TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

uppdaterad

     20140828

 

Läs min blogg o m hälsa för seniorer
Debatt i Dagens Samhälle. Finansiell samordning och finansieringen.

 

1:a maj

 

Inte så många men engagerade och kämparstarka demonstranter i Eskilstuna.

 

Finsamkonferens

 

21 - 22 april var jag på en mycket givande konferens om Finansiell samordning. Samordningsförbundet i Malmö skall ha all heder av ett utmärkt arrangemang tillsammans med NNS ( Nationella Nätverket för samordningsförbund). På den nyöppnade hemsidan kommer det fortlöpande att ges intressant information om samordningsförbundens verksamhet runt om i landet.

 

Distriktskongress

 

Helgens distriktskongress i Katrineholm utlöpte väl. Vi har nu ett väldiskuterat och välformulerat valprogram för landstings- och regionalpolitik i Sörmland.

 

Favoritbloggare

 

Iffk rapporter om förtroendevalda

 

Fristående forskare har på Iffk;s uppdrag tittat på konsekvenserna av att man tog bort förtroendevalda från beslutsprocessen i socilaförsäkringen.

Pressmeddelande, rapport 2009, rapport 2010. Läs rapporterna. Sprid gärna informationen vidare.

 

Nationellt Nätverk för Samordningsförbun

 

Den 5 november bildades Nationella Nätverket för Samordningsförbund, syftet är att på ett bättre sätt ge Samordningsförbunden en röst mot Riksdag och Regering. Jag är en i styrelsen för Nationella Nätverket. Med 43 samordningsförbund som medlemmar börjar vi faktisk kunna säga att vi representerar samordningsförbunden i Sverige. Fortfarande saknas det ett strukturerat samarbete i samordningsförbund i många kommuner.

 

Iffk SPID

 

I tisdags den 29 september genomförde vi en konferens under temat arbetlivsinriktad rehabilitering. Forskarnätverket SPID hade sett till att samla ett antal väl meriterade forskare som föreläste. Praktiker och politiker deltog i intressanta diskussioner. Vi kommer att fortsätta med samarbetet med SPID och avsikten är att lägga ut information om vårt samarbete på hemsidan www.iffk.se

 

 

Stiftelsen Solbacka

 

Solbackastipendiat har vunnit stortävling. Här hittar du mer information om Stiftelsen Solbacka. Den 23 september delas resten av årets stipendier ut i samband med en ceremoni på Solbacka Sprot & Konferns i Stjärnhov. Stipendiater är utsedda och inbjudna till en festlig utdelning på solbacka på onsdag den 23 september.

 

 

IFFK

 

Vid föreningen årsmöte i dag den 9 maj återvaldes största delen av styrelsen. Anita Berger har valt att får sluta och som ny i styrelsen valdes Adéle Bergentoft från Nyköping.

 

Samordningsförbundet i Sörmland

 

Nu har jag återigen blivit vald till ordförande i Samordningsförbunder (RAR) i sörmland. Det är en stor ära och jag ser fram mot en spännande 2-årsperiod.

 

 

 

 

Socialdemokratisk Europapolitik

 

Ett gemensamt programarbete för Europas socialdemokrater inför EU-parlamentsvalet. PES är Socialdemokraterna i Europa. Konferens i Wien 4 - 6 juli 2008 med Svensk deltagande. Från Sörmland deltog Björn Blid och Alf Svensson.

 

 

Landstingsmajoritet

 

Moderatalliansen i landstinget Sörmland har fallit, (s), (fp) och (mp) har bildat en nya majoritet. Jörgen Daqnielsson (s) är ny ordförande i landstingsstyrelsen.

 

Den socialdemokratiska gruppens hemsida. På hemsidan finns den politiska plattformen för den Nya Majoriteten. I dag den 26 augusti förättades val till uppdrag i Landstinget Sörmland, nu styr den nya majoriteten  och det är först nu som vi på allvar kan formulera den politik som behövs för landstinget.

 

 

Omvald som ordförande

 

Vid årsmötet som Skogstorps S höll i Bergets lokal i Skogstorp i kväll den 28 februari omvaldes jag tillsammans med övriga i styrelsen för ytterligare en period. Vi diskuterade aktuell politik samt tog ett uttalande som finns publicerät på Skogstorps hemsida www.s-info.se/skogstorp

 

EU och avtalsrätten

 

Det är med en viss frustration man nu ser alla desperata inlägg i debatten om Sveriges medlemskap i EU. EU-domstolens oväntade dom i Lavalmålet har väckt diverse EU-motståndare till liv. Den Svenska arbetsmarknadsmodellen med förhandlingar mellan parterna måste få fortsätta utan inblandning av Riksdag och Regering.

 

Svensk Näringsliv är inte oskyldiga till övertrampet som ledde till att Lavalärendet överhuvudtaget kom upp i EU-domstolen, det är tid för hökarna i Svenskt Näringsliv att fundera över om de har varit överstrategiska.

 

 

Väder i Eskilstuna

 http://www.eskilstuna.se/templates/WeatherForecast.aspx?id=18359       

 

 

 

Släktträff 24 - 25 augusti

 

I helgen genomförde vi vår traditionella släktträff, denna gån i Strömsnäsbruk i södra Småland, bara 3 km från vår födelseord Traryd. Alla var inte med vilket var tråkigt men vi var ändå 20 persone som tillbringade helgen på ett underbart vandrarhem i Strömsnäsbruk.

 

Vi gjorde ett besök i Björstorp där vår far är född och uppväxt.

 

alla kusiner finns inte med på bilden, som togs på trappen till Zanders stuga. Min faster Elsa som är 90 ( i bildens mitt) och liksom min far växte upp i Björstorp.

 

Faster Elsa och vi kusiner i Björstorp

 

 

 

 

En ny period i landstinget

 

alf

2008-08-26

Nu är vi åter i majoritet i samarbete med fp och mp. Jag har blivit vald till ordförande i Stiftelsen Solbacka och får representera Landstinget i Samordningsförbundet RAR. Det är 2 organisationer som jag känner mycket för

 

Mina politiska huvudintressen kommer jag ändå att bevaka så gott det går inom politiken.

 

Till mina hjärtefrågor hör Folkhälsopolitiken som berör hela den Svenska välfärdspolitiken. Det är bättre att lära barnen att simma än att köpa flytvästar.

 

Det är en viktig förebyggande insats att stödja olika former av fritidsintresen hos barnen, såväl idrott som de ideella föreningarna behöver samhällets stöd för att skapa samhälleliga förutsättningar till god hälsa.

 

 

Socialdemokratisk press

Folket EskilstunaLäser du inte Folket så kan du göra det här.

 

 

 

Sydöstran

 

 

Kollektivavtal

 

Hur gör vi?

Hur vill vi ha det med kollektivavtal och ordnade regler på arbetsmarknaden? Jag vet hur jag vill ha det. Avtal och ordning.

 

 

                                

 

Sidans botten

 

ATT DU HAR KOMMIT LÄNGST NER PÅ SIDAN INNEBÄR INTE SLUTET, FORTSÄTT TITTA PÅ ALLA ANDRA SIDOR OCKSÅ.

 Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM