TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

För ett tag sedan skrev media att William Petzäll (Sverige demokraterna) ska sjukskriva sig och vara borta cirka tre månader.

Kan man som riksdagsledamot sjukskriva sig själv i tre månader?

Vilken diagnos har han satt?

Det har blivit strängare regler för när man kan bli sjukskriven, men det gäller kanske inte politiker som dricker för mycket?

 

Sig-Britt Ahl2011-02-13, 17:05  Permalink
Andra bloggar om:  


Sjukskriva sig kan han väl men han lär ju inte få någon sjukersättning. Diagnos är det ju sekretess på även för riksdagsledamöter.


Sig-Britt Ahl: Är du säker på det? Då skulle han (eller hans pressombud) ha sagt att han är tjänstledig.
Diagnosen var mer principiell, vi vet ju redan.
Anders Nilsson - 13 februari 21:26, 2011
"Och S utförsäkrade 110.000"

Ja vadå? de fick ju försörjning i alla fall genom det.
Om inte skulle de varit arbetslösa förefter - 90 så gällde inflationens bekämpning före arbetslöshet.

Vad som saknas är egentligen ett ärligt system där man
förtidspensionerar folk på grund av inflationsmålets krav.

Man borde istället pensionera folk och kallat det inflationspensionering.


"Bland hela gruppen unga (20-39 år) har nära 70 000 personer, eller knappt tre procent av befolkningen, kommit att bli förtidspensionerade."

Helt fel dessa uppbär aktivitetsersättning vore de pensionerade skulle de ingå i den skattesänkning som pensionerade får.
Så det där stämmer inte .

Sedan att staten eller regering vill nyttja dessa i jobb för att sänka lönerna för löntagarna är det spel dessa är satta i. Därav att man numera kallar dem förstidspensionerade.

Om man lyckas sänka lönerna för lågavlönade kan högavlöande ta för sig mer och ändå hålls inflationsmålet.
De VD-löner som nu utbetalas via bonusar och likande kommer påverka lägsta lönerna ner för att man ska kunna hålla konvergenskraven, om så inte sker så blir jämviktsarbetslösheten högre.
kanske 7% därunder är Svenska arbetsmarknaden överhettad.

En annan sak de som uppbär sjukersättning tills vidare, varför kallar man dem för förtidspensionerade
Men när skatter sänks för pensionöärer då räkans de inte som pensionärer längre.

man kan säga Högerns festregeler är ungefär följande

§1. I dessa lokaler är all förtäring av alkohol ABSOLUT FÖRBJUDET.

§2. Utom tillsammans med fisk.

§3. Till fisk räknas alla förekommande maträtter utom pölsa.

§4. Skulle pölsa ändå serveras (vilket Gud förbjude) kan även detta räknas till fisk.

D.v.s Vid allt rofferi till kapitalismen från sjuka, arbetslösa, så räknas alla dessa som förtidspensionerade.
Skulle de av någon anledning uppbära sjukersättning-akassa, eller aktivitetsersättning så räknas även det som förtidspension.
Skulle dessa av någon anledning räknas som pensionärer så utgår ingen skattesänkning , istället räknas de då som arbetsskygga och har arbetsförmåga.

Skulle de av någon anledning ändå inte få jobb då räknas de som förtidspensionerade och därmed kan man ta ifrån dem ännu mer av deras ersättning.

Anders var glad åt alla sjuka, arbetslösa, utförsä'krade, Det är det som gör att om du är högavlönad att du kan ta för dig mer samtidigt som du kan fortsätta gnälla på att sossarna förtidspensionerade så och så många därmed kan man genom den propagandan försämra ännu mer för dessa du nämner samtidigt som du eller dina gelikar kan höja din lön utan att konvergenskraven överskrids.


Det behövs lite Egytenrevolution även i Sverige för att överheten ska kämnna det blåser lite kallt även för dem.
Mubarack lär visst ha tagit en 450 miljarder med sig ryktas det om.

Reinfeldt han har bara överfört en ca: 200-300 miljarder från de sämst ställda i Sverige till de rikaste .
kan man nu bara gnälla lite mer på de som är arbetslösa, sjuka, de som uppbär sjukersättning, aktivitetsersättning garantipension, o.s.v
och istället göära om det till avdrag för en överhet.
Ja då kan 200-300 miljarder ytterligare överflyttas.

Detta på sikt kan inom en tioårsperiod ge en 4000 miljarder mer till överklass detta medan man kan fortsätta gnälla på de som krälar efter en brödsmula.

Thats it.

Jag vet inte vart Anders kommentar tog vägen?
Är Petzäll sjuk skall han vara sjukskriven - antar att han måste ha läkarintyg som alla andra? Men det vet man ju inte hur Riksdagen bestämt.
Glad att inte gjorde som den Socialdeokratiskta partiledarkandidaten Morgan Johansson för några år sedan. Han var hemma sjuk och låg i sängen - självklart sjukskrev han sej inte utan hade fullt arvode från Riksdagen. Ingen karens ingen låg sjukpenning där inte! Så agerar en sann socialist i Breznjevs anda!


Sig-Britt Ahl: Antar att du också vet hur Petzäll kan veta att han ska vara sjuk i 3 månader?
Ha ha! Så naiv du är som tror på allt vad politikerna säger. Måste väl ändå anta att SD har att följa de regler som S bl.a har varit med och instiftat?


Sig-Britt Ahl: Du är bra naiv med en sådan kommentar!
Du antar så mycket!
Hej
Handen på hjärtat, byggde inte hela ditt påstående på ett antagande att läkarintyg inte fanns?
Att du sedan försvarar att politiker skall ha andra regler än andra i arbetslivet visar hur långt ifrån verkligheten politikerna kommit. Det minsta man kan begära är att de åtminstone har sammma regler som oss andra. Varför skall vi acceptera att personer med privilegier skall vara de som fattar beslut om man själv aldrig behöver ha en karrensdag, hur sjuk man än är. Är man då rätt person att tycka och lagstifta att andra minsann skall ha det. Argumenetet att de är " förtroendevalda " och inte anställda är semantik och inte politik. Vore det någon ärlighet i politikers syn på detta skulle de som alla andra sätta sig vid förhandlinsbordet och förhandla fram ett arbetstidsavtal, men det vill ni/de inte.
Förklaringen är självklar, då missar vi ett antal förmåner vi har. Vem har sagt att politiker måste arbeta dygnet runt? Jooo, det har ni själva gjort.
Usch, jag blir så less på alla som ska ha särregler för just dem själva, på bekostnad av andra.
Roger


Sig-Britt Ahl: Men hallå där, hur läser du egentligen!
Jag kritiserar system som gör skillnad på folk och folk! Politikern i fråga borde ha tagit tjänstledigt utan lön, sk time-out, eftersom skälet var för mycket alkohol. Om han är sjuk och ska vara sjukskriven ska han naturligtvis ha läkarintyg, men då är min fråga, hur kan en läkare sjukskriva 3 månader? Min erfarenhet är att intyg skrivs på kortare tid och med ev förlängning om du inte hunnit bli frisk. Jag vet att de nya sjukskrivningsreglerna har tidsgränser, men gäller det time-outer?
I Härnösands kommun, där jag har varit verksam, gäller samma regler för sjukskrivningar av politiker, som för anställda, med karensdag och "arbetsgivarinträde".
Hej
Jag läser som jag vet att reglerna ser ut för riksdagsledamöter. Att kommunpolitiker skull ha andra regler har aldrig föresvävat mig. Personen du skrev om var väl just det, riksdagspolitiker.
Fortfarande antar du ett antal saker som jag betvivlar att du vet något om.
BRA att du ogillar att det görs skillnad på folk och folk.
Kan vi då se fram emot att riksdagspolitiker förhandlar fram ett arbetstidsavtal som tvingar dem att sjukskriva sig då de faktiskt är sjuka och inte " jobbar hemma ". Det är ohemult att uppbära lön då man är sjuk, oavsett befattning
mvh
Roger


Sig-Britt Ahl: Det enda jag antar är "Antar att du också vet hur Petzäll kan veta att han ska vara sjuk i 3 månader" i mitt svar till Jonas. Hur kan du få det till att jag antar ett antal saker?
Eftersom kommunerna fortfarande är självstyrande, så är det klart att det kan vara olika regler. Har det verkligen aldrig föresvävat dig?
Hej
En politikers svar till en undersåte!!!
Du vet såklart mycket mer än jag gör, varför göre sig besvär?
mvh
Roger


Sig-Britt Ahl: Du angav tonen!
Var vänlig och du får vänlighet tillbaka.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM