram och ställ en fråga om du har vägarna förbi.

 

Valstugan

 

22 augusti

Valmanifest 2006. Idag har socialdemokraterna i Umeå släppt sitt valmanifest. En konkretisering av det handlingsprogram som presenterats tidigare. Det är ett starkt valmanifest på 55 punkter för en fortsatt positiv utveckling i Umeå. Läs hela valmanifestet.

 

18 augusti

Valaffisch release. Idag presenterade vi våra lokala valaffischer. Så här kommer dem att se ut.

 

Affisch

 

11 augusti

Sossetrav på Umåker. Det var en härlig kväll med trav och andra spännande aktiviteter. Bland annat en "kändislopp" som jag fick vara med i. Hästar var lövenspelare då de riktiga "pållarna" inte räckte till.

 

Trav

 

9 augusti

Idag var finansminister Per Nuder här och besökte Umeå. Vi hade bland annat gemensamt torgmöte på Rådhustorget.

 

7 juni

Igår på socialdemokraternas representantskap diskuterades det kommunala handlingsprogrammet för socialdemokraterna i Umeå kommun. Programmet kommer att läggas ut på arbetarekommunens hemsida, www.umesosse.se när det är färdigjusterat. Det går också att ladda ner här.

 

1 juni

Idag var jag och tog det första spadtaget i Sävar. Det är därmed startskottet för det privata initiativet att exploatera området. I detaljplanen som berör det aktuella området finns det planerat för 26 villatomter. Ett initiativ som kommunen ställer sig positiv till.

 

29 maj

Har kort kommenterat högeralliansens budgetförslag i min blogg.

 

24 maj

Igår presenterades vårt och vänsterns förslag till budget för Umeå kommun. Mer om detta går att läsa i den bifogade pdf-filen. Förslaget fokuserar på skola, vård- och omsorg, samt att det har ett tydligt arbetsmarknadspaket (plusjobb, lönebidrag, feriearbete). Kulturen ges ett särskilt anslag bl. a. til biblioteksutveckling, samt tillkomsten av en miljöbilpool. De ökade kostnaderna i och med friskolorna finns även med som en särskild budgetpost för både För- och grundskolenämnden samt Gymnasienämnden. Totalt fördelas ungefär 80 miljoner kronor utöver de befintliga ramarna.

 

Kommenterar med anledning av borgarnas budgetförslag kommer att läggas ut senare.

 

18 maj

Imorgon fredag kommer jag medverka på Nolia hästmässa ute på Umåker. Jag har blivit inbjuden att diskutera hästen och hästnäringens alla möjligheter tillsammans med företrädare för andra politiska partier. Mässan börjar från kl 16.00 där vi kommer att prata och köra ett ponnylopp. En rad andra aktiviteter sker också. Mässan pågår hela helgen.

 

15 maj

Skotten i Ådalen 1931. Igår under söndagen hölls en manifestation för att hedra minnet av de arbetare som miste livet för 75 år sedan.

 

12 maj

Idag var Håkan Juholt, biträdande partisekreterare här i Umeå. Han deltog bland annat på vårt torgmöte på Rådhustorget. En aktivitet som Umeås socialdemokrater försöker ha varje fredag mellan klockan 11.30-12.00. En chans att komma fram och ställa frågor och träffa lokala företrädare. Om jag är där kom gärna fram och hälsa.

 

10 maj

Idag presenterade VK sin opinionsundersökning. En mycket trevlig läsning som indikerar att vi är på rätt väg och att folk har förtroende för den förda politiken. När en liknande undersökning gjordes för ungefär ett år sedan uppgav cirka 40 procent att de skulle rösta på S. I den senaste undersökning uppgav hela 47 procent att de skulle rösta på socialdemokraterna om det var kommunval idag. Samtidigt uppger många att de är osäker på hur de kommer att rösta. Mer om undersökningen går att läsa på VK:s hemsida under val06 och nyhetsartikeln Umeå: Holmlund i medvind.

 

2 maj

Så har vi haft första maj. Fint väder, folk på torget och tal av Ibbe. Själv var jag och talade i Vindeln där ett 100-tal personer hade slutit upp.

 

I min blogg har jag även kommenterat Staden mellan broarna och den debattartikel som jag skrivit angående ett badhus på kajen. Inga beslut är fattade.

 

28 april

I helgen var det V75 i Umeå. På fredagen var jag nere på torget tillsammans med travet och informerade inför helgen. Berättade även om Sosse-travet som vi kommer att ha den 11 augusti.

 

Häst

 

24 april

På senaste kommunfullmäktige beslutade vi att gå vidare med planerna gällande ett P-garage under Rådhusesplanaden. Fullmäktige gav UPAB (Umeå Parkering AB) i uppdrag att fortsätta med planerna. Nästa steg är en detaljplaneprocess.

Läs mer 

 

Kommunstyrelsens planeringsutkott (PLU) har också fått se de tre förslag som presenterats om hur ett bad på kajen kan komma att se ut. Mer information samt illustrationerna av förslagen går att finna på kommunens hemsida

 

Inga beslut är fattade utan förslagen skall först diskuteras inom partierna.

 

20 april

Har varit ute på en rad arbetsplatsbesök och här är en bild från ett av dem. De arbetsplatsmöten som jag har varit ute på har varit mycket givande. Det har varit bra diskussioner med frågor om hur det går för Umeå och vilka planer som finns för staden gällande framtida byggnationer, både i och utanför Umeå.

 

Bygge

 

18 april

Har uppdaterat hemsidan gällande insändare och artiklar som numera finns utlagda.

 

12 april

Den 3 februari 2006 skrev Maud Olofsson artikeln ”Slopa las för unga” på DN debatt. Hennes förslag innebär i princip att arbetsgivarna ska ges rätt att säga upp ungdomar med omedelbar verkan. I artikeln anförs också att ett sådant förslag bör utformas efter den modell som Frankrike införde.

 

I början av denna vecka meddelade den franska högerregeringen att man släpper förslaget om att införa de särskilda lagar för ungdomsarbete, som innebär ett avskaffat anställningsskydd, och som väckt våldsamma protester i hela Frankrike. Det intressanta är nu om Maud kommer att hålla fast vid avskaffandet av ungdomars anställningsskydd.

 

Jag har följt Mauds utspel och kommenterar detta i min blogg.

 Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM