TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 


c

En summering av mätningarna i april ger chockerande siffror för Alliansen. Alliansen skulle om detta vore valsiffror få mandat på bara 29,6 + 5,3 = 34,9 procent eftersom C och Kd ligger under spärrgränsen för mandat i riksdagen.

Oppositionen S,V,Mp skulle däremot få mandat på 50,3 procent d v s majoritet i riksdagen

En av de chockerande mätningarna i april presenterades av AB
v

Tord Oscarsson


2012-04-13, 23:43  Permalink


En regering med S+V+Mp ???

Chockerande.
Jonny Disenfeldt

Kan ju bli en regering med enbart S oxå. Vi har ju en minoritetsregering nu som inbördes är så ovänner så dom blivit handlingsförlamade
Jag förstår att det är chockerande för en borgerlig väljare att den demokratiska oppositionen leder med ca 10 procent och att varken C eller Kd skulle komma in i riksdagen.
I Norge är det motsatt opinion:

-Det råder en solid borgerlig majoritet i det norska samhället. Vore det val i dag så skulle de borgerliga få 100 mandat i stortinget mot endast 68 för de rödgröna regeringspartierna, enligt en opinionsmätning i tidningen Verdens Gang.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/hogervridning-i-norsk-politik_7054627.svd
Tord - Jag är chockerad över att ni än en gång planerar att regera med miljöpartiet och det gamla kommunistpartiet. Den obalanserade ekonomiska politik detta kommer att leda till om detta blir verklighet ger mig rysningar.
Det finns ingen sådan planering. S har tvärtom signalerat att partiet går till val med sikte, Löfven har sagt: Regeringsfrågan avgörs först när valresultatet är klart. Jag tror alla förstår att två och ett halvt år före ett val, där man utgår från siffror som gäller i dag, går det inte att avgöra den frågan. Hela regeringsbildningen kommer på tapeten när valresultatet är klart.
Jonny Disenfeldt

Ja nog ryser jag mera åt det skuldberg Sverige har fått under alliansregeringen. Och då räknar jag både statens och privata skulder..
Kjell - Nuvarande regering verkar även fortsatt lotsa Sverige på ett bra sätt genom det internationella finansstormen. Arbetslöshet , ungdomsarbetslöshet, barnfattigdom, allt var minst lika illa under förra S-regeringen trots att de hade en god konjunktur att luta sig emot. Statsskulden var högre under förra S-regeringen.

Att se gamla kommunister delta i en svensk regering är för mig en otänkbar tanke. Jag hoppas att S även i fortsättningen kommer att hålla rent vänsterut. En S-regering som blir gisslan och i behov av stöd av Mp och V kommer inte att ge Sverige den politiska stabilitet som behövs.
Löfven möttes av stående ovationer på S-kongress i Helsingborg

Stefan Löfven håller tal på Socialdemokraterna i Skånes distriktskongress, i dag lördag 14 april. I samband med mötet finns möjlighet för media att träffa Stefan Löfven.
Han försenades på grund av snöväder och möttes av stående ovationer när han kom till de skånska socialdemokraternas distriktskongress i Helsingborg på lördagen.
Efter knappt sex år börjar den borgerliga regeringens ihopklistrade fasad spricka och vi är på väg tillbaka, inte framåt som vi vill, sade Stefan Löfven.
Regeringen tror inte på ungdomarna, enligt S-ledaren. Om man ställer upp de arbetslösa ungdomarna skulle kön räcka härifrån Helsingborg till Möllevångstorget i Malmö.

Jag vill tillägga: Jag har varit med i politiken i decennier. Bildt regeringen i början på 90-talet lämnade efter sig ett underskott på 240 miljarder. Göran Persson fick ett tufft jobb att reda upp Svériges finanser. Han lyckades: SCB skrev om 2006-2007 Konjunkturen förstärktes ytterligare under 2006 och BNP-tillväxten blev en av de högsta sedan 1970-talet. Optimismen steg i den svenska ekonomin, vilket ledde till både högre konsumtion och investeringar samt en ökad sysselsättning


Jonny Disenfeldt

Det är lika otänkbart för mej att se gamla farsister i en regering. Och du har nog aldrig sett någon kommunister i en Svensk regering... Vet du inte om att Sverige som land har nästan lika stort skuldberg som Grekland. Och enligt rädda barnen ökar barnfattigdomen nu och även arbetslösheten . Bidragen har aldrig varit så höga som idag.. Jag tror du är dålig på följa med om vad som händer i landet måste jag säga.
Kjell Hedman - Jag hoppas att jag slipper få se kommunister och helst även uttalade socialister i en svensk regering (liksom fascister, nazister och religiösa fundametalister) . Har man gått med i ett kommunistiskt ungdomsparti, har man varit medlem i ett kommunistparti så borde man vara paria för varje demokrat. Vi har haft en talman (numera pensionerad) som försvarade Pol Pot, något som borde väcka lite eftertanke.

Sverige har enormt mycket bättre statsfinanser än Grekland. Grekland är i princip bankrutt.

Enligt rädda barnen var barnfattigdomen högre under förra S-regeringen än den är nu. Vi borde alla vara glada för den utvecklingen.

Arbetslösheten och ungdomsarbetslösheten var på samma nivå då som nu, trots att S-regeringen hade en bra konjunktur i ryggen och alliansen regerar under historiens värsta globala ekonomiska ras. Detta borde man fundera över lite mer om man vore du.

Det verkar som om du väljer att blunda för verkligheten, därmed är din trovärdighet noll.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM