TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Man ställer sig verkligen frågan
Vad har vi för samhälle idag?
Hur har det förändrats?
Vad har skett under de senaste åren?
Vad har förändrats under de senaste 20 åren?
Och förstås i än högre grad under den gångna 50 åren?

 

Har allt blivit bättre?
Vad har blivit bättre?
Är det bra nu för det samhälle vi villa ha?
Om inte - vad har inte blivit som vi önskat?
Vad har blivit sämre?
Är det kanske mycket som blivit sämre?

Och ytterst gäller frågan:
- Vilket samhälle vill vi ha?
När man tänker efter:
Mycket är bra i samhället

 

MEN:
- Det viktiga i samhället har blivit sämre
- Något är mycket sämre
SKOLAN har försämrats i viktiga delar
VÅRD och OMSORG har blivit sämre i många fall
SKATTE-UTTAGEN är djupt orättvist fördelade
UPPDELNINGEN i samhället är mycket olycklig/olämplig
HATET från vissa människor till andra är djupt skadligt
SAMHÄLLS-UTVECKLINGEN är i vissa delar mycket oroande

 

Politikerna verkar delvis handlingsförlamade på grund av bristande stöd
Politikerna kan inte enas om väsentliga förändringar
I flera fall ser majoriteten av politikerna inte samhällsproblemen
Vissa politiska partier lovar ett men gör något annat
Vissa politiker lurar medborgarna med löften

Jag måste tyvärr säga:
Många delar av samhället var betydligt bättre förr!
Och varför har det blivit så här?
Det är inte helt enkelt att hitta en enskild orsak till utvecklingen
Några delar kan kanske vara viktiga att tänka över!

Varför sker så mycket ohederligt och bedrägligt på samhällets viktiga områden?
Är det svårt att enas om en rätt utveckling av det viktiga i samhället?
Är löner i samhället rätt fördelade?
Är skatte-fördelningen rättvis?
Är det svårt att enas om en bra samhällsutveckling utan bedrägeri, fusk, orättvisa, egoism?
Vill alla ha ett bra samhälle med jämlikhet, rättvisa, gemenskap, sammanhållning?


Det finns ett politiskt parti som står för nazismen
Partiet finns i riksdagen
Partiet heter Sverigedemokraterna, förkortat SD

Här nedan är några exempel på nazismen:
Ekeroths syn på asylsökande påminner om nazisterna
http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/ekeroths-syn-pa-asylsokande-paminner-om-nazisterna/  
Expressen, Publicerad 7 aug 2016 kl 06.23
Hundratals asylsökande samlades på Mynttorget i Stockholm i onsdags för att demonstrera mot den nya, strängare asyllagen som trädde i kraft den 20 juli.
Demonstrationen bevakades inte i någon större utsträckning. SVT rapporterade om det och SvD skrev en liten notis. Men Sverigedemokraternas riksdagsman Kent Ekeroth snappade ändå upp demonstrationen och sammanfattade snabbt sin åsikt om saken på sin Facebooksida: "Rätt avskyvärt att asylsökande tar sig friheten att säga till Sverige vad vi borde göra eller ej. Som om de har en rättighet att vara här. De borde inte ens ha rätt att få hålla demonstrationer - det borde vara förbehållet medborgare. Dessutom; detta är ytterligare ett argument varför asylsökande inte ska få vistas fritt."
Det här sista, att asylsökande inte borde ha rätt att vistas fritt i det här landet, har Ekeroth varit inne på tidigare. Han har föreslagit att alla asylsökande ska hållas i "transitcentrum" tills beslut om asyl tagits. "De ska inte gå fritt i vårt samhälle. Borde vara en självklarhet", skriver han i ett Facebookinlägg några dagar tidigare.
Det är ju förbluffande uttalanden Ekeroth gör. När Ekeroth skriver "som om de har en rättighet att vara här" så är det som att han har missat att de har just det. Rätt att vara här. Artikel 14 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna: "Var och en har rätt att i andra länder söka och åtnjuta asyl från förföljelse." De har också rätt att säga vad de tycker. Artikel 19: "Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet."
----------
SD:s partisekreterare vill låsa in asylsökande
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23298231.ab  
AB. 2016-08-07
Kent Ekeroths utspel om att asylsökande inte borde få röra sig fritt får nu stöd av Sverigedemokraternas ledning.
– De borde låsas in i förvar, säger partisekreterare Richard Jomshof till TT.
Flera jurister menar att förslaget kränker de mänskliga rättigheterna.
----------
Då utplånas dagens Sverige
http://na.se/asikt/ledare/1.4150540-da-utplanas-dagens-sverige  
NA, 2016-08-10
Välkommen till Sverigedemokraternas Sverige! Hur ”svenska” känns dessa visioner?
Senast har Kent Ekeroth förklarat att personer som inte är svenska medborgare ska fråntas rätten att demonstrera. Asylsökande ska dessutom hållas inlåsta. Det kräver förändringar av grundlagen. Det kräver också att Sverige lämnar Europakonven-tionen om mänskliga rättigheter.
Kent Ekeroth har på Twitter lovat att partiet ”i sinom tid” ska tysta pressen. Just i år firas införandet av tryckfrihetsförordningen för 250 år sedan.
Riksdagsledamoten Pavel Gamov har i en intervju i Upsala Nya Tidning förklarat att ”Vår långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna”. Samtidigt tror han inte att SD någonsin kommer att få mer än 30 procent av rösterna. Han hade läst och godkänt citatet före publicering.
Ted Ekeroth, företrädare för Sverigedemokraterna i Skåne, har lovat att samtliga polischefer i landet ska avskedas ”när vi får makten”. Vi skulle alltså få se en politiskt styrd utrensning av personer inom rättsväsendet.
I en motion i riksdagen av Paula Bieler och David Lång sägs att skolor ska motverka ”svenskfientlighet”.
Enligt SD:s retorik är alla andra partier svenskfientliga. Det är svårt att dra någon annan slutsats än att skolorna ska propagera för SD:s politik.
Partisekreteraren Richard Jomshof har förklarat att judarna i Sverige inte är något problem eftersom de är så få. Sedan kan vi ju fantisera om vad Richard Jomshof hade velat göra om han exempelvis levt i Polen före andra världskriget, där judarna var över tre miljoner till antalet och hade egna tidningar och ofta pratade ett eget språk (jiddisch). Polen var ett centrum för judisk kultur i Europa.
Sverigedemokraterna säger sig vara ett ”socialkonservativt parti”. Men ovanstående tankar kommer snarare från en radikal extremhöger som vill kullkasta grunderna för det svenska statsskicket. Med Sverigedemokraterna vid makten skulle Sverige som det ser ut i dag utplånas. Vi skulle få ett Sverige som ingen kommer att känna igen.
-----------------------
Nazister och SD-politiker manifesterade tillsammans
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22214536.ab  
AB, 2016-02-07
Dömda nazister, nyfascister, fotbollshuliganer – och SD-politiker.
Aftonbladet går igenom vilka som, sida vid sida, deltog i rasistmanifestationen ”Folkets demonstration”.
Fredagen den 29 januari gav sig svartklädda män i rånarhuvor och armbindlar ut och attackerade människor i centrala Stockholm. Enligt flera vittnesuppgifter var offren personer med "utländskt utseende". Samtidigt delade de maskerade ut flygblad med uppmaningen att ge sig på gatubarn.
SD-politiker huvudarrangör
Dagen därpå anordnades "Folkets demonstration" på Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Huvudarrangör: Johan Widén, kommunpolitiker för SD i Enköping och nämndeman vid Uppsala tingsrätt.
På talarlistan, förutom honom själv, fanns bland andra Stefan Torssell, tidigare Avpixlatskribent, som numera skriver exklusivt för tidningen Nya tider. Nya tider gör positiva reportage om ledare inom nazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR, som sajtföreträdare även deltagit i tillställningar tillsammans med.
Även ex-Sjöbopolitikern Hans Erling Jensen (SD) talade. Jensen tvingades lämna partiet efter att ha uttalat sig allt för aggressivt, bland annat skrev han på Facebook att muslimer "bör slås ihjäl".
------------------
SD lanserar kampanj: ”Kom inte hit”
http://www.svd.se/live-sd-haller-extrainsatt-presskonferens  
SVD, 2015-10-15
Sverigedemokraterna ska samla in namn för en folkomröstning om invandringen och driva kampanj hemma och utomlands med budskapet: Kom inte hit!
– Ingen ska ens tänka tanken att komma hit, säger Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson.
Hon säger, på en presskonferens med partiledaren Jimmie Åkesson, gruppledaren Mattias Karlsson och partisekreteraren Rickard Jomshof, att den hotande systemkollaps som det talas om redan har inträffat, på grund av det stora asyltrycket. Nu handlar det, enligt SD, om att rädda landet.
Enligt Åkesson ska det en bred kampanj för att väcka opinion för en folkomröstning. Det blir flygblad, möten och reklamsnuttar i teve där ett mål är att samla så många namn som möjligt för en omröstning. Men också aktivitet och annonsering utomlands för att bedriva signalpolitik.
– Vi vill genom annonser i utländska tidningar beskriva att det lyckorike de vill komma till i Sverige inte längre existerar. Här är det tältläger, vinter och kallt, säger SD-ledaren och säger att SD hämtat inspiration från den danska regeringen.
------------------
Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare http://www.aftonbladet.se/kultur/article20042384.ab  
AB, 2014-12-18
Brottsstatistiken slår omkull partiets främlingsfientliga politik
Några timmar efter EU-valet i maj sätter sig Sverigedemokraternas chefsideolog vid sin dator. Mattias Karlsson har något viktigt att berätta. Han konstaterar att den kamp som partiet fört i två decennier har gått in i en ny, avgörande fas. Nu handlar det inte längre om dagspolitiska frågor som arbetsmarknad, utbildning, vård och omsorg. Det är betydligt allvarligare än så. Det handlar om liv eller död.

Om kampen för överlevnad:
”Efter gårdagen står inte huvudkonflikten längre mellan höger och vänster i europeisk politik, utan mellan värdekonservativa patrioter och kosmopolitiska kulturradikaler. Den stora avgörande striden om vår civilisations, våra kulturers och våra nationers överlevnad har gått in i en ny, mer intensiv och mer avgörande fas.”
Många blev förvånade när Sverigedemokraterna röstade ner regeringens budget. Det hade de kanske inte blivit om de läst Karlssons manifest. Det ger inte bara nycklarna till partiets ideologiska hållning, utan visar också på den apokalyptiska stämning som råder bland de ledande veteranerna i ett parti som marscherat under hakkorsflaggor skanderande ”Judesvin” och ”Ut med packet”.
Ett parti där en tidigare vice ordförande, iklädd naziuniform, bränt böcker av överlevande från förintelsen och där ungdomsförbundets ordförande, beväpnad med en handgranat, 1993 stoppats av polis bara några meter från den talarstol där Vänsterpartiets ordförande Gudrun Schyman skulle hålla ett förstamajtal.
-------------
I dag minns vi SD:s nazirötter
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article19943010.ab AB, 2014-11-30
Den 30 november 1718 dog den svenske kungen Karl XII i Fredrikshald i Norge. Sedan dess har dagen högtidlighållits på olika sätt, gärna med fackeltåg och nationalistiska tal.
På 30-talet användes symboliken kring Karl XII gärna av nazisterna. Exempelvis överlämnade Svensk-tyska föreningen och Samfundet Manhem en Karl XII-statyett till Adolf Hitler på hans 50-årsdag den 20 april 1939.
Traditionen att fira Karl XII har varit starkast i Lund där ett mer organiserat firande började 1853.
-------------------
24 exempel på att det är Jimmie och SD som står för hatet
http://nyheter24.se/maktkamp24/772202-24-exempel-pa-att-det-ar-jimmie-och-sd-som-star-for-hatet  
Nyheter 24, 2014-07-02
Jimmie Åkesson höll under tisdagen tal i Almedalen under vilket han bestämt hävdade att hans parti inte står för hatet i den svenska debatten. Men stämmer det verkligen?
"Vi hatar inte, det är inte vi som står för hatet i den svenska debatten", så sade Jimmie Åkesson på scenen i Almedalen under tisdagen.
Men när Nyheter24 tittar närmare på vad han och på vad hans partivänner tidigare sagt under åren tappar uttalandet mycket i trovärdighet.
Här är 24 exempel på hatiska, homofoba, islamofoba och rasistiska uttalanden som gjorts av sverigedemokrater.
1. "Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala."
– Björn Söder om homosexualitet
2. "Våldtäkt uttryck för islamisk kultur".
– Richard Jomshof, rättspolitisk talesman.
3. "Muslimerna är vårt största utländska hot sedan andra världskriget".
– Jimmie Åkesson, partiledare.
4. "Araber drivs av ett hat, en önskan om döden".
– Kent Ekeroth, riksdagsledamot.
5. "Ge Breivik asyl i Sverige".
– Sven-Erik Karlsson, tidigare suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby.
6. "När någon grips så anser jag att vi bör köpa fängelseplatser i det land dom kommer från, vare sig det är första, andra eller tredje generationens invandrare. Och sedan anhörigutvisning naturligtvis. Ut med hela släkten!"
– Jonas Åkerlund, vice ordförande i Sverigedemokraterna.
7. "Araberna är antisemiter – har alltid varit"
– Kent Ekeroth, riksdagsledamot
8. "De som kommer söder om Alperna. De oönskade, som jag ser det då."
– Arne Steen, Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg, på frågan om vilka som är de "riktiga" invandrarna.
9. "99 procent av de från Nordafrika och mellanöstern är inga bra medborgare"
– Arne Steen, Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg.
10. "Flyktingar kallas de, men sanningen är den att nittio procent av dem är snyltare och parasiter".
– Börje Brandhill, gruppledare för Sverigedemokraterna i Västerås.
11. "Efterblivna jävla pensionsräddare".
– Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Markus Wiechel, attackerar mörkhyade personer som han sett i ett filmklipp.
12. "Feminism är nog det mest vansinniga som den svenska politiken spytt upp. Denna avskumsvidriga ideologi måste bort!"
– Axel Caesar Heder, distriktsordförande för SDU i Södermanland.
13. "Män har ofta bättre åsikter än kvinnor".
– Erik Almqvist, tidigare ekonomipolitisk talesman och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.
14. "Jag blir så förbannad, när man slår på TV:n så är det en ickesvensk som leder programmet."
– Sven-Erik Karlsson , tidigare suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby.
15. "Nej, det är inte ditt land land. Det är mitt land."
– Erik Almqvist till Soran Ismail.
16. "Gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen".
– Bengt Nilsson, dåvarande ordförande för Sverigedemokraterna i Flen.
17. "Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge? Nej jag kommer inte kalla er islamofober."
– Kent Ekeroth.
18. "Nu visar araberna sitt verkliga ansikte, som råa, primitiva halvmänniskor".
– Sverigedemokraternas styrelseledamot i Botkyrka, Karl-Otto Hultström.
19. "Skit i den där lilla horan!"
– Erik Almqvist, tidigare ekonomipolitisk talesman och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.
20. "Islam är ingen religion utan en sjuk sekt."
– Mikael Rahm, dåvarande ordförande för SD i Östhammar.
21. "Sveriges ekonomi skulle se radikalt annorlunda ut om vi skulle återsända 500 000 av de mest uppenbara och värsta parasiterna".
– Jonas Åkerlund, vice partiledare i Sverigedemokraterna.
22. "Det sker en massimport av subtila våldtäktsmän".
– Bengt Nilsson, dåvarande ordförande för Sverigedemokraterna i Flen.
23. "Sverige tar emot mena-folk (människor från mellanöstern och norra Afrika, reds. anmärkning) blir gång på gång belönade med; våld, hot och otacksamhet."
– Kent Ekeroth.
24. "Satans jävla aphelveten."
Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Markus Wiechel, går till attack mot mörkhyade personer som han sett i ett filmklipp.
-------------------
SD:are har rötter inom nazistorganisation
http://nyheter24.se/nyheter/politik/744755-sdare-har-rotter-inom-nazistorganisation  
Nyheter 24, 2013-04-29
Martin Björkert sitter med i Sverigedemokraternas styrelse i Norrköping. Men enligt Expo Idag har Björkert även ett förflutet inom den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk front.
Expo Idag kan avslöja att Martin Björkert, som nyligen valdes in i styrelsen för SD i Norrköping, samt är vice ordförande för Sverigedemokratisk ungdom i Östergötland, har ett förflutet inom den nazistiska organisationen National-socialistisk front, NSF. Den organisation som sedermera blev Svenskarnas parti.
---------------
Bakgrund: SD har sina rötter i rasistiska BSS
http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/bakgrund-sd-har-sina-rotter-i-rasistiska-bss-5122293.aspx  
Corren.se, 10-02-27
Sverigedemokraterna, SD, bildades 1988 som en fortsättning på den rasistiska kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS).
BSS hade bildats 1979 och bestod till en början av en liten grupp personer med bakgrund i den marginaliserade svenska extremhögern. 1987 gick en grupp av de personerna som var knutna till BSS samman med det främlingsfientliga populistpartiet Framstegspartiet och bildade Sverigepartiet. Sammanslagningen blev en flopp. 1988 gjordes ett nytt försök och Sverigedemokraterna bildades.
SD var till en början samlingspunkt för övervintrade nazister, unga skinnskallar, rättshaverister och olika typer av aktivister i den svenska extremhögern. Flera av partiets lokala företrädare var aktiva i både Sverigedemokraterna och öppet nazistiska grupperingar.2016-08-17, 16:50  Permalink  21 kommentarer
Andra bloggar om:  Tyvärr återupprepas nu det som hände för 20 år sedan
Men - vi tror på demokratin
Vi arbetar för ett demokratiskt samhälle
Men det finns krafter som vill annat

 

Liksom då bländas människor även idag
Men ser inte vad som sker
Man ser inte utvecklingen
Man vill tro det bästa – men ...

Tidigare var utvecklingen densamma
För 80 år sedan undergrävdes demokratin i Europa
Allt eftersom utvecklades den skadliga kraften
Nazismen växte

 

Europa skakades av våldet i enpartistaten
Demokratin sattes ur spel
Människor förföljdes
Många förintades
Nazismen tog över samhället

I vårt land följde man med fasa utvecklingen
Människor i vårt land kände sig hotade
Fasorna spreds över landet
Skulle också vi drabbas?

 

För tjugotalet år sedan kändes hotet tydligt
Det fanns på flera håll i samhället
Människor blev mer och mer uppmärksamma
Många var djupt förskräckta
Skulle det drabba oss?

Till slut var det tydligt!
Människor slöt sig samman
Media tog gemensam ställning
Våra fyra största tidningar gick sammansatta
Man enades om en gemensam skrivning

 

Här nedan följer den gemensamma artikeln!
Den återges från Aftonbladet.

 

Idag finns ett politiskt parti med rötter i nazismen, som sitter i Sveriges riksdag!

Partiet heter Sverigedemokraterna.

AFTONBLADET tisdag 30 november 1999 - EXTRA
Vi böjer oss aldrig för hoten från nazismen.
http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9911/30/nazi/nazi1.html  
-  Anders Gerdin
   chefredaktör Aftonbladet 
-  Joachim Berner 
   chefredaktör Dagens Nyheter
-  Staffan Thorsell
   chefredaktör Expressen
-  Mats Svegfors
   chefredaktör Svenska Dagbladet
För första gången i svensk tidningshistoria publiceras i dag exakt samma nyhetsreportage i Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet.
Bakgrunden är allvarlig.
Mordet på syndikalisten Björn Söderberg, bilbomberna mot journalistparet i Nacka och mot polismännen i Malmö är tillsammans med polismorden i Malexander terrorhandlingar som riktar sig mot det öppna samhället.

Nazistgrupper, mc-gäng och annan organiserad brottslighet ger sig nu på demokratins grundpelare: den rättsvårdande makten (poliser och åklagare), den politiska makten (enskilda kommun- och riksdagspolitiker) samt den granskande makten (journalister och opinionsbildare).
Rädslan sprider sig och slår rot. I rättsväsendet och bland vittnen, i politiken och på redaktionerna.

Detta riskerar att förgifta demokratin. Risken är att debatten tystnar och att granskningen av de antidemokratiska krafterna upphör.
Vi fyra rikstidningar, som normalt konkurrerar med varandra, har valt att använda våra gemensamma resurser för att granska hoten mot rättssamhället. Resultatet av detta unika samarbete publiceras på de följande sidorna.
Vi vill visa att vi inte ger vika utan tänker fortsätta att avslöja kriminella gruppers dåd och vilka som ligger bakom dem.
Vi tänker inte låta oss skrämmas till tystnad.

De vill störta demokratin
Var tredje åklagare har tvingats lägga ner brottsutredningar sedan någon inblandad blivit skrämd till tystnad.
Nio av tio poliser säger att hoten mot rättsväsendet ökar. Flera vittnar om att de inte vågar ingripa mot vissa brottslingar av rädsla för vad som kan hända familjen.
I ett unikt samarbete har Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet kartlagt nazister och mc-gäng och avslöjar i dag dem som ligger bakom många av attentaten mot demokratin.
#####################################
Här är organisationerna som leder terrorn mot Sverige
Ariska brödraskapet
En fängelseorgsanisation med ett 20-tal medlemmar, alla dömda för grova brott.
Bildades 1996. Ger ut tidskriften Ariska brödraskapet. Organisationen Gula korset kan sägas vara Ariska brödraskapets organisation på utsidan. De samlar in pengar till hjälp för ”krigsfångar”. Med sådana menas nazister som dömts för brott.
Anti-Afa
En central verksamhet i nazikretsar är att kartlägga fienden; poliser, journalister, åklagare, politiker, opinionsbildare och artister. Insamlandet av uppgifter görs i den löst sammansatta organisationen Anti-Afa. Namnet är en ordvändning av organisationen som bekämpar nazism med våld: Afa (Antifascistisk aktion).
Anti-Afas fiendelistor publiceras ofta på internet och i nazitidskrifter. Inte sällan med uppmaningar att trakassera personerna på listan.
Bevara Sverige svenskt (BSS)
Finns inte längre. Var en lös sammanslutning av personer från det slumrande Nordiska Rikspartiet. En av de första svenska nazistiska kamporganisationerna. Namnet BSS sprayades av skinheads på betongväggar över hela landet utan att de nödvändigtvis var medlemmar i Bevara Sverige Svenskt. På så sätt blev organisationen mer känd än organiserad.
Blood & Honour Scandinavia
En organisation som öppet förespråkar våld och terror. Bildades i sin nuvarande form 1997 i Helsingborg av de personer som ligger bakom spridandet av vit-makt musik genom organisationen Ragnarock. De ger ut tidskriften Route 88 och Blood & Honour. Har ofta möten ihop med Nationalsocialistisk Front. Har personliga kontakter med terrorgruppen Combat 18.
Brödraskapet Wolfpack
En fängelseorganisation som liknar en mc-klubb. I dag är flera nazister, eller före detta organiserade nazister, medlemmar i Brödraskapet Wolfpack.
Combat 18
En brittisk, nazistisk terrororganisation vars namn har kultstatus i unga svenska nazikretsar. Det finns personer i Sverige som kan sägas tillhöra Combat 18 i meningen att de har sådana kontakter. Men namnet och logotypen används ofta för att ge intrycket av att Combat 18 skulle finnas som en välorganiserad terrorgrupp i Sverige.
Kreativistens kyrka
Rörelsen kommer från amerikanska Church of the Creator och är en organisation som själv kallar sig rasistisk och hävdar den vita rasen överhöghet som religion. Tommy Rydén, en 33-årig rasist från Småland, har varit denna rörelses kontaktperson i Sverige.
National front
Brittisk organisation med fascistiska ideal. Nationalsocialistisk front (NSF) Den mest välorganiserade nazistorganistaionen i Sverige på 90-talet. Bildades 1994 i Karlskrona som fortfarande är riksorganistaionens huvudort. Därutöver har NSF lokalorganisationer som kan bestå av allt från en kontakperson till en avdelning med en ledare i följande orter: Klippan, Trollhättan, Örebro, Staffanstorp, Trelleborg, Ludvika, Tomelilla, Ljungby, Nybro, Haninge, Fagersta, Helsingborg, Västerås, Fagersta, Malmö. NSF ger ut tidskriften Den Sanne Nationalsocialisten och samarbetar med den mer våldsinriktade organisationen Blood & Honour (Blod & Ära). De uppger att de ska ställa upp i nästa riksdagsval.
Nordiska rikspartiet
Avsomnat nazistiskt svenskt parti som hyst flera äldre nazister under decennier efter andra världskriget när nazismen i stort sett varit obefintlig i Sverige.
Nordland
Nordland är den organisation som tydligast kommersialiserat vit-maktrörelsen för att tjäna pengar. De blev ilskna konkurrenter med Ragnarock och efter mordet på John Hron i Kode förespråkade Nordland en icke-våldslinje. Idag verkar Nordland åter anamma våldspropagandan. Nordland startades av personer i eller kring Vitt ariskt motstånd (VAM) i slutet av 80-talet.
Info 14
Sprider den grövsta nazisitska våldspropagandan i Sverige. Bakom tidningen ligger Robert Vesterlund, en 23-årig nazist med kontakter i så gott som samtliga svenska naziorganisationer. Tidningen var 1996 ett viktigt organ för Nationella alliansen, ett försök att samla den splittrade svenska nazirörelsen. I dag står både tidningen och Robert Vesterlund Ariska Brödraskapet nära.
Ragnarock
Ett skivbolag knutet till Blood & Honour som ger ut vit-maktmusik.
Riksfronten
Finns inte längre. Skinheadsorganisation som under ett kort tag på 90-talet kunde beskrivas som en rikstäckande nazistorganisation.
Svenska motståndsrörelsen
Leds av den före detta VAM-aktivisten Klas Lund. Står för den mest välformulerade nationalsocialistiska propagandan i Sverige via tidningen Folktribunen. Lierade organisationer: Nationell Ungdom och Alternativ media.
Sverigedemokraterna
Högerextremistiskt parti som sitter i kommunfullmäktige på sex orter i Sverige. Flera av medlemmarna har förflutet i naziorganisationer.
Sverigepartiet
Finns inte längre. Slogs samman med Bevara Sverige Svenskt och blev Sverigedemokraterna.
Vitt Ariskt motstånd (VAM)
Finns inte längre. Var en våldsam nazisammanslutning i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Flera av medlemmarna dömdes för bankrån och dråp. I dag återfinns flera VAM-aktivister i nya nazistorganisationer.
Hells Angels
Klubben har ungefär 1500 medlemmar i drygt 110 avdelningar spridda över världen. I Sverige etablerade sig Hells Angels 1993 när Malmöklubben Dirty Dreggels togs upp i klubben. Idag finns cirka 80 medlemmar i fem avdelningar, två i Stockholm, en i Göteborg, en i Helsingborg och en i Malmö. I många länder anses Hells Angels som en del av den organiserade brottsligheten. I Sverige finns såväl tungt kriminella som helt ostraffade medlemmar.
Bandidos
Bandidos etablerade sig i Sverige 1994 då klubben Morbids utanför Helsingborg togs upp i klubben. Detta var startskottet till mc-kriget mellan Hells Angels och Bandidos som rasade i Norden 1994-1997. Under striderna mördades 11 människor och 96 personer skadades. I juni 1997 beslöt klubbarna att lägga ned vapnen. Sedan dess har Bandidos förlorat mark i Sverige. Det finns cirka 8 medlemmar i Helsingborg.2016-08-15, 16:12  Permalink  5 kommentarer
Andra bloggar om:  Uppdelningen av samhället är nu allt tydligare
Det finns huvudsakligen två sidor i dagens samhälle
De som har, de tar för sig mera
De som lite har, de har små möjligheter att få mera
De fattiga blir fattigare
De rika blir rikare

 

En höger-regering gynnar dem som har
En vänster-regering söker nå/hjälpa dem som inte har
Tidigare hade Sverige det minsta antalet fattiga i Europa
Idag har Sverige det högsta antalet fattiga i Europa

Den som mycket har tänker bara på sig själv och det egna
Den fattiga står allt mer utanför
De rika bryr sig inte särskilt om den förödande utvecklingen
De fattiga har svårigheter att komma framåt

 

Många bryr sig bara om "sina egna"
Många vill inte ha att göra med andra människor
Många vill bara ha människor av "den egna rasen"
Många är starkt egoistiska
Många vill inte att invandrare finns i vårt land
Många är rasister

Många bryr sig om andra människor
Många ser det viktiga i att hjälpa människor i svårigheter
Många vill hjälpa människor i nöd
Många känner solidaritet
Många är antirasister

 

Uppdelningen av samhället är tydlig
Tyvärr finns ett tydligt egoistiskt parti
Partiet känner ingen solidaritet
Partiet är djupt rasistiskt
Partiet är människohatande
Partiet är tydligt nazistiskt

Vi har politiska partier som känner solidaritet
Partierna bryr sig om andra
Partierna vill hjälpa andra människor
Många människor vill ha ett öppet samhälle
Många anser, att alla människor har en plats i samhället

 

Det nazistiska partiet vill ha ett slutet samhälle
Nazisterna vill ha utegångsförbud för vissa människor
Ja, dessa nazister vill införa undantagstillstånd i Sverige
Undantagstillstånd utlystes på nazisternas tid i Europa

Sedan finns människor som står ”något mitt emellan”
Man väljer ibland den ena, ibland den andra sidan
Frågan är vilken sida man tillhör genom valet:
- Vill man tillhöra den medmänskliga sidan?
- Eller tillhör man den egoistiska sidan?

 

Sverigedemokraterna vill införa undantagstillstånd
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article23135178.ab  
Sverigedemokraterna vill kunna införa undantagstillstånd och utegångsförbud i utsatta förortsområden.
Partiet vill också se en särskild polisstyrka för att "återta kontrollen".
----
Åkesson vill öppna för undantagstillstånd
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/akesson-vill-ha-undantagstillstand  
Ökad polisiär närvaro, ökade befogenheter för polisen och möjlighet att utfärda undantagstillstånd. Det är SD:s plan för att skapa ordning i utsatta områden.


Det är förvånansvärt!
Det är konstigt!
Det är mer än underligt!
Men det är så!

 

När skall vissa människor se verkligheten?
När vaknar även en del som är LO-människor?
När vaknar en del av de äldre?
Det är många som inte ser verkligheten!
Det är många som inte ser vad som kan hända!
Det kanske är många som inte minns vad som hände!
Eller man kanske inte vill se sanningen?

 

Alla ser inte nazist-utvecklingen!
Många förstår inte konsekvenserna!
Man frågar sig:
Vill människor verkligen ha den människohatande utvecklingen?
Vill man ha en uppdelning av samhället?
Skall vi vara fientliga mot dem som kommit till oss efter att ha flytt för sina liv?
Skall alla med utländsk bakgrund hatas och avskys?
Blir det sedan ett bra samhälle?

 

Är du medveten om fortsättningen om du väljer ett "delat" samhälle?
Skall vi ha "en ras-uppdelning"?
Vet du vad allt detta starkt påminner om?
Var du med då hatet var människofientligt i ett etablerat samhälle?
Var du med under den tid, då hatet mot andra skulle gälla?
Minns du nazismen?
Minns du koncentrationslägren?
Minns du nationalsocialisternas mål?

 

Det handlar ju om den tidens nazist-parti!
Idag finns i vårt land nazister!
Det handlar om Sverigedemokraterna!
Det är en fortsättning på Ny Demokrati, som fanns år 1991-1994!
Då var också flyktingar i fokus!
Flyktingpolitiken skulle då vara mycket sträng och intolerant!
Invandring skulle starkt begränsas!
Främlingsfientligheten var tydlig!

 

Idag är fientligheten mot andra människor i vissa fall också tydlig!
Sverigedemokraterna har idag tagit över hatet mot andra!
En del av språkbruket följer nazismens utveckling!
Och nazisterna arbetade ju med deportation!
Målet var "den slutgiltiga lösningen" av andra människor!
Man frågar sig allvarligt nu: Vad är lösningen idag?
Vad blir Sverigedemokraternas mål med "andra människor"?

Nazisterna använde på den tiden många kodord för det man skulle göra.
”Transport österut” betydde på den tiden deportation.
”Specialbehandling” betydde likvidation eller mord.
Idag vill Sverigedemokraterna införa undantagstillstånd.
Utvecklingen följer nazismens väg.
Vad blir nästa steg?

 

Jimmie Åkessons variant av åtgärdsprogrammet är stenhårt.
Det ska sättas in en särskilt polisiär insatsstyrka och det ska bli möjligt att utlysa undantagstillstånd om så krävs, exempelvis utegångsförbud nattetid.
Dessutom ska de dränkas i vad Åkesson kallar svensk kultur.
En partikamrat till honom talade särskilt om folkdanslag. Det blir nog poppis.
Utegångsförbud sätts in i krig.
Och när Jimmie Åkesson frågades ut i Aftonbladets tält sade han, att det är krig i de här områdena.

Finns det någon som håller med?
Landet är dessutom stulet enligt SD-ledaren.

Talet i Almedalen avslutades med orden:
– Låt oss ta tillbaka vårt land.

 

Du har väl inte glömt:
Det var nazister som bildade Sverigedemokraterna

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia  
-----
SD vill införa undantagstillstånd
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article23135178.ab  
AB, 2016-07-07
Sverigedemokraterna vill kunna införa undantagstillstånd och utegångsförbud i utsatta förortsområden.
Partiet vill också se en särskild polisstyrka för att "återta kontrollen".
-----

Åkesson vill öppna för undantagstillstånd
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/akesson-vill-ha-undantagstillstand  
SVT Nyheter, 2016-07-07
Ökad polisiär närvaro, ökade befogenheter för polisen och möjlighet att utfärda undantagstillstånd. Det är SD:s plan för att skapa ordning i utsatta områden. ”Det är väldigt lockande att säga vad var det vi sa”, sa partiledare Jimmie Åkesson under en presskonferens.
-----

Åkessons beskrivning av Sverige saknar all verklighetskontakt
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article23135402.ab AB, 2016-07-07
Delar av Jimmie Åkessons Sverige befinner sig i krig.
Utegångsförbud borde råda om natten för att skydda invånarna.
Dessutom är landet stulet.
– Låt oss ta tillbaka vårt land, uppmanar SD-ledaren.
-----
Slängpolska under vapenhot
http://expo.se/2016/slangpolska-under-vapenhot_7129.html  
Expo, 2016-07-07
Med undantagstillstånd och en särskild polisiär "insatsstyrka" vill Jimmie Åkesson "ta tillbaka" förorten och assimilera invånarna ・med bland annat folkdans och hembygdsföreningar.
-----

Åkesson till angrepp mot rikspolischefen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23134828.ab  
AB, 2016-07-07
Låt oss ta tillbaka vårt land. Han pratade vidare om SD:s program för utsatta områden, förorter. SD vill bland annat göra det möjligt att utlysa tillfälligt undantagstillstånd och införa utegångsförbud...2016-07-10, 17:19  Permalink  5 kommentarer
Andra bloggar om:  Kommer du ihåg andra världskriget?
Kommer du ihåg då undantagstillstånd infördes som ett led i att möjliggöra nazismens totala grepp över det tyska samhället?
Minns du att undantagstillstånd var på väg att införas även i Sverige på 1940-talet?
Minns du varför undantagstillståndet i Sverige skulle införas?
Det var fruktansvärda tankar och känslor som utbredde sig bland människorna i landet!

Vi var förskräckta!

 

Skräcken jagade många människor - inte minst då transitotrafiken samtidigt pågick!
Min far var starkt påverkad och berörd av händelserna, eftersom han arbetade vid järnvägen, där tysk-tågen gick.
Jag var själv i tonåren då!
Jag minns mycket väl min fars reaktioner och kommentarer på det som hände!

 

Skräckkänslorna återkommer på sitt sätt även idag!
Det är förskräckligt!
Vi följer samhällsutvecklingen!
Vi har ett politiskt parti, som uppträder på samma sätt som nazismen!
Partiet heter Sverigedemokraterna, förkortat SD.
Där finns en ledare, som ger samma uppmaningar som på nazi-tiden!
Denne ledare vill också införa undantagstillstånd!
Ledaren heter Jimmie Åkesson.
Läs den här länken:
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article23135178.ab  
Vi skall ha undantagstillstånd i Sverige även idag, menar denne ledare!

Inser du konsekvenserna av detta?
Förstår du allvaret?
Blir du inte illa berörd?
Är du inte orolig?

Jag trodde, att vi skulle ha ett bra, sammanhållet och mänskligt varmt samhälle!
Men många tycker tyvärr inte så!
Det finns de som anser motsatsen: Vi skall skapa en kallt, intolerant, hårt och begränsande samhälle – inte minst för invandrade flyktingar!

 

När vaknar vårt samhälle?2016-07-09, 13:01  Permalink  7 kommentarer
Andra bloggar om:  Jag måste skriva om detta
Det är ju helt overkligt
Men det gäller tyvärr idag

 

Hur har samhället blivit
Ja, vad menar jag nu
Jo, titta på allt som redovisats, skrivits och berättats om
Det har synts i tidningar, TV och i radion

 

Det är ju verkligen otroligt
Skattefusket
Skatteflykten
Panama-affärerna
Affärer som finns inom i princip hela samhället
Det gäller "ovanliga" människor
Det gäller miljonärer
Ja, det gäller miljardärer
Det gäller kungafamiljen
Jag menar fifflet
Jag menar flykten av pengar bl.a till Panama

Och sedan Skatteverkets chefer
Dom har bedragit samhället

Och inom kyrkans område sker en mängd olämpliga saker
Det handlar om högt uppsatta kyrkans män
Nu på senaste tiden har det visat sig gälla flera personer inom kyrkan
Ja, det gäller högt uppsatta personer
De använder "andras pengar" för att representera
Man betalar bl.a. dyra hotell, fina middagar med sprit, långa flygresor “med givares pengar”

 

Men titta också vad som hänt under det senaste decenniet
Det gäller inom den främsta idrotten
Det handlar om pengar
Och det är verkligen inte små pengar!
Det är inte bara några miljoner
Det handlar 100-tals miljoner kronor
Ja, det är helt otroligt!
Idrotten har blivit företagsverksamhet
Det bildas idrotts-bolag
Ja, tyvärr så är det inom den främsta idrotten

 

Och den lilla människan får bara se på, får stå bredvid
Och kan egentligen ingenting göra!
Är inte detta ett "ruttet samhälle"?
Skall vi verkligen ha det så här?

 

Till allt detta kommer ett politiskt parti, som fortsätter den försöksverksamhet, som tidigare bedrevs av ett annat politiskt parti
Det gällde då Ny Demokrati, som visade sig vara rena skojet

Nu har det nya partiet genom Sverigedemokraterna ärvt samma enfrågemodell
Ja, man t.o.m. arbetar tillsammans med Ny Demokratis ledare

 

Rasismen är alltid en väg
Liksom för Ny Demokrati handlar det om flyktingar
Och till att börja med valde människor deras väg
Men människor har nu äntligen till någon del – om än liten – börja tvivla
Vi behöver verkligen inte ha enfråge-opportunister i landet!
Vi har ju sett deras väg tidigare
Varför behöver den prövas igen?
Det räcker med de sedan tidigare etablerade partierna

 

Men om du har glömt!
Vi kan repetera något om dåtidens Ny Demokrati:
Ny Demokrati (förkortat NyD, nyd eller nd) var ett nyliberalt, konservativt och högerpopulistiskt politiskt parti.
Det bildades 1991 av Ian Wachtmeister och Bert Karlsson .
Partiet förklarades i konkurs 2000.

Partiet var representerat i Sveriges riksdag åren 1991-1994.
Ny Demokratis huvudsakliga profilfrågor var sänkta skatter, kraftigt bantad offentlig sektor samt en mer restriktiv flyktingpolitik, lag och ordning, minskning av antalet ledamöter i riksdagen till 151 samt maktdelning med ett direktvalt statsministerämbete.
Partiet krävde kraftigt minskad invandring.
Med tiden övergick retoriken i främlingsfientliga övertoner och välfärdschauvinism.

Partiet krävde också, att Sverige borde anslutas till dåvarande EG, vilket är ganska unikt för att vara ett populistiskt parti i Europa.

I riksdagsvalet 1994 förlorade partiet sina riksdagsmandat.
Samtidigt förlorade det nästan all representation i kommuner och landsting, även om man behöll ett kommunalt mandat i Laholms kommun till 2002.


Dagligen finns artiklar och bilder i media om rasismen i Sverige.
Den har blivit en politisk verklighet genom Sverigedemokraterna.
Vi påminns på ett mycket obehagligt sätt om den fruktansvärda nazisttiden, då rasismen härjade på ett omänskligt sätt.

 

Efter partiledardebatten häromkvällen visade det sig, att en stor del av en utvald grupp TV-tittare ansåg, att Sverigedemokraterna gav bra svar på de frågor som ställdes. Och att det kunde blir så är helt ofattbart. Visserligen var antalet tillfrågade personer inte så stort, men bara det faktum att SD står för den tydliga rasismen i vårt land gör det hela förskräckligt!

Vad har hänt med vårt land?
Är Sverigedemokraternas politik den rätta för vårt land?
Har det blivit ett sånt hat mot människor, att “utrotningen” av invandrare är det viktigaste för vårt land?
Vi är snart i samma läge som på Hitlers tid, då utrotningen av judar var det viktigaste.

Frågan är: Vad gäller för Sverigedemokraternas politik förutom invandrarhatet?
Jag svarar redan nu: INGENTING!

 

SD är och förblir ett enfrågeparti.
Sverigedemokraterna framförde ju i sitt valprogram frågan om minskad skatt för pensionärer.
Men av detta blev det ingenting.
När frågan behandlades i riksdagen, så röstade SD emot förslaget.
ALLTSÅ. Löftet var en ren lögn!

SD har i valprogram framför en del frågor för samhället.
Men när det kommit till omröstning i riksdagen har det inte blivit någonting.
Vart är vårt land på väg, då rasistpartiet SD är så framträdande bland en stor del av vårt lands väljare.
Inte minst många äldre röstar på detta förskräckliga parti!
Vad har hänt i vårt land?
Hur tänker äldre människor?
Har de gamla från 1930- och 1940-talet glömt samhällshatet och Hitler-tiden? Det är mer än fasansfullt!

 

Jag undrar verkligen:
Hur kan en så stor del av befolkningen – inte minst en stor del LO-människor – rösta på rasistpartiet och enfrågepartiet Sverigedemokraterna?
Det finns ju igenting i SDs politik, som gynnar eller arbetar för LO-människor, såvida man inte är speciellt rik och oberoende.
Det finns ju ingenting i Sverigedemokraternas politiska arbete, som går ut på att förbättra eller ta hänsyn till huvuddelen av befolkningen.
Det finns inga som helst förslag, som bidrar till ökad välfärd, förbättrad skola eller annat som stöder samhället.
Allt som sagts och lovats av SD har blivit lögner.

Efter söndagens partiledarutfrågning är jag mer än förvånad.
Inget parti på Högerkanten och inte minst rastistpartiet arbetar för ett bättre samhälle för alla människor.
Hur kan samhället ha blivit så här?
Är det bara klyschan: Sköt dig själv, bry dig om dig själv och skit i andra som gäller?

 

Sverigedemokraternas verkliga politik - vilket tydligt kom fram under partiledarutfrågningen - handlar endast om en sak, nämligen att förhindra all invandring till vårt land.
Frågan är då: Vad anser Sverigedemokraterna?
Skall migrationen till vårt land helt stoppas?
Och skall alla invandrade personer utvisas?
Är det kanske Hitler-tidens politik som gäller?

Ett statligt verk har i en artikel framhållit vikten av att 100 000 invandrare per år kommer till vårt land – allt för att vi skall klara tillväxten och samhällsutvecklingen.
För att ytterligare belysa vikten av invandring till vårt land kan du läsa artikeln här nedan om “Invandringens vinst: 900 miljarder”!

 

För att påminna om Sverigedemokraterna bakgrund, lämnas här nedan uppgift om några tidningsartiklar.


Du har väl inte glömt:
Det var nazister som bildade Sverigedemokraterna
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia
Sverigedemokraternas historia   
-------------------
Hit åker nynazisterna – för att dyrka Hitler
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22894919.ab?teaser=true  
Här levde SS-pamparna i gränslös lyx – nu lockar palatset nya generationens Hitlerdyrkare
-----------------
Så bluffade SD sina egna väljare
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article19968473.ab Sverigedemokraterna lurade de äldre väljarna.
De bluffade arbetslösa och sjuka.
I valrörelsen lovade de att sänka pensionärsskatten.
De skulle satsa på äldrevården, gamla skulle inte behöva svälta på äldreboendena, lovade Jimmie Åkesson.
I budgetomröstningen i går gjorde partiet precis tvärtom.
Sverigedemokraterna röstade för fortsatt hög pensionärsskatt.
Någon satsning på de gamlas mat lär det inte bli frågan om.
Partiets riksdagsledamöter röstade nej till två miljarder per år för att öka bemanningen i äldreomsorgen.

A-kassan
Sverigedemokraterna lovade att höja a-kassan.
Löftet ligger fortfarande kvar på partiets hemsida, men i går eftermiddag röstade riksdagsledamöterna alltså mot en höjning för de arbetslösa.
Under valrörelsen åkte Jimmie Åkesson från sjukhus till sjukhus och pratade om vikten av god vård.
I går sa hans parti nej till en satsning på förbättrad förlossningsvård.
Det blir färre nya sjuksköterskor, inga traineejobb i vården, inga extrapengar till lärarna, inte fler högskoleplatser.
Sverigedemokraterna har bara utnyttjat svaga och behövande för sina egna syften. Partiet bryr sig egentligen bara om invandringen.
Det är och förblir ett enfrågeparti och det avslöjade man i budgetomröstningen.
I ett knapptyck svek Sverigedemokraterna stora väljargrupper utan att blinka. ---------------------------
SD vill såga sönder svenska välfärden
http://www.aftonbladet.se/debatt/article21650334.ab  
LO: Hur gör 90 miljarder i besparingar vården och skolan bättre, Jimmie Åkesson?
Det var endast tack vare stödet från Sverigedemokraterna som alliansen kunde regera 2010–2014.
Med hjälp av SD kunde Reinfeldts regering stoppa socialdemokratiska förslag om bättre sjukförsäkring, rätt till heltid och färre otrygga visstidsanställningar. Och det var tillsammans med SD som alliansen för snart ett år sedan kunde rösta ner den S-ledda regeringens budget, vilket bland annat innebar ett nej till höjd a-kassa.
Det är alltså ingen tvekan om att SD är ett parti på yttersta högerkanten.
Efter att nyligen ha uppvaktats av Svenskt Näringsliv, de stora riskkapitalbolagen och högerns egen lobbyfirma Kreab är SD plötsligt anhängare av vinster i välfärden.
De tänker nu rösta med alliansen för att riskkapitalet ska kunna fortsätta att plocka ut skattepengar ur skola, vård och omsorg.
Några bjudmiddagar hos riskkapitalbolagen var tydligen tillräckligt för att Jimmie Åkesson skulle gå emot sin tidigare politik.
-----------------------
SD har udden mot löntagarna
http://www.nsd.se/opinion/sd-har-udden-mot-lontagarna-9641064.aspx  
Alla vet att Sverigedemokraterna är ett parti med rötterna i nazismen. Vad som inte är lika uppmärksammat är, att SD också är ett högerparti med udden riktad mot Sveriges löntagare.
Efter valet har den högerprofilen blivit om möjligt ännu tydligare.
I sin senaste budget föreslår SD exempelvis nedskärningar på totalt 90 miljarder i svensk skola, vård och omsorg.
För hela Sverige motsvarar nedskärningarna kostnaden för 163 000 undersköterskor,
66 000 barnskötare och 61 000 vårdbiträden under ett helt år.
Enbart här i Norrbotten motsvarar detta årskostnaden för 7 400 välfärdsanställda.
SD har också svängt åt höger, när det gäller vinst i välfärden.
I valrörelsen lovade SD att sätta stopp för att riskkapitalister ska kunna plocka ut vinster från välfärden.
Så sent som i höstas sade Jimmie Åkesson i en TV-debatt, att ”inga pengar kommer att gå ner i de där girigbukarnas fickor, det lovar jag”.
Men då talade Jimmie Åkesson inte sanning.

För efter valet har SD ändrat sig.
Nu är de för vinster i välfärden.
”Det vore renodlad idioti att förbjuda vinster", som partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt sade till Dagens Industri i höstas.
Hur denna omsvängning gick till vill Jimmie Åkesson helst inte berätta för svenska folket.
-----------------------------
SD borde oroa varje tänkande människa
http://www.expressen.se/debatt/sd-borde-oroa-varje-tankande-manniska/  
Om Sverigedemokraterna får makten, blir Sverige ett land långt bortom de hoppande grodorna och Idas sommarvisa, skriver kompositören Peter Robsahm.
De flesta av er som läser det här är förmodligen alldeles vanliga svenska medborgare, som ser på saker och ting ungefär som vi alltid gjort i det här landet; lite konsensus, så där.
-------------------------
Invandringens vinst: 900 miljarder
http://www.dn.se/ekonomi/invandringens-vinst-900-miljarder/  
DN, 2015-07-01
Invandringen har varit en god affär för Sverige.
Utan efterkrigstidens tillskott av utlandsfödda skattebetalare hade skattkistan saknat i snitt 65 miljarder per år. Vi hade inte haft råd med lika mycket vägar, järnvägar, forskning eller försvar.
Och fortfarande täcker gruppen med utländsk bakgrund sina egna kostnader och ger en liten vinst, även om vinsten i dag är avsevärt mindre än på 1960- och 70-talen. Det fastslår en rapport från tankesmedjan Arena Idé, som Arenas chefsekonom Sandro Scocco i dag presenterar i Almedalen.
– Det innebär, att Sverigedemokraternas idé om att finansiera försvarsutgifter eller att rädda äldreomsorgen genom minskad invandring helt enkelt inte stämmer, säger Scocco.
Tillsammans med docenten i ekonomisk historia Lars Fredrik Andersson vid Umeå universitet har han räknat på invandringens kostnader och intäkter varje år sedan 1950 och kommit fram till en sammanlagd vinst på 900 miljarder kronor. Utan invandrare hade Sverige i dag haft 2,5 miljoner invånare färre, och ekonomin hade varit en dryg femtedel mindre.
Vinsterna var förstås betydligt högre för 40-50 år sedan, då arbetskraftsinvandrare från Europa fyllde de svenska fabrikerna.
------------------------
Pensionärerna i uppror – mot SD
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19934050.ab  
Nu reser sig 850 000 pensionärer – mot Sverigedemokraterna.
Fyra av landets största äldreorganisationer ifrågasätter i skarpa ordalag, hur partiet kan överväga att fälla regeringens budget.
--------------------------------
Åkesson: ”Tyvärr, ni kommer inte in, det är fullt”
http://www.dn.se/nyheter/sverige/akesson-tyvarr-ni-kommer-inte-in-det-ar-fullt/  
Jimmie Åkesson vill ha ett totalt stopp för asylinvandring till Sverige. Flyktingar är inte välkomna hit.
Han vill att Sverige ska lämna EU och den fria rörligheten inom unionen.
--------------------------------
24 exempel på att det är Jimmie och SD som står för hatet
http://nyheter24.se/maktkamp24/772202-24-exempel-pa-att-det-ar-jimmie-och-sd-som-star-for-hatet  
Här är 24 exempel på hatiska, homofoba, islamofoba och rasistiska uttalanden som gjorts av sverigedemokrater.
1. "Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala."
- Björn Söder om homosexualitet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11181143.ab  
2. "Våldtäkt uttryck för islamisk kultur".
– Richard Jomshof, rättspolitisk talesman.
3. "Muslimerna är vårt största utländska hot sedan andra världskriget".
– Jimmie Åkesson, partiledare.
4. "Araber drivs av ett hat, en önskan om döden".
– Kent Ekeroth, riksdagsledamot.
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes  
5. "Ge Breivik asyl i Sverige".
– Sven-Erik Karlsson, tidigare suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby.
http://expo.se/2012/sd-foretradare-ge-breivik-asyl-i-sverige_5171.html  
6. "När någon grips så anser jag att vi bör köpa fängelseplatser i det land dom kommer från, vare sig det är första, andra eller tredje generationens invandrare. Och sedan anhörigutvisning naturligtvis. Ut med hela släkten!"
– Jonas Åkerlund, vice ordförande i Sverigedemokraterna.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-kallade-invandrare-parasiter/  
7. "Araberna är antisemiter – har alltid varit"
– Kent Ekeroth, riksdagsledamot.
http://www.sydsvenskan.se/2009-09-05/sd-topp-araberna-ar-antisemiter  
8. "De som kommer söder om Alperna. De oönskade, som jag ser det då."
– Arne Steen, Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg, på frågan om vilka som är de "riktiga" invandrarna.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/arne-steen-sd-assimilera-och-st%C3%A4ll-krav-1.460503  
9. "99 procent av de från Nordafrika och mellanöstern är inga bra medborgare"
– Arne Steen, Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5599324  
10. "Flyktingar kallas de, men sanningen är den att nittio procent av dem är snyltare och parasiter".
– Börje Brandhill, gruppledare för Sverigedemokraterna i Västerås
11. "Efterblivna jävla pensionsräddare".
– Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Markus Wiechel, attackerar mörkhyade personer som han sett i ett filmklipp.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-riksdagsmannens-rasistattack-avslojad/
12. "Feminism är nog det mest vansinniga som den svenska politiken spytt upp. Denna avskumsvidriga ideologi måste bort!"
– Axel Caesar Heder, distriktsordförande för SDU i Södermanland.
https://www.interasistmen.se/dumheter/distriktsordforande-sdu-feminism-ar-en-avskumsvidrig-ideologi-som-maste-bort/  
13. "Män har ofta bättre åsikter än kvinnor".
– Erik Almqvist, tidigare ekonomipolitisk talesman och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.
https://www.interasistmen.se/dumheter/erik-almqvist-man-har-battre-asikter-kvinnor/  
14. "Jag blir så förbannad, när man slår på TV:n så är det en ickesvensk som leder programmet."
– Sven-Erik Karlsson , tidigare suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby.
http://www.aftonbladet.se/ledare/article15771832.ab  
15. "Nej, det är inte ditt land land. Det är mitt land."
– Erik Almqvist till Soran Ismail.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-attack-skit-i-den-lilla-horan/  
16. "Gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen".
– Bengt Nilsson, dåvarande ordförande för Sverigedemokraterna i Flen.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-ordforanden-i-flen-utesluts-ur-partiet/  
17. "Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge? Nej jag kommer inte kalla er islamofober."
– Kent Ekeroth.
18. "Nu visar araberna sitt verkliga ansikte, som råa, primitiva halvmänniskor".
– Sverigedemokraternas styrelseledamot i Botkyrka, Karl-Otto Hultström.
http://expo.se/2014/sd-kandidat-araber-ar-primitiva-halvmanniskor_6513.html  
19. "Skit i den där lilla horan!"
– Erik Almqvist, tidigare ekonomipolitisk talesman och riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-attack-skit-i-den-lilla-horan/  
20. "Islam är ingen religion utan en sjuk sekt."
– Mikael Rahm, dåvarande ordförande för SD i Östhammar.
http://www.expressen.se/nyheter/mikael-rahm-lamnar-sd-efter-avslojandet/  
21. "Sveriges ekonomi skulle se radikalt annorlunda ut om vi skulle återsända 500 000 av de mest uppenbara och värsta parasiterna".
– Jonas Åkerlund, vice partiledare i Sverigedemokraterna.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-kallade-invandrare-parasiter/  
22. "Det sker en massimport av subtila våldtäktsmän".
– Bengt Nilsson, dåvarande ordförande för Sverigedemokraterna i Flen.
https://www.interasistmen.se/uteslutningar-avhopp/i-sd-blir-du-utesluten-om-du-skriver-vad-du-tycker/  
23. "Sverige tar emot mena-folk (människor från mellanöstern och norra Afrika, reds. anmärkning) blir gång på gång belönade med; våld, hot och otacksamhet."
– Kent Ekeroth.
https://twitter.com/kentekeroth/status/168688424671383553  
24. "Satans jävla aphelveten."
Sverigedemokraternas riksdagsledamot, Markus Wiechel, går till attack mot mörkhyade personer som han sett i ett filmklipp.
http://www.expressen.se/nyheter/sd-riksdagsmannens-rasistattack-avslojad/
------------------------------------
Sverigedemokraternas våld, hat och rasism som partiet vill att vi ska glömma
http://expo.se/sverigedemokraterna/  
2014 blev Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson intervjuad av psykologen Paol Perris. Åkesson berättade om sitt partis ideologi och vägen in i politiken. Intervjun väckte debatt om Sverigedemokraternas historia och bruna förflutna.
Från Åkessons håll lät det som det brukar.
OBS!! Han förklarade, att Sverigedemokraterna aldrig varit öppet rasistiskt, att det inte fanns några nazistiska rötter. ALLTSÅ: DIREKTA LÖGNER!!!
Partiet skulle göra en vitbok om sin historia. En slutlig uppgörelse med rasism och extremism.
Det är där vi kommer in.
Sverigedemokraternas rasism är inget som tillhör historien.
Den är del av partiets idé.
Deras vitbok kommer aldrig kunna bli en uppgörelse.
Därför gör vi den.
Som en påminnelse om vad Sverigedemokraterna står för.
--------------------------------
SD:are har rötter inom nazistorganisation
http://nyheter24.se/nyheter/politik/744755-sdare-har-rotter-inom-nazistorganisation  
Martin Björkert sitter med i Sverigedemokraternas styrelse i Norrköping.
Men har även ett förflutet inom den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk front, NSF. Den organisation som sedermera blev Svenskarnas parti.
Han är även vice ordförande för Sverigedemokratisk ungdom i Östergötland.
Björkert ska ha varit medlem i NSF under 2002 men lämnat efter ett till två år.
-----------------------------------
Nazister och SD-politiker manifesterade tillsammans
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22214536.ab  
Klickbar grafik: De var på torget
Dömda nazister, nyfascister, fotbollshuliganer – och SD-politiker.
Aftonbladet går igenom vilka som, sida vid sida, deltog i rasistmanifestationen ”Folkets demonstration”.
Fredagen den 29 januari gav sig svartklädda män i rånarhuvor och armbindlar ut och attackerade människor i centrala Stockholm. Enligt flera vittnesuppgifter var offren personer med "utländskt utseende". Samtidigt delade de maskerade ut flygblad med uppmaningen att ge sig på gatubarn.
SD-politiker huvudarrangör
Dagen därpå anordnades "Folkets demonstration" på Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Huvudarrangör: Johan Widén, kommunpolitiker för SD i Enköping och nämndeman vid Uppsala tingsrätt.
På talarlistan, förutom honom själv, fanns bland andra Stefan Torssell, tidigare Avpixlatskribent, som numera skriver exklusivt för tidningen Nya tider. Nya tider gör positiva reportage om ledare inom nazistiska Svenska motståndsrörelsen, SMR, som sajtföreträdare även deltagit i tillställningar tillsammans med.
Även ex-Sjöbopolitikern Hans Erling Jensen (SD) talade. Jensen tvingades lämna partiet efter att ha uttalat sig allt för aggressivt, bland annat skrev han på Facebook att muslimer "bör slås ihjäl".


1. ^ Jens Rydgren, Från Le Pen till Pim Fortuyn. Sidnummer 215. Liber, 2004. ISBN 91-47-07376-4
2. ^ Så ljuger SD om sin historia, Expo 2011-10-14
3. ^ Forum för levande historia: En antidemokratisk rörelses framväxt ”1988 bildades istället Sverigedemokraterna av dem som hade sin bakgrund i Bevara Sverige Svenskt.”
4. ^ Expo: Researchpaket Sverigedemokraterna
5. ^ Andersson, Hans (2007). Från Bevara Sverige svenskt BSS 1979 till Sverigedemokraterna 2006. Malmö: Skrivareförlaget. ISBN 91-86794-69-8. http://www.svard.biz/ekat2/prodpres.cfm?produktid=1069&butik=2&kundid=25108  
6. ^ Bergling, Mikael & Nejman, Fredrik (2002). ”Extremhögerns nya ansikte i politiken”. Dagens Arbete (10). http://www.da.se/home/da/home.nsf/unid//078BBE05C16425BA41256C6F003D7DCA?OpenDocument  
7. ^ Kaliber (2009). ”Det dubbla ansiktet – Sverigedemokraterna granskas”. Sveriges Radio. http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=2728776  .
8. ^ ”Sverigedemokraternas vitbok 1988-2014”. Expo. http://expo.se/www/download/sds_vitbok_Expo_2_2014.pdf   Läst 21 augusti 2014.
9. ^ ”Hjälp oss påminna om SD:s historia”. Expo idag.
http://expo.se/2013/hjalp-oss-paminna-om-sds-historia_5655.html 
Läst 21 augusti 2014.
10. ^ ”Nazisterna som skapade Sverigedemokraterna”. ETC. http://www.etc.se/inrikes/nazisterna-som-skapade-sverigedemokraterna 
Läst 21 augusti 2014.
11. ^ ”Sd:s mörka historia”. Expressen.
http://www.expressen.se/nyheter/sds-morka-historia/ 
Läst 21 augusti 2014. 12. ^ [a b c] Bosse Schön, Nazisterna som skapade Sverigedemokraterna, Tidningen ETC 2014-02-04.
13. ^ ”Allmänna valen 1988”. sverigedemokraterna.net. 2005-05-01.  
http://www.sverigedemokraterna.net/press_text.php?action=fullnews&id=263

Läst 2008-03-26.
14. ^ [a b c d e f g] Sverigedemokraterna 10 år!!! : 1988–1998. Stockholm: Sverigedemokraterna. 1998. Libris 2434119
15. ^ [a b] Gustafsson, Markus (1999-12-02). ”Ett nätverk för nazister”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/9912/02/nazi1.html  Läst 2010.
16. ^ http://www.sverigedemokraterna.net/asikt_skolwebben_text.php?action=fullnews&id=248  
17. ^ ”Bakgrund: Bakom den demokratiska fasaden”. Expo (3). 1997. http://www.expo.se/2003/48_355.html  Läst 2003-04-19.
18. ^ http://jockelarsson.blogspot.com/2006/01/franz-schnhuber-dd_17.html  
19. ^ Falköpings Tidning, 21 oktober 1995, sidan 9.
20. ^ [a b] ”Hembygdspartiet utmanar Sverigedemokraterna”. Expo. 2003-04-16. http://www.expo.se/2003/48_198.html  Läst 2010-02-20.
21. ^ [a b] Mattsson, Pontus (2009). Sverigedemokraterna in på bara skinnet. Stockholm: Natur & Kultur. ISBN 978-91-27-11768-6
22. ^ Olsson, Daniel (2004-11-24). ”Mikael Jansson (sd) om bergsjöbrevet: "lätt att försvara”. Expo. http://expo.se/2004/48_1185.html  Läst 2010-02-20.
23. ^ Jenny Larsson, red (1998). ”Sverigedemokraterna i valet 1998”. Expo (Stockholm). http://www.expo.se/2003/48_358.html  Läst 2010-02-18.
24. ^ ”SDU:s historia i korthet” (på svenska). sdungdom.se. http://www.sdungdom.se/historik.php  Läst 2008-06-02.
25. ^ http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1465&blogg=7568  

26. ^ ”Kort presentation av förbundet Fädernas kyrka”. Fädernas Kyrka. 2005-11-13. http://www.fadernaskyrka.se/forbund.php?action=fullnews&id=2  . Läst 2010-02-17.
27. ^ ”Historik”. Vårt parti. Sverigedemokraterna. 1 maj 2005. http://www.sverigedemokraterna.net/parti_text.php?action=fullnews&id=261  . Läst 12 februari 2010.
28. ^ ”Sven-Olle Olsson död”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article332910.ab  . Läst 18 februari 2010.
29. ^ Ekman, Mikael & =Slätt, Richard (2003-07-14). ”Halva SD-Gävles styrelse straffad”. Expo. http://expo.se/2003/48_673.html . Läst 2010-01-07.
30. ^ Larsson, Stieg, Malm, Fredrik (2003-12-30). ”Tommy Funebo lämnar SD”. Expo. http://expo.se/2003/48_974.html  . Läst 2010-01-03.
31. ^ Thunberg, Ida (2006-03-18). ”Marschen mor kaos”. Expressen. http://www.expressen.se/1.92802  . Läst 2009-09-03.
32. ^ Andreasson, Lars (2004-01-27). ”Extremist ska finansiera sd:s EU-val”. Helsingborgs Dagblad. http://hd.se/allmant/2004/01/27/extremist_ska_finansiera_sd_s_eu  . Läst 2008-03-23. 33. ^ Garme, Cecilia (2004-04-24). ”Sverigedemokraterna får miljoner av rik rasist”. Expressen. http://www.expressen.se/1.97171  . Läst 2008-03-23.
34. ^ Carlqvist, Maria (2004-04-04). ”Sd tackar ja till pengar från Mengal”. Expressen. http://www.expressen.se/1.92802  Läst 2008-03-23.
35. ^ ”Europaparlamentsval 13 juni 2004”. http://www.val.se/val/ep2004/resultat/slutresultat/index.html  Läst 18 februari 2010.

36. ^ ”Sverigedemokraternas 33 punkter”. Expressen. 11 februari 2007. http://www.expressen.se/Nyheter/1.424816/sverigedemokraternas-33-punkter  .
37. ^ ”SDs hemliga etniska plan”. Expressen. 11 februari 2007. http://www.expressen.se/nyheter/1.424813/sd-s-hemliga-etniska-plan 
38. ^ Windeskog, Jimmy (14 november 2005). ”Uteslutningen,

anklagelserna och försvaret”. Sällskapet Kafé Kastanjeträdet. http://bssborlange.blogspot.com/2005/11/uteslutningen-anklagelserna-och.html  .
39. ^ ”Jimmy Windeskog, fd partisekreterare i Sverigedemokraterna,

går med i ND”. Nationaldemokraterna. 16 april 2006.
http://www.nd.se/nyheter/dokument.asp?dokID=367  .
40. ^ ”Sd anklagas för blåsippestöld”. DN. 23 december 2006. http://www.dn.se/nyheter/politik/sd-anklagas-for-blasippestold-1.433983 

41. ^ http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/

pressrelease/view/105142  
42. ^ ”Slutgiltigt kyrkovalsresultat 2005, Svenska kyrkan”. http://kyrkoval.svenskakyrkan.se/valresultat2005/Resultat/Kyrkomote.aspx  . Läst 22 februari 2010.
43. ^ ”Valmyndigheten”. http://www.val.se/val/val2006/slutlig/R/rike/ovriga.html  Läst 23 december 2009.
44. ^ [a b] Ekman, Mikael, Lindohf, Kajsa & Olsson, Daniel (2006-06-16). ”Hemligt möte skakar Sverigedemokraterna”. Expo. http://www.expo.se/2006/48_1603.html  Läst 2008-03-23.
45. ^ http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&showcomments=1&id=219  

46. ^ http://www.sdkuriren.se/nyheter.php?action=fullnews&id=1723  
47. ^ Ekman, Mikael & Lindohf, Kajsa (2006-09-15). ”VAL06/SD – Var tionde kriminellt belastad – misshandel vanligast”. Expo. http://www.expo.se/2006/48_1709.html  Läst 2010-.
48. ^ Stengård, Mikael (2007-08-05). ”Hat-attacken mot Sveriges homosexuella”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article561905.ab  Läst 2008-03-23.
49. ^ Dalsbro, Anders (2007-08-02). ”SD:s partisekretare till attack mot homosexualitet”. Expo. http://www.expo.se/2007/48_2020.html  Läst 2008-03-23.
50. ^ [a b] Söder, Björn (2007-08-02). ”Botten måste snart vara nådd”. sdkuriren.se. http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/soder/2007/08/01/botten_

maste_snart_vara_nadd  

 . Läst 2008-03-23.

51. ^ Ekman, Mikael & Lindohf, Kajsa (2006-09-15). ”VAL06/SD – Var tionde kriminellt belastad – misshandel vanligast”. Expo. http://www.expo.se/2006/48_1709.html  . Läst 2008-03-23.
52. ^ Aschberg, Robert & Lindohf, Kajsa (2006-09-06). ”En röst på SD är en röst på brottslingar”. Expressen.
http://www.expressen.se/debatt/1.413118/en-rost-pa-sd-ar-en-rost-pa-brottslingar  . Läst 2010-01-07.
53. ^ Roijer, Per (2007-11-26). ”Sd: Serrano-utställningen "sjuk"”. Sydsvenskan. http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/article282636/Sd-Serrano-utstallningen-sjuk.html  . Läst 2010-.
54. ^ Kempe, Jessica (2009-06-04). ”Sund konst ska rädda nationen”. Dagens Nyheter. http://www.dn.se/kultur-noje/konst-form/sund-konst-ska-radda-nationen-1.884047  Läst 2010-.
55. ^ [a b] ”Vill ha hårdare tag - är själva dömda”. Aftonbladet. 2007-05-18. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article492124.ab  Läst 2010-.

56. ^ Baas, David (2008-01-26). ”De stöder nazister”. Expressen. http://www.expressen.se/nyheter/1.1020400/de-stoder-nazister  Läst 2008-02-03.
57. ^ Ekman, Mikael & Baas, David (2008-01-29). ”Sverigedemokrater stödjer nazister”. Expo. http://www.expo.se/2008/48_2188.html  Läst 2008-02-03.
58. ^ Torrång, Linda (2008-01-28). ”Sd-politiker stöder nazister”. Blekinge Läns Tidning.
http://www.blt.se/nyheter/blekinge/sd-politiker-stoder-nazister(451234).gm 
Läst 2008-02-03.
59. ^ Pressmeddelande på Sverigedemokraterna i Gävles webbplats 2008-01-27
60. ^ Holmqvist, Nils (2008-01-28). ”Kassberg hoppar av självmant”. Arbetarbladet. http://www.arbetarbladet.se/article.php?  id=595272&avdelning_1=101&avdelning_2=101  
Läst 2008-02-03.

61. ^ ”Kassberg hoppar av som nämndeman”. Sveriges Radio Gävleborg. 2008-01-27. http://www.sr.se/gavleborg/nyheter/artikel.asp?artikel=1856360  
Läst 2008-02-03.
62. ^ Granström, Ulf (2008-01-27). ”Stödde nazister - sverigedemokrat utesluts ur partiet”. Gefle Dagblad. http://www.gd.se/Article.jsp?article=124623  
Läst 2008-02-03.
63. ^ Redaktionen sdblogg (2008-01-26). ”Om du är en idiot, STICK!”. sdblogg.se. http://sdblogg.se/2008/01/26/om-du-ar-en-idiot-stick  Läst 2008-03-23.
64. ^ Jomshof, Richard (2008-01-28). ”Till minne av Förintelsens offer – och en kommentar till Expressens artikel”. sdkuriren.se. http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/2008/01/28/till_minne_av_

forintelsens_offer_och_en  Läst 2008-03-23.
65. ^ Karlsson, Mattias (2008-01-29). ”Expo: Att sabotera val är oproblematiskt ur demokratisk synpunkt”. sdkuriren.se. http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/karlsson/2008/01/29/expo_att_

sabotera_val_ar_oproblematiskt  Läst 2008-03-23.

66. ^ Den förbannade sverigedemokraten (2008-01-30). ”Imbecillerna på lekstugan Expressen skarvar och skapar”. sdblogg.se.
http://sdblogg.se/2008/01/30/imbecillerna-pa-lekstugan-expressen-skarvar-och-skapar  Läst 2008-03-23.
67. ^ Simonson, Charlotte (2008-02-07). ”Göteborgspolitiker sponsrar nazister”. Metro. http://metropoint.metro.lu/20080207_Goteborg.pdf  Läst 2008-04-12.
68. ^ ””Det dubbla ansiktet” – Sverigedemokraterna granskas”. Sveriges Radio. 20090329.
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1316&Artikel=2728776  .
Läst 20090409.
69. ^ ””Olof Palme gick på bio” – om jargongen inom SD”. Sveriges Radio. 20090405. http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1316&Artikel=2747224  . Läst 20090409.
70. ^ http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4831349.ab  

71. ^ http://www.expressen.se/Nyheter/1.1523632/skalade-och-sjong-snapsvisa-om-palmemordet  
72. ^ ””Vi ironiserar över låtarna””. Sveriges Radio. 20090405. http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=1316&Artikel=2747338  . Läst 20090409.
73. ^ ”Valmyndigheten val till Europaparlamentet 2009”. Valmyndigheten. http://www.val.se/val/ep2009/slutresultat/rike/index.html  . Läst 11 juni 2009.
74. ^ ”Svenska kyrkan slutgiltigt valresultat val till kyrkomöte 2009”. Svenska kyrkan. http://kyrkoval.svenskakyrkan.se/valresultatslutgiltigt2009/Resultat/

Kyrkomote.aspx   . Läst 21 december 2009.
75. ^ TT-nyhet (2009-09-16). ”Dömda representerar SD i kyrkovalet”. Expressen. http://www.expressen.se/Nyheter/1.1710815/domda-representerar-sd-i-kyrkovalet  Läst 2010-01-07.

76. ^ Jimmie Åkesson (2009-10-19). ”’Muslimerna är vårt största utländska hot’”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article5978707.ab  . Läst 2009-10-13.
77. ^ ”Aftonbladet förvränger min debattartikel, Newsmill”. Newsmill. Arkiverad från originalet den 2 februari 2010. http://web.archive.org/web/20100202052557/http://www.newsmill.se/artikel/

2009/10/19/aftonbladet-forvranger-min-debattartikel  . Läst 23 december 2009.
78. ^ ”Innehållet i en artikel i Aftonbladet har inte ansetts utgöra hets mot folkgrupp”. Justitiekanslern. 2009-10-23. http://www.jk.se/beslut/XmlToHtml.asp?XML=Files/6460-09-31.xml&XSL=../xsl/JK_Beslut.xsl  .
79. ^ Dan Nilsson (2009-10-19). ”Reinfeldt: Kärnan i partiets idé”. Svenska Dagbladet. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-karnan-i-partiets-ide_3674445.svd  . Läst 2010-02-22.

80. ^ Josef El Mahdi (2009-10-19). ”Judiska församlingen: ’Detta är förfärligt’”. Svenska Dagbladet. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/judiska-forsamlingen-detta-ar-forfarligt_3674869.svd  . Läst 2010-02-22.
81. ^ Josef El Mahdi, Dan Nilsson, Negra Efendić (2009-10-20). ”Stora faktabrister i SD:s artikel”. Svenska Dagbladet. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stora-faktabrister-i-sds-artikel_3677009.svd  . Läst 2010-02-22.
82. ^ Henrik Ståhl (2009-10-21). ”’Forskare ifrågasätter SD:s källor’”. Aftonbladet. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverigedemokraternas-bristande-kallkritik-helena-giertta-som-fan-laser-bibeln_3681183.svd  . Läst 2010-02-22.
83. ^ TT (2009-10-19). ”’SD:s påstående saknar grund’”. Svenska Dagbladet. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sds-pastaende-saknar-grund_3673919.svd 
Läst 2010-02-22.
84. ^ Sveriges Radio: SD-kandidat jämför partiet med nazismen
85. ^ sdkuriren.se: Sverigedemokraterna växer rekordartat (2010-01-08, 17:31)

86. ^ http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&id=1211  
87. ^ http://www.nyhetskanalen.se/1.1761326/2010/08/27/tv4_stoppar_sd_film_

troligen_olaglig  
88. ^ http://www.svd.se/nyheter/inrikes/tv-4-sander-omarbetad-sd-film_5234339.svd  
89. ^ http://svt.se/2.138803/1.2172398/sd-film_inte_hets_mot_folkgrupp?lid=is_search2128534&lpos=0&queryArt2128534=valfilm&sortOrder2128534=

0&doneSearch=true&sd=129956&from=siteSearch&pageArt2128534=0  
90. ^ Anders Göransson (2009-10-21). ”Riksdagspartierna enade – mot SD”. Metro. http://www.metro.se/2009/10/21/5215/riksdagspartierna-enade-mot-sd/index.xml  . Läst 2010-01-04.

91. ^ Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson (2008-07-10). ””Vi vägrar att samarbeta med sverigedemokrater””. Dagens Nyheter. http://www.dn.se/opinion/debatt/vi-vagrar-att-samarbeta-med-sverigedemokrater-1.496219  . Läst 2010-01-04.
92. ^ Larsson, Mats J; Kihlström, Staffan (21 september 2010). ”Wachtmeister: Jag är rådgivare åt SD”. Dagens Nyheter. http://www.dn.se/nyheter/valet-2010/wachtmeister-jag-ar-radgivare-at-sd/  
93. ^ Ian Wachtmeister mentor för Jimmie Åkesson ,
94. ^ http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/goran-eriksson-gick-som-de-rodgrona-ville_5448809.svd  
95. ^ http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sds-roster-avgjorde-inte-1.1182450  

96. ^ http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-rostade-pa-alliansen_5448727.svd  
97. ^ http://www.dn.se/sthlm/protest-mot-rasism-med-sd-som-maltavla-1.1182846  
98. ^ http://svt.se/2.22620/1.2210404/sd_fyrdubblar_sin_partikassa  
99. ^ http://www.svd.se/nyheter/inrikes/partiledarna-debatterar-i-riksdagen_5613707.svd  
100. ^ http://www.dn.se/nyheter/politik/regeringen-nedrostad-1.1224634  

101. ^ http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?di=698910  Predikan vid Riksmötets öppnande den 5 oktober 2010
102. ^ Alexandra Hernadi (2010-10-05). ”Åkesson: "Jag ångrar ingenting"”. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/akesson-jag-angrar-ingenting_5454953.svd  .
Läst 2010-11-28.
103. ^ http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stor-demonstration-mot-sd_5450753.svd  
104. ^ ”SvD, Partiledare upprörda över SD:s agerande”. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/partiledare-upprorda-over-sds-agerande_5454857.svd  . Läst 7 oktober 2010.
105. ^ ”GP, Ledare: Reinfeldt vårdar Alliansen”. http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.462233-reinfeldt-vardar-alliansen  .
Läst 8 oktober 2010.

106. ^ ”DN, Ledare: Lekstuga i lunchkön”. http://www.dn.se/ledare/signerat/lekstuga-i-lunchkon-1.1183675  .
Läst 8 oktober 2010.
107. ^ ”SvD, Kyrkan behöver de obekväma rösterna”. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/kyrkan-behover-de-obekvama-rosterna_5460131.svd  . Läst 8 oktober 2010.
108. ^ http://blogg.aftonbladet.se/helleklein/2010/10/biskop-brunne-gjorde-det-alla-bor-gora  
109. ^ ”SvD, Misstag att utgå från vänsterarrangemang”. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/misstag-att-utga-fran-vansterarrangemang_5466985.svd  . Läst 7 oktober 2010.
110. ^ http://www.ostran.se/bloggar/dagblogg/%28month%29/oktober/%28year%29/2010  

111. ^ http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=4076558  
112. ^ http://www.dagensps.se/opinionen/artiklar/2010/10/07/08288820/index.xml
113. ^ http://www.svd.se/nyheter/inrikes/direktrapport-fran-jimmie-akessons-tal_6309016.svd  
114. ^ http://www.dn.se/nyheter/politik/akesson-lovar-skall-pa-reinfeldt  
115. ^ http://www.almedalsveckan.info/9627  
116. ^ ”Partiledningen vann strid om principprogrammet” (på svenska). svd.se.
2011-11-26 klockan 11.45. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/partiledningen-vann-strid-om-principprogrammet_6665934.svd  . Läst 2011-11-26.

117. ^ Principprogram antaget på landsdagarna 2011, uppladdat augusti 2013
118. ^ SD-toppar i bråk med komiker, Expressen 15 sep 2012
119. ^ Jimmie Åkesson Brev om nolltolerans, 12 december 2012
120. ^ Almqvist och Ekeroth beväpnar sig med järnrör, Expressen 15 november 2012 121. ^ Vittne: Han kallade oss blatteälsakre, Expressen 13 november 2012

122. ^ SD-toppens attack: "Skit i den lilla horan", Expressen 14 nov 2012
123. ^ http://www.dn.se/nyheter/sverige/ekeroth-lamnar-sitt-uppdrag  
124. ^ http://www.dn.se/debatt/helt-fel-lata-almqvist-ga  
125. ^ http://www.expressen.se/nyheter/sdu-fel-av-akesson-att-lata-almqvist-ga/  
126. ^ http://www.dn.se/nyheter/politik/sdu-ordforande-sparkas-fran-kansli  
127. ^ Extremist tar plats på kommunmöte , SvD 2012-12-10
128. ^ http://www.val.se/val/ep2014/slutresultat/E/rike/index.html  
* Sveriges politiska historia
* Sverigedemokraterna2016-05-23, 09:15  Permalink  10 kommentarer
Andra bloggar om:  Varför är det så här?
Varför hatar människor?
Varför hatar man andra människor?
Varför händer det i vårt land?

 

Ja, det är ett politiskt parti, som leder detta hat!
Skall det vara så?
Blir det bra då?

Nej!
Det är inte bra nu med invandrarhatet!
Det är inte bra med Sverigedemokraternas grova hat!
Vi skall inte hata varandra!
Det leder inte rätt!

Så var det på Hitlers tid!
Det blev verkligen inte bra under nazist-tiden
Det var fruktansvärt då!
Var du med då, så att du minns?
Det var i alla fall jag!
Jag minns allting mycket väl!
Jag minns med förskräckelse förintelsen!
Jag minns utrotningens terror!
Därför är jag förskräckt även idag!

 

Sverigedemokrater och nazism
Vet du vad Sverigedemokraterna egentligen står för?
Vet du att Sverigedemokraterna grundades av nazister?
Vet du att Sverigedemokraterna står för rasism och hat?

Vet du inte: Läs här nedan!
I rasismens och nazismens spår - invandrarhatet

 

Det var nazister som bildade Sverigedemokraterna
https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia  

Sverigedemokraternas historia
Sverigedemokraternas historia började när Sverigedemokraterna (förkortat SD) grundades den 6 februari 1988. Idag är Sverigedemokraterna ett av de 8 partier som ingår i Sveriges riksdag.

 

Sverigedemokraternas historia
1988 - Sverigedemokraterna (SD) bildades
1991 - SD erhöll 2 mandat i kommunalvalen
1994 - SD erhöll 5 mandat i kommunalvalen, Mikael Jansson väljs till ny 

           partiledare
1996 - Uniformsliknande klädsel förbjuds på möten
1998 - SD erhöll 8 mandat i kommunalvalen
1999 - SD ställde upp i Europaparlamentsvalet och blev Sveriges största parti

           utanför riksdagen
2001 - SD erhöll 2 mandat i kyrkomötet
2004 - SD kandiderade till Europaparlamentsvalet och fick 1,1 procent
2005 - Jimmie Åkesson väljs till partiledare
2006 - SD fick 2,93 procent i riksdagsvalet och fick därmed statligt partistöd
2007 - SD debatterade offentligt för första gången mot riksdagspartier
2009 - SD fick 3,27 procent i Europaparlamentsvalet och 2,84 procent i

           kyrkovalet
2010 - SD kom för första gången in i riksdagen med 5,7 procent
2011 - Nationalism kompletteras med socialkonservatism som ideologisk

           grund
2012 - Nolltolerans mot extremism och rasism införs
2014 - SD fick 9,7 procent i Europaparlamentsvalet
2014 - I riksdagsvalet fick SD 12,9 procent och blev tredje största parti

 

Partiets etableringsperiod, 1988–1998
Talen nedan inom parentes hänvisar till REFERENSER, som finns i nästa blogg-inlägg.

Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet,[1] Sverigepartiet, vit makt-rörelsen och -band,[2] och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson.[3][4][5][6] En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.[7] I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidsson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.[8][9][10][11]
Johan Rinderheim var en av grundarna och skrev SD:s första partiprogram.
Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustav Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant.[12]
Partiet kandiderade i riksdagsvalet 1988 och erhöll 1 118 röster.[13] Samma år inleddes närradiosändningar.[14] Partiet var också aktivt på nej-sidan inför den lokala folkomröstningen om invandring till Sjöbo kommun.[14] Under 1990 byggdes nya lokalavdelningar upp och i Kimstad deltog Sverigedemokraterna i protesterna mot en ny flyktingförläggning.[14]
Valåret 1991 ställde ungefär en fjärdedel av partiets 43 lokalavdelningar upp i de allmänna valen,[14] och partiet erhöll mandat i två fullmäktigeförsam-lingar, Dals-Eds kommuns och Höörs kommuns.[14] I detta val hade en del kandidater i Stockholm, Mölndal, Malmö, Sigtuna och Hedemora tidigare figurerat i nationalsocialistiska sammanhang.[15] Valkampanjen inleddes med ett demonstrationståg på Engelbrektsdagen den 27 april. Marschen samlade då 150 deltagare, till stora delar skinnhuvuden och uniformerade aktivister från VAM, som brukade dyka upp på Sverigedemokraternas möten och som man i mitten av 1990-talet tog avstånd från.[16] I september höll partiet ett möte i Medborgarhuset i Stockholm. Bland talarna fanns Waffen-SS-veteranen Franz Schönhuber, då ledare för det tyska partiet Repu-blikanerna. Även antisemiten och rasisten Anthony Hancock var närvarande på mötet.[17] Den sverigedemokratiske politikern Joakim Larsson i Uppsala har kom-menterat kontakterna med Franz Schönhuber.[18]
När vänsterpartiets ledare Gudrun Schyman förstamajtalade i Kungsträd-gården 1993 fanns Robert Vesterlund, ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom, och två andra skinnskallar, i publiken beväpnade med en skarpladdad handgranat. Trion greps och Niklas Irberger, som suttit i Sverigedemokraternas styrelse, dömdes till ett års fängelse.[12]
Valåret 1994 satsade partiet stort inför valet. Resultatet blev 13 954 röster i riksdags-valet och sammanlagt fem kommunfullmäktigemandat fördelade på två i Höör, två i Dals-Ed och ett i Ekerö kommun.[14] Även i denna valrörelse hade en del av partiets kandidater tidigare figurerat i nationalsocialistiska sammanhang.[15] En av partiets grundare, Leif Ericsson, lämnade partiet 1994 för att senare bilda Hembygdspartiet.[19]. Valet resulterade i stora skulder och många aktiva medlemmar lämnade politiken. Lokalavdelningen i Ekerö och ytterligare enskilda medlemmar hoppade av partiet för att i stället ansluta sig till Leif Ericssons Hembygdsparti.[20]
Mikael Jansson från Örebro tog över partiledarskapet 1995,[14] och började städa upp i partiet.[21] Samma år lämnade Robert Vesterlund, tidigare ordförande för partiets ungdomsförbund SDU. Han blev istället ledande inom det högerextrema nätverket Info-14. Partiet har senare hävdat att han var att betrakta som infiltratör. Efter ett valmöte 1996 där förintelselitteratur brändes, bland annat författad av överlevaren Ferenc Göndör, och där Tina Hallgren-Bengtsson valtalade iklädd naziuniform framför en stor hakkors-flagga,[12] beslutade partiet att förbjuda bombarjackor och uniformsliknande klädsel vid sina möten.[21] Samma år lämnade Tina Hallgren-Bengtsson, som var ledamot för Sverigedemokraterna i Höörs kommunfullmäktige, partiet för att aktivera sig i Nationalsocialistisk front.
Henrik Enmark, partistyrelseledamot i Sverigedemokraterna och Lars Emanuelsson, partiorganisatör, använde 1997 hot och våld mot kommunfullmäktigeledamoten för SD i Ekerö, Freddy Fjällklint, och förmådde honom att skriva under ett skuldebrev och överföra pengar från sitt personkonto till Sverigedemokraternas riksorganisations postgirokonto. Motivet var att han hade hoppat av till Hembygdspartiet. Pengarna tillhörde lokalavdelningen, inte Fjällklint personligen. Emanuelsson och Enmark dömdes till fängelse för bland annat utpressning.[20][22]
Inför valet 1998 hade partiet vuxit och antalet röster i riksdagsvalet ökade. I kommunvalen vann partiet sammanlagt åtta mandat.[23] Partiets ungdoms-förbund Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) blev samma år ett självständigt och fristående förbund.[24]


1999–2004

Sverigedemokraterna ställde 1999 upp i valet till Europaparlamentet och blev för första gången det största icke-riksdagspartiet. I valet erhöll SD 8 568 röster och i medierna beskrevs partiet som valets vinnare.[25] Sverigedemokraterna kandiderade i kyrkovalet 2001 och erhöll två mandat på riksnivå i kyrkomötet och ett mandat i vardera Lunds och Stockholms stiftsfullmäktige. Med anledning av kyrkovalet startades också ett nytt förbund, Fädernas kyrka.[26] Samma år (2001) uteslöt partiledningen ett flertal företrädare ur partiet, vilka då bildade Nationaldemokraterna. Sverigedemokraterna menar själva att partiet i och med uteslutningen gjorde upp med sina ”extremistiska tendenser”.[27]
Den 4 februari 2002 anslöt sig riksdagsmannen och före detta moderaten Sten Andersson till Sverigedemokraterna. Senare meddelade Sjöbopartiets grundare, kommunpolitikern Sven-Olle Olsson att även han anslutit sig till Sverigedemokraterna.[28]
År 2003 uppmärksammade Expo att ordföranden och hälften av styrelse-medlemmarna partiets lokalavdelning i Gävle var dömda för brott, bland annat misshandel och hot mot tjänsteman. Flera av dem hade också kandiderat för partiet i kommun-fullmäktigeval.[29]
I december 2003 väckte partiorganisatören Tommy Funebo uppmärksamhet, då han efter att ha anklagat ledande partiföreträdare för att i realiteten vara nationalsocialister, lämnade partiet.[30] I Sveriges Televisions Debatt hävdade Tommy Funebo att en kommunpolitisk ansvarig för Sverigedemo-kraterna gjort en Hitlerhälsning på en fest där stora delar av partistyrelsen deltog och att en styrelseledamot tidigare kallat sig nationalsocialist. Både den kommunpolitiske ansvarige och styrelseledamoten Jimmy Windeskog uteslöts senare ur partiet, som en följd av Funebos avslöjanden.[31]
I januari 2004 framkom att den belgiske författaren Bernard Mengal bidragit ekonomiskt till Sverigedemokraternas kampanj inför Europaparlamentsvalet samma år.[32] Expressen fann att Mengal hade anklagats för rasistiskt tryckfrihetsbrott.[33] Sverigedemokraterna hävdade att man gjort en egen granskning där man inte lyckades finna något stöd för anklagelserna, varför man tog emot pengarna.[34] Partiet fick 1,1 procent av rösterna i Sverige i Europaparlamentsvalet 2004[35]


2005–2009
BILD av Jimmie Åkesson på ett torgmöte i Uddevalla 2009.
BILD av att Sverigedemokraterna använder sig sedan 2006 av en blåsippa som partisymbol.
-------------
År 2005, på riksårsmötet i maj, valdes Jimmie Åkesson till partiledare för Sverigedemokraterna efter inre stridigheter. På samma årsmöte antog också partiet ett senare mycket kritiserat 33-punktsprogram[36] om invandringen.[37] Samma år uteslöts Sverigedemokraternas partisekreterare Jimmy Windeskog, efter att ha gjort en hitlerhälsning 2 år tidigare[38] Senare gick han istället över till Nationaldemokraterna.[39]
Ett år senare bytte Sverigedemokraterna partisymbol. Tidigare hade SD haft en hand hållande en fackla i svenska flaggans färger, en symbol lånad av brittiska National Front. Den ersattes med en blåsippa.[40] Jimmie Åkesson förklarade bytet av symbol med att partiet genomgått så djupgående förändringar att partiet inte var detsamma som för 10–15 år sedan och att detta måste visas i yttre symboler.[41]
I kyrkovalet 2005 erhöll Sverigedemokraterna fyra mandat till kyrkomötet.[42]
I riksdagsvalet 2006 erhöll Sverigedemokraterna 2,93 procent, och passerade därmed 2,5-procentsgränsen för statligt partistöd.[43] Partiet gick framåt även i de kommunala valen och fick mandat i 144 av Sveriges 290 kommu-ners fullmäktigeförsamlingar. Inför valet hade, enligt Expo, en lokal partiföre-trädare i Stockholm ett strategimöte med medlemmar från Nationaldemokra-terna, ett parti som Sverigedemokraterna självt tar avstånd från och som Sverigedemokraterna har påstått har kopplingar till nationalsocialism.[44][45][46] När uppgifterna om mötet nådde media uttalade partiets ordförande Jimmie Åkesson för Expo.se att agerandet, om händelsen ägt rum, var omdömeslöst.[44] Inför valet 2006 framkom att var tionde av Sverigedemokraternas kandidater var kriminellt belastade.[47]
Den 17 april 2007 mötte ett riksdagsparti Sverigedemokraterna i en offentlig debatt för första gången. Det var Folkpartiet liberalernas partisekreterare Erik Ullenhag som debatterade med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i TV 8:s Adaktusson. Därefter följde debatter med både Moderata samlingspartiets partisekreterare Per Schlingmann och socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin.
I augusti samma år väckte Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder uppmärksamhet genom att på sin blogg på SD-Kuriren påstå att homo-sexualitet skulle vara en sexuell avart. Han jämförde också homosexualitet med tidelag och pedofili.[48][49][50] Björn Söder har senare poängterat att kritiken var riktad mot Pridefestivalen och det han kallade sexualiseringen i samhället och inte mot homosexualitet i sig, men vidhöll att det handlade om avarter som inte var normala.[50]
Tidskriften Expo visade strax före valet 2006 att nästan 10 procent av de som ställde upp för Sverigedemokraterna i valen till kommunfullmäktige samma år var straffade för brott under de då närmast föregående 15 åren.[51] Ett flertal av toppkandidaterna hade varit dömda för grova brott, som misshandel, rån, dopingbrott och stöld.[52]
Under hösten 2006, på Region Skånes Kulturnämndsmöte, uttalade sig Björn Söder positivt om en våldsam nazistattack och skadegörelse på Andres Serranos fotoutställning ”A history of sex” på regionmuseet Kulturen i Lund, vilket väckte media-uppmärksamhet.[53] Björn Söder sa att "Sjuka utställningar som den i Lund får finansiera sig själva." Attacken kommente-rades också av SDU:s ordförande Erik Almqvist som på sin blogg menade att Andres Serranos konst var ”sjuk” medan Anders Zorns var ”frisk”.[54]
Aftonbladet uppmärksammade i maj 2007 att sjutton av partiets förtroende-valda kommunpolitiker hade dömts för brott, ett flertal av dem till fängelse och även i en del fall flera gånger. Samtidigt redovisade man att elva av partiets förtroendevalda kommunpolitiker hade stora skulder hos Kronofogden, i många fall för obetalt underhåll till sina barn.[55] En av politikerna, Ronny Lind, ombads lämna partiet på grund av sin kriminella bakgrund och gjorde så, men behöll sin plats i kommunfullmäktige i Falköping.[55]
År 2008 visade Expo och Expressen med hjälp av listor över postgiroinbe-talningar och telefonlistor att medlemmar i Sverigedemokraterna gett finansiellt stöd till nationalsocialistiska organisationer.[56][57][58] Kort därpå avsade sig en av de utpekade, Jan Kassberg, alla uppdrag inom partiet och lämnade sitt uppdrag som nämndeman i Gävle tingsrätt.[59][60][61][62] Sverigedemokratiska företrädare kommenterade granskningen på sina hemsidor.[63][64][65][66] Ytterligare en av de utpekade, Göran Lagrot, avgick en kort tid därefter.[67]
I mars 2009 visade Sveriges Radios program Kaliber att flera aktiva sverige-demokrater uttryckte rasistiska yttranden om olika invandrargrupper, internt inom partiet.[68] Programserien kom till efter att tre reportrar hade blivit medlemmar i partiet under sex månader för att granska partiet inifrån. I samma programserie redovisades en ljudinspelning där SDU:s förbundsord-förande Erik Almqvist, partiledaren Jimmie Åkesson och andra medlemmar i partiet på en konferensresa till Tallinn sjöng till musik från olika typer av politiska band, däribland nazistisk och rasistisk sådan, och även sådan som satiriserar Olof Palmes död.[69][70][71] Från de deltagande har hävdats att de också sjöng andra sånger, till exempel kommunistisk kampsång. Detta sägs inte förekomma på band.[72]
I valet till Europaparlamentet 2009 fick Sverigedemokraterna 3,27 procent av rösterna.[73] I kyrkovalet samma år fick Sverigedemokraterna 2,84 procent av rösterna i valet till kyrkomötet. Totalt utökade man där sina mandat från fyra till sju.[74] Inför valet framkom uppgifter i media som visade att flera av Sverigedemokraternas kandidater i valet var dömda för brott.[75]
Den 19 oktober 2009 publicerade kvällstidningen Aftonbladet en kontroversiell debattartikel författad av partiledaren Jimmie Åkesson, vari olika företeelser förknippade med islam beskrivs som det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget.[76] Jimmie Åkesson menade att Aftonbladets rubrik ”Muslimerna är vårt största utländska hot” innebar att han blev felciterad.[77] Artikeln ledde till att Aftonbladet anmäldes ett antal gånger till Justitiekanslern (JK) för hets mot folkgrupp, men JK beslutade att artikeln inte kunde anses utgöra hets.[78] De åsikter partiet förde fram i artikeln ledde till skarp kritik från såväl riksdagspartierna,[79] som andra samhällsdebattörer,[80]. Ett stort flertal av påståendena i artikeln motsades också av flera myndigheter och oberoende forskare[81][82][83]
Inför valet 2010 hoppade partiets ledande företrädare i Mariestad, Staffan Gising, av partiet. Hans motivering var att han inte kan ställa sig bakom partiets syn på muslimer.[84]
Partiet hade 31 december 2009 4 094 medlemmar.[85][86]

 

2010–
Den 27 augusti 2010 beslutade sig TV4 för att inte sända Sverigedemokra-ternas reklamfilm. Bakgrunden var att TV4 menade att reklamfilmen kunde utgöra hets mot folkgrupp och att den bröt mot radio- och tv-lagen.[87] Den 1 september 2010 bestämde sig TV4 att tillåta en omarbetad version av reklamfilmen där Sverigedemokraterna ersatt vissa avsnitt med texten "Censurerad av TV 4" och en hänvisning till hemsidan.[88] Justitiekanslern (JK) beslutade senare att filmen inte utgjorde hets mot folkgrupp till den grad att det är straffbart.[89] Inför riksdagsvalet 2010 fick partiet i flera opinions-undersökningar över fyra procent, vilket ledde till diskussioner om partiet kunde få en vågmästarroll efter valet. Företrädare för de dåvarande riksdags-partierna uttalade att de under inga omständigheter skulle komma att söka stöd från Sverigedemokraterna.[90][91] Ian Wachtmeister, tidigare parti-ledare för det främlingsfientliga, nyliberala och högerpopulistiska partiet Ny demokrati, agerade rådgivare åt Jimmie Åkesson under 2010 års valrörelse.[92][93]
I valet den 19 september erhöll Sverigedemokraterna 5,7 procent av rösterna och fick därmed 20 mandat i riksdagen och blev även vågmästare.


Sverigedemokraterna i riksdagen
Den första omröstningen i riksdagen där Sverigedemokraterna deltog gällde valet av talman den 4 oktober 2010. Samtliga riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna röstade på den tidigare talmannen, moderaten Per Westerberg. Dock menade man från flera håll att SD:s röster saknade avgörande betydelse eftersom två ledamöter från det rödgröna blocket var frånvarande och någon från detta block röstade på Per Westerberg.[94][95] Sverigedemokraterna förklarade att man lade sin röst på Westerberg för att han var det största blockets kandidat.[96]
Samma dag på kvällen var det ca 4 000 demonstranter på Sergels torg i Stockholm som protesterade mot att Sverigedemokraterna nu har kommit in i riksdagen.[97]
I och med ingången i riksdagen kommer partiet få ökat ekonomiskt stöd. Under mandatperioden 2010-2014 kommer Sverigedemokraterna få 231 miljoner kronor i partistöd vilket är en fyrdubbling från föregående period.[98] Sverigedemokraterna debuterade i sin första partiledardebatt den 3 november 2010. Åkesson som höll anförandet, inledde med orden:
”Fru talman. I valet fick Sveriges riksdag ett nytt parti för första gången på 19 år. (...) SD utmanar etablissemanget och är emot den splittringspolitik som är ett hot och som eroderar grunden för den svenska modellen med en solidarisk välfärd.” Jimmie Åkesson yttrade detta, 3 november 2010 [99]
Den första gången SD påverkade direkt ett politiskt beslut, var den 9 december samma år. Då röstade SD för oppositionens beslut att spara 300 miljoner kronor i regeringskansliet. SD hade egentligen ett eget förslag om att spara över 600 miljoner, men de valde istället att rösta för oppositionens förslag för att över huvud taget få igenom en besparing. Regeringen Reinfeldts förslag om att inte ha någon besparing blev då nedröstat.[100]


Uppmärksammat uttåg ur Storkyrkan
Biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne, talade i Storkyrkan i Stockholm på den gudstjänst som inledde Riksmötets öppnande 5 oktober 2010. Predikan handlade bland annat om demonstrationer mot främlingsfientlighet och rasism.[101] När hon i positiva ordalag nämnde en demonstration (där hon själv aktivt deltagit), direkt riktad mot det nyblivna riksdagspartiet Sverigedemokraterna som hade ägt rum i Stockholm dagen innan, lämnade de flesta sverigedemokratiska riksdagsledamöterna Storkyrkan i protest mot vad de ansåg vara ett politiskt ställningstagande av biskopen.[102] Demonstrationen i Stockholm anordnades av Septemberalliansen, Stockholms antirasistiska kulturförening och Facebookgrupper mot rasism.[103]
”Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.”
De övriga partiledarna blev upprörda över Sverigedemokraternas agerande. "Ska man gå ut från Riksdagen också? Man måste kunna lyssna på kritiska åsikter", menade Mona Sahlin (S). Hon beskrev uttåget som patetiskt, medan Lars Ohly (V) tyckte att händelseförloppet klargjorde att Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti. Maud Olofsson (C) ansåg det vara märkligt att man valde att lämna kyrkan under en predikan som handlade om allas lika värde, samt att det var svårt att förstå hur man kunde vara negativt inställd till ett sådant budskap.[104]
Göteborgs-Posten (liberal) yttrade i sin ledare 6 oktober 2010 om Jimmie Åkessons (SD) agerande att det var en "märklig reaktion av en partiledare som energiskt hävdar att hans parti inte härbärgerar några rasistiska åsikter."[105] Ledaren i Dagens Nyheter (oberoende liberal) från samma datum, av Peter Wolodarski, var också kritisk mot aktionen och menade att Eva Brunnes predikan var en konventionell sådan om solidaritet, medmänsklighet och respekt för alla människors lika värde. Sverigedemokraternas protest sade enligt Wolodarski mer om partiet än om biskopen.[106]
I en debattartikel publicerad i Svenska Dagbladet (obunden moderat) 6 oktober 2010 skrev Hans Wallmark (M), ledamot i Kyrkostyrelsen och i Riksdagen, att det inte är ovanligt att man i predikstolen gör en personlig tolkning av evangeliet. Han ansåg inte Brunnes tolkning vara särskilt kontroversiell.[107] Helle Klein, präst i Svenska kyrkan och tidigare politisk chefredaktör för Aftonbladet (oberoende socialdemokratisk), gick ett steg längre och berömde Eva Brunne. Biskopen gjorde det som var och en måste göra, menade Klein: "hon tydliggjorde människovärdet och nästankärleken och stod upp mot främlingsfientligheten."[108]
Riksdagsledamoten Staffan Danielsson (C) kritiserade däremot predikan i en debattartikel i SvD den 7 oktober 2010 då Brunne enligt hans mening hade utgått från en politiserad demonstration och att Septemberalliansen består av en lös sammanslutning av radikala vänstergrupper, där ett flertal olämpliga uttalanden hade gjorts i talen enligt Danielsson. Däribland hade Lars Ohly (V), en av huvudtalarna, sagt att "det är ingen som ska lämna Sverige, förutom Sverigedemokraterna".[109] Även prästen Dag Sandahl framförde 6 oktober liknande kritik mot biskopen; "och hur kan man få för sig att anknyta till en demonstration som uppenbart anordnats mot ett av riksdagspartierna när uppgiften är att predika för samtliga riksdagsledamöter." [110]
Journalisten, författaren och debattören Göran Skytte menade vid en debatt i P1 Morgon att det var fel av Sverigedemokraterna att lämna Storkyrkan, men ansåg också att var uppseendeväckande att biskopen hade baserat sin predikan på en aggressiv demonstration, ledd av Lars Ohly.[111] Författaren Dick Erixon menade att "det råder ingen tvekan om att biskopen gav tummen upp åt de vänsterextremister som misshandlar sverigedemokrater och saboterar deras möten med stenkastning." [112]


Premiären i Almedalen
Den 10 juli 2011 var första gången som Sverigedemokraterna hade en egen dag i Almedalen på Gotland.[113][114][115]


Nationalism kompletteras med konservatism
I slutet av 2011 reviderade partiet sin ideologiska profil, genom att anta ett principprogram där man beskriver sig som socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthål-landet av en solidarisk välfärdsmodell som de viktigaste verktygen i byggan-det av det goda samhället.[116][117] Partiföreträdare och flera politiska bedömare menar att detta inte innebär någon förändring av partiets politik.


Nolltolerans och järnrörsskandalen
Huvudartikel: järnrörsskandalen
I september 2012 publicerades en video på Youtube där partiets ekonomisk-politiske talesperson och pressekreterare Erik Almqvist hade kommit i bråk med komikern Soran Ismail.[118] Den 12 oktober formulerade Jimmie Åkesson nolltolerans mot extremism, rättshaverister och rasistiska uttalanden, med hänvisning till att det med jämna mellanrum har framkommit uppgifter om att företrädare genom sitt agerande har skadat partiets anseende.[119]
I november 2012 publicerade Expressen en video filmad av Kent Ekeroth (riksdagsledamot och partiets rättspolitiske talesperson) som visade att Erik Almqvist, och Stockholmspolitikern Christian Westling, hade beväpnat sig med järnrör en juninatt i Stockholm och gett sig på en berusad man.[120] Enligt vittnen hade de fällt rasistiska och sexistiska kommentarer och knuffat en kvinna.[121][122] Erik Almqvist avsattes därefter. Ekeroth och Westling lämnade en tid efteråt sina förtroendeuppdrag, men behöll tills vidare riksdagsplatserna.[123]
Partiledningens beslut att sparka Erik Almqvist mötte hård kritik från ungdomsförbundet SDU, genom dess förbundsordförande Gustav Kasselstrand och vice förbundsordförande William Hahne.[124][125] Kasselstrand avsattes strax efteråt från sin tjänst vid Sverigedemokraternas kansli, men kvarstod som SDU:s förbundsordförande.[126] Några av partiets invalda kommunpolitiker övergick till nazistiska Svenskarnas parti eller blev politiska vildar.[127]


EU-valet 2014
Sverigedemokraterna fick 9,67 procent i Europaparlamentsvalet 2014,[128] men ville inte svara på om man kommer att samarbeta med parlamentets nazistiska och högerextrema partier.
Vidare läsning
* Lodenius, Anna-Lena (1994). Extremhögern. Stockholm: Tiden. ISBN 91-550-4048-9
* Slätt, Richard, red (2004). Sverigedemokraterna från insidan: berättelsen om Sveriges största parti utanför riksdagen. Stockholm: Hjalmarson & Högberg, Expo. ISBN 91-89660-69-2
* Sverigedemokraterna 1988–1991. Ett partis framväxt. Stockholm: Sverigedemokraterna. 1993
* Gerle, Elisabeth (2010). Farlig förenkling : om religion och politik utifrån Sverigedemokraterna och Humanisterna. Stockholm: Nya Doxa. ISBN 978-91-578-0565-2
* Leandersson, Jens, red (2008). 20 röster om 20 år: Sverigedemokraterna 1988–2008. Helsingborg: Blåsippans Förlag. ISBN 91-977376-0-7
* Åkesson, Jimmie (2009). Åkesson om... Vecka 40-52 2008. Helsingborg: Blåsippans förlag. ISBN 9789197737616


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM