TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

GP uppger: Löfven ger S ett lyft. M tappar 4,2 procent  till 28,7 procent


Stefan Löfven lyfter Socialdemokraterna för andra månaden i rad. Nu med 4,5 procentenheter till 33,7 procent i GP/Sifos väljarbarometer. Sedan januari har Socialdemokraterna ökat med nästan 10 procentenheter. Partiet är åter störst och har tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet majoritet med 50,1 procent.


Förra månaden ökade Socialdemokraterna på bekostnad av Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. Nu tar Löfven röster direkt från Moderaterna som med 28,7 procent petats ner under valresultatets symboliskt laddade 30,1 procent. Ett kraftigt tillflöde kommer också från soffan.


Om orsakerna kan man bara spekulera. Men än så länge har Löfven den osynade pokerhandens fördelar. Han är en allmänt trevlig person. Han har rätt bakgrund för att ingjuta förtroende hos väljare som kan tänka sig att rösta socialdemokratiskt. Och han har ännu inte tagit tydlig ställning i någon politisk fråga. Så länge han inte visat sina kort kan alla presumtiva sympatisörer, förnyare som bevarare, projicera sina önskemål och visioner på honom.


Regeringen måste syna Stefan Löfven. Han kan omöjligen uppfylla allas önskningar.

För regeringspartierna gäller också att det inte räcker ”att alliansregeringen satt Sverige på rätt väg”, som Fredrik Reinfeldt berömde sig av på Moderaternas Sverigemöte i fredags. Att Sverige har en välskött ekonomi är numera den politiska debattens utgångspunkt. Om inget oväntat inträffar kommer nästa val att handla om till vad denna välskötta ekonomi skall användas.

Att stigande respektive sjunkande arbetslöshet och en skandal i privat äldreomsorg kan avgöra valet är ingen djärv gissning.


Sverige står inför svåra politiska beslut. Att pensionsåldern behöver följa den ökande medellivslängden är självklart – om inte pensionerna skall sjunka. Men när Reinfeldt talade om att det borde bli tillåtet att arbeta till 75 års ålder, för den som vill, spårade debatten ur till att Reinfeldt föreslagit höjd pensionsålder till 75 år – vilket är något helt annat och alldeles orimligt.


Svåra förslag måste presenteras med mer genomtänkt pedagogik.

GP 18/3 -12Tord Oscarsson2012-03-17, 18:49  Permalink


Jag tror folk i Storstäder som fått jobbskatteavdrag tjänar bra är akademiker börjar förstå att Reinfeldts politik , retorik är en enda stor bluff,
Samma gäller Borg. Gnället på banker utan konkret åtgärd håller inte.

Så Moderaterna främst håller på avslöjas, den Amerikanska smutskastningstekninken håller inte ej heller den förvrängda retoriken.

Man kan hoppas ärlighet ändå till sist varar längst.
Löfvens erfarenhet gällande Arbetsmarknad lär också vända förtroendetrenden.

Man kan även hoppas Unga nu inte går på Reinfeldts Borgs nya manipulation där de försöker idka en slags falsk empati för unga.

Sedan har du småpartierna som börjar inse att Reinfeldt går inte sammarbeta med.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM