TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

v

USA behöver reducera budgetunderskottet med 4 biljoner dollar över de kommande 12 åren.


- Det sade USA:s president Barack Obama i sitt tal på onsdagskvällen där han samtidigt försvarade mycket av USA:s offentliga utgifter. Obama vill att det årliga underskottet ska minska till 2,5 procent av BNP till år 2015, vilket kan jämföras med årets prognostiserade underskott om 10,9 procent.

- Det ska ske genom minskade försvarsutgifter, besparingar vad gäller läkemedelsprogrammen samt skatteökningar. De senare ska framförallt omfatta förmögna personer vars skattelättnader enligt Obama inte bör förlängas, något som republikanerna dock vill. Man behöver titta brett för att kunna hitta tillräckligt stora besparingar, anser presidenten.

- Att även försvaret måste spara pengar motiverar Obama med att det är just budgetunderskottet som enligt vissa bedömare utgör det största hotet mot den nationella säkerheten.

- Om relationen mellan statsskulden och BNP inte har stabiliserats till år 2014 vill Obama att det mer eller mindre automatiskt ska genomföras besparingar och skattehöjningar för att få ordning på de offentliga finanserna.

.- Obama positionerade sig emellan å ena sidan republikaner som vill genomföra enligt Obama alltför långtgående besparingar och å andra sidan demokrater som inte vill göra några nedskärningar.

-  Moodys bedömer att Obamas plan kan vara positiv för USA:s kreditkvalitet.

    "Det förefaller nu som att båda sidor i debatten siktar på lägre skuld och mindre underskott", sade en Moodys-analytiker till Bloomberg.

    Obama vill att en överenskommelse nås i juni.

    "Vi ser detta som en vändpunkt i debatten. Vi skulle se det som positivt, men vi behöver se utfallet först", fortsätter Moodys-analytikern.

Tord Oscarsson2011-04-14, 09:20  Permalink
Andra bloggar om:  


Flera av USA:s rikaste och mest framgångsrika har uttryckt samma sak som Obama.
Och i Sverige rasar alla S politruker för att en låginkomstagare får lite lägre skatt!
Synd att inte Ron Paul vann republikanernas nominering sist. Han hade haft helt andra möjligheter än Obama att genomföra en verklig förnyelse. Vägen till en balanserad budget kan aldrig vara skattehöjningar utan måste uppnås genom besparingar. Givetvis även stora sådana på USAs militära åtaganden i andra länder.
En avskaffad inkomstskatt är ingen omöjlighet.
Obama har de facto röstat för en fortsatt sänkt skatten för flera inkomstgrupper däribland de allra rikaste. Återigen är det skillnad på att säga och att göra. Vad Obama säger stämmer sålunda inte överens med hans handlande.

Vilket kan liknas med S i Sverige som säger att de inte samarbetar med SD men i sitt handlande, vid flera tillfällen, visar sig göra detta.
Obama har nu tagit ställning för en rättvisare skatt.

Jag skulle önska att någon ledande i regeringen hade modet att säga ifrån att när barnfattigdomen fortsätter öka kan vi inte ge de rikaste miljarder i skattesänkning
Tord Oscarsson,
Hävdar du att Obama inte har förlängt skattesänkningarna som Busch införde?
OBS nedan Obama talar om skatteökningar och förmögna personers skattelättnader inte ska förlängas.

- Det ska ske genom minskade försvarsutgifter, besparingar vad gäller läkemedelsprogrammen samt skatteökningar.

De senare ska framförallt omfatta förmögna personer vars skattelättnader enligt Obama inte bör förlängas, något som republikanerna dock vill.
Återigen bör det poängteras att det är skillnad på vad som sägs och vad som faktiskt görs. Obama vill avskaffa skattelättnader för de mest förmögna, men han har de facto inte gjort detta. Istället har han förlängt de skattesänkningar som genomförde under Bush.

Påståendet att Obama höjer skatten för de rikaste är alltså inte sant om någon typ av akademisk hederlighet skall tillämpas.Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM