TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 
Insändare: Vem styr skutan efter valet om alliansen vinner i Umeå?
9 oktober 2006 16:12


Socialdemokraterna i Umeå har gett mig fortsatt förtroende och bestämt att jag ska fortsätta leda socialdemokraterna i kommunstyrelsen när vi får väljarnas förtroende i valet. Men vem är er kandidat till den posten? Det är väl rimligt att väljarna får reda på detta innan valet så man vet vem som ni tänker som kandidat. Ni har ju kunnat enas om några frågor men inte
när det gäller ledningsfrågan. Den som ska vara ansiktet utåt. På nationell nivå har ni sagt Reinfeldt, så är det då Anders Ågren lokalt eller möjligen Britt-Marie? Ärligt talat tror jag att ni skulle få det svårt då ni definitivt inte är ett sammantrimmat lag utan har spretat åt helt olika håll och inte heller går i takt personligt. Några av er har eftersökt Umeåandan, dvs. brett samarbetet men har själva låst in er.

 

Nu får vi se väljarnas val. En annan sak är att ni har räknat med en socialdemokratisk regering när det gäller den kommunala ekonomin, detta då ni inte tagit några som helst hänsyn i era budgetförslag på att med en borgerlig regering blir det stora förändringar i skatteunderlaget för kommunerna. Alla försämringarna ni ska göra för sjuka, arbetslösa, föräldralediga, pigavdrag och många andra saker ger mindre skatter. Risken är också att kommunerna får högre socialbidrag då lönedumpningen med utländsk arbetskraft drar igång liksom ungdomslönerna. Ågren som vill styra högeralliansen borde ställa sig frågan om det verkligen finns ekonomisk utrymmer för skattesänkningar om det blir högeralliansen som skulle styra Sverige. Jag tror inte det, inte om välfärden ska bibehållas, men ursäkta tankevurpan den vill ni ju försämra.

 

Lennart Holmlund, kommunalråd (s)Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM