TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

 v                            
Stefans lag fortsätter leda markant i TV4/novus majmätning

Senaste väljarbarometern

23 maj 2012

50,9 %
43,2 %
                               
I TV4/Novus väljarbarometer för maj fortsätter vårens trend.
Socialdemokraterna ökar något medan Moderaterna fortsätter att tappa.

Stödet för Socialdemokraterna fortsätter att öka, men ökningen ligger nu inom felmarginalen. Efter tre månader i rad med säkerställda ökningar mattas nu uppgången av. Partiet får stöd av 36,6 procent av väljarkåren. En uppgång med 0,7 procentenheter.

Moderaterna fortsätter att tappa stöd. Partiet får stöd av 28,3 procent av väljarkåren. Det är en nedgång från mätningen i april med 0,8 procentenheter. Sedan valet i september 2010 har Moderaterna nu tappat 1,8 procentenheter.

Stödet för Centerpartiet minskar något och får nu stöd av 4,5 procent av väljarna. En minskning med 0,6 procentenheter jämfört med mätningen i april, och 2,1 procentenheter under valresultatet. Det är det lägsta stödet sedan valet i september 2010 i Novus Opinions mätningar.

Folkpartiet ökar och hamnar för första gången sedan i november över 6 procent. Partiet får stöd av 6,2 procent av väljarkåren, en ökning med 1,0 procentenheter från mätningen i april.

Miljöpartiets negativa trend sedan januarimätningen ser ut att ha stannat av. Partiet ligger kvar på samma nivå som i föregående månads mätning med ett stöd på 8,2 procent av väljarkåren.

Kristdemokraterna tar sig över fyraprocentspärren och partiet får nu stöd av 4,2 procent av väljarna. En uppgång på 0,4 procentenheter jämfört med mätningen i april. Det är bland kvinnorna ökningen märks tydligast.

Den negativa trenden för Vänsterpartiet fortsätter. Partiet får stöd av 6,1 procent av väljarkåren. En nedgång med 0,4 procentenheter jämfört med mätningen i april.

Stödet fortsätter att minska för Sverigedemokraterna och partiet får nu stöd av 4,6 procent av
väljarna. Det är en nedgång på 0,7 procentenheter jämfört med föregående månads mätning. Från
januarimätningen har Sverigedemokraterna tappat 1,4 procentenheter.

Allianspartierna samlar tillsammans stöd av 43,2 procent av väljarkåren, vilket är samma nivå som i aprilmätningen. Den Rödgröna oppositionen får nu stöd av 50,9 procent av väljarna. En uppgång
med 0,3 procentenheter jämfört med mätningen i april. Med dessa förändringar ökar den rödgröna oppositionens ledning till 7,7 procentenheter. Det är främst rörelser inom blocken.

Om det var val idag skulle mandaten fördela sig enligt följande: Moderaterna 100, Folkpartiet 22, Centerpartiet 16, Kristdemokraterna 15, Socialdemokraterna 129, Vänsterpartiet 22 Miljöpartiet 29,
Sverigedemokraterna 16. Alliansen får 153 mandat och de rödgröna 180 mandat.

Sverigedemokraterna skulle med dessa förändringar förlora sin vågmästarposition och den Rödgröna oppositionen skulle få egen majoritet i riksdagen.

Novus Opinion har för den här mätningen intervjuat 2000 personer per telefon under tiden 24 april – 21 maj 2012. Andelen osäkra väljare är 10,0 procent. Intervjuerna är genomförda av Norstat.

Tord Oscarsson


2012-05-24, 06:25  Permalink


...Novus fortsätter att manipulera med SD:s siffror...det gäller att ringa runt i områden där de är svaga...men sanningen kommer fram vid valurnan..!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM