TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

vVid ett flertal tillfällen har nu oppositionens ledamöter i Socialnämnden i Härnösands kommun agerat för att nämnden ska ge upp sitt engagemang i Café Trädgårn. Verksamheten Cafe Trädgårn, som drivs med stöd av bland annat Härnösands kommun och Svenska kyrkan, är en viktig samlingsplats för människor som av någon anledning behöver civilsamhällets stöttning.


En stor andel av besökarna är invandrade från andra delar av jorden. Trädgårn har därmed blivit ett steg in i det svenska samhället för dessa människor. Vi socialdemokrater, tillsammans med våra samarbetspartier (V) och (MP), anser att verksamheten är oerhört viktig att bevara. Tyvärr verkar oppositionens företrädare i Socialnämnden inte dela den åsikten.


Vid nämndens sammanträde den 29 mars så skedde den senaste i raden av attacker från borgerligheten, de krävde då att det ekonomiska stödet till Trädgårn dras in under år 2013.

 

Jag förundras över hur den energi som oppositionen lägger på att underminera café Trädgårn. Än märkligare blir det när attackerna verkar sakna förankring i den övriga oppositionen. Centerpartiets Staffan Nyström och Fredrik Lundvall framhöll så sent som den 22 mars i en insändare vikten av Café Trädgårns verksamhet. De skrev bland annat ” Vi i Härnösands centerparti ställer oss mycket positiva till att Café Trädgårn får kommunalt bidrag så att den angelägna verksamheten kan fortleva. Jag välkomnar det beskedet.

 

Nu undrar jag vad den officiella oppositionslinjen egentligen är, vart står till exempel oppositionsrådet Anders Gäfvert (M) i frågan? Deltar du i den kamp som dina borgerliga bundsförvanter i Socialnämnden driver mot Café Trädgårn, eller anser du liksom oss i majoriteten att verksamheten har en fortsatt viktig roll att fylla och därmed ska stödjas av Socialnämnden även i framtiden?

 

Andreas Sjölander, ordförande

Socialdemokraterna i Härnösand

 

Tord Oscarsson
2012-04-10, 12:17  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM