TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jobb och bostad för unga - Malmö

Ungdomsstyrelsen ordnar en konferens den 26 april i Malmö. Temat är jobb och bostad, två stora områden där det behövs nya lösningar för unga. På konferensen belyser vi frågan om vilka hinder och möjligheter som unga möts av när de ska komma in på arbetsmarknaden och bostadsmarknaden.

Ett sjuttiotal deltagare från Skåne kommer att delta på konferensen. De flesta arbetar med arbetsmarknad, utbildning eller i region- och kommunförbund. Under konferensen kommer deltagarna få höra Malmö stad presentera hur de arbetar med arbetsmarkandsinsatser för unga. Vidare kommer Malmö stad presentera UngBo12, den första bomässan med inriktning på ungas boende.

Ungdomsstyrelsen har i en regeringsrapport tagit reda på hur ungas bostadsförhållanden ser ut idag. Bostadssituationen för unga skulle kunna förbättras och vi berättar på konferensen hur. Temagrupppen Unga i arbetslivet ska på konferensen presentera framgångsfaktorer i arbetet med att minska ungas utanförskap. De visar aktuella resultat och erfarenheter från ungdomsprojekt runt om i Sverige.

Datum: 26 april, Klockan 9.00-16.00
Plats: Kockum Fritid, Malmö

Journalister är välkomna att delta. På plats i Malmö finns Per-Uno Frank, Ungdomsstyrelsen, 070-525 23 40.

För mer information om Ungdomsstyrelsen kontakta pressekreterare Sofia Johansson på telefon 070-663 39 18 eller via sofia.johansson@ungdomsstyrelsen.se.

Ungdomsstyrelsen är en myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

www.ungdomsstyrelsen.se


Tord Oscarsson2012-04-25, 18:07  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM