TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Daniel Swedin skriver i AB: 6 APRIL 2012. Sjukförsäkringar

Efter två riksdagsbeslut och hot om misstroendeförklaring tog socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) sitt förnuft till fånga.


Ministern bad om ursäkt för sin arrogans och lade den 15 mars fram en proposition i riksdagen. Den regel som säger att sjukskrivnas arbetsförmåga ska prövas mot påhittade arbeten slopas.


Till slut gjorde Kristersson som han blivit tillsagd. Kanske blev han skakis av det där misstroendehotet. Att bli av med jobbet är ju aldrig roligt.


Sjukförsäkringen är en ersättning för sjuka människor som inte kan arbeta. De första 180 dagarna när man får sjukersättning prövas ens arbetsförmåga mot det arbete man hade innan man blev sjuk.


För att få pengar sen måste din ”generella arbetsförmåga”, vara nedsatt. Men hur ska Försäkringskassan bedöma det? Ska man förhålla sig till de jobb som finns på arbetsmarknaden eller ska man förhålla sig till din förmåga att utföra ett jobb, oavsett om arbetet finns i verkligheten eller inte.


I Försäkringskassans nya metod ska man pröva de sjukas ”medicinska för­utsättningar för arbete”, men man ­kommer inte att ta hänsyn till ålder, kön, utbildning eller något annat.


Det är inte längre nedsättningen i sig som ger rätt till ersättning. Bedömningen kommer i stället ta fasta på vad den försäkrade trots allt kan arbeta med.


Risken är alltså stor att sjukförsäkringen blir en helt och hållet behovsprövad försäkring, ett sorts socialbidrag för sjukskrivna.

Samtidigt återstår det huvudsakliga problemet: Regeringen har inte i grunden tänkt om. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt tror fortfarande att hårdare krav på sjuka och arbetslösa gör folk anställda och friska.

Därför kommer lidandet för sjuka att fortsätta.

Läs mer

Tord Oscarsson

2012-04-06, 05:30  Permalink
Andra bloggar om:  


Då jag har en del kontakt med släktingar till musikern som gjorde social security om hur han blev av med ett ben för tre år sedan och sedan fick åka sjuktransport till a.f så kan jag berätta följande

Han fick sämre ekonomi med utförsäkringen och det har visat sig att han också haft blodproppar i hjärnan under tiden hemma.Han ligger just nu på IVA sedan tre veckor och haft respirator och nya blodproppar har funnits på flera ställen, njurarna funkar inte och dialys får ersätta det, stora delar av tarmarna bortopererade.
Han var i eländigt skick redan när han blev utförsäkrad, nu är det katastrof.
Ve er allians för vad ni gjort mot dom sjuka, svårt sjuka!
hördu Fredrik Reinfeldt, dig kommer jag alltid minnas som storskräcken för svårt sjuka och du då Göran Hägglund, ska du vara gudlig du?
Kräver du att så svårt sjuka ska arbeta så kräver jag att du att du har din idol Jesus förmåga att säga ta din säng och gå!
För detta ni iscensatt är den grymmaste reform i Sverige, vad är ni för människor?
Musikern själv har vaknat till vid få tillfällen men säger att "Mina instrument är nog i bättre skick än jag"

Utgången för honom är ännu oviss.
vad blir nästa vända om han överlever? Ska han ta med sig dialysapparaten till fas tre?
Vidriga vidriga människor som beslutat om detta, jag hoppas att ert skägg ska växa inåt!
Daniel Swedin har rätt! Ni fortsätter slå på dom sjuka och blundar för grymheterna!

http://www.youtube.com/watch?v=1l4aYvXCECc

Sluta aldig slåss för dom sjuka Tord, du har varit flitig i ämnet.
Flitigast har Martin Moberg varit och till sist måste det ge effekt.
Det är fullkomligt vansinne, det som gjorts mot sjuka.
Eva Hillen Ahlström har också skrivit mycket och Peter Högberg hade uppe musikerns video i ett eget inlägg.
Sluta aldig slåss för dom sjuka!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM