TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Insändare: För oss socialdemokrater går välfärd före stora skattesänkningar
9 oktober 2006 16:18


I Umeå går vi till val på att välfärd går före stora skattesänkningar. Partiet har samma inriktning i landstinget och i riket. Högeralliansen vill föra en motsatt politik med stora skattesänkningar. För Umeå kommun så innebär alliansens skattesänkningförslag på 1kr en minskad inkomst till kommunen på 170 miljoner kr. I stort sett lika mycket som hela kostnaden för fritidsnämnden och kulturnämnden tillsammans.

Ökade kostnader för pensionerna på ca 100 miljoner bör också beaktas i sammanhanget. Man klarar inte detta utan att dra ner på andra verksamheter, som sociala och skolan. För jag törs lova att alliansen inte vågar ta bort hela budgeten för kultur och fritid. Nej, nedskärningar i flera olika verksamheter väntar om alliansen skulle styra. Därför säger vi - välfärd går före skattesänkningar, men också att vi ska göra rätt för oss och betala dom pensioner som våra anställda arbetat ihop.

 

För övrigt så är det en tråkig avslutning på valrörelsen i och med Folkpartiets dataintrång och det kommer fram att allt fler kände till vad som skett. Två Fp-ledamöter i detta län sitter i partistyrelsen, dess partiledning, (Britt-Marie Lövgren och Håkan Lindh). Visst borde man fråga sig hur många som har vetat om vad som skett och om dom lagt strategier utifrån den kunskapen. Partistyrelsen är ju inför medlemmarna ansvarig för all verksamhet. Det har också varit ovanligt tyst i kritiken, hon som alltid brukar gå ut och kräva att andra partiers ledamöter ska avgå så fort det händer något, Maud, är tyst. Däremot känner jag starkt för alla fp-valarbetare som ställer upp och jobbar för iden med partiets politik, det kan inte vara roligt. Trots detta ska valrörelsen gå vidare och väljarna ta ställning. För oss socialdemokrater går välfärd före skattesänkningar. Gå och rösta, jag är beredd att ta ansvaret för att leda kommunen i fyra år och göra så gott jag kan för att utveckla Umeå, om jag får förtroendet.

 

Lennart Holmlund, kommunalråd, s i UmeåSe S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM