TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I dag möter S-ledaren Mona Sahlin statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt för att försöka få till en bred kompromiss om den svenska insatsen i Afghanistan. 

 

Sahlin fick en inbjudan för två personer, men väljer att gå ensam för att markera att alla tre rödgröna partier är motparter i förhandlingarna..

Ingen överenskommelse väntas vid mötet. Enligt Socialdemokraterna handlar det om att ta reda på regeringens position. Möjligheterna att nå en sjupartiöverenskommelse är goda menar S.

 

Kommentar: "Det ska vara ordning på torpet". Helt perfekt att hålla ihop. 

(M)inoritetsregeringen ska inte ges tillfälle att slå sönder det samarbete, som vill ge Sverige ett alternativ till orättvis högerpolitik.

 

 

Tord Oscarsson

2010-10-21, 10:33  Permalink
Andra bloggar om:  


Tips hur det kunnat ser ut på din blogg vid några andra scenarior:
1) S-ledaren hade vägrat gå.
Svar: helt rätt att inte vika ned sig för högern

2) S-ledaren hade valt att ha en miljöpartist med sig.
Svar: helt rätt att visa samhörighet mot högern, som med ojusta medel försöker locka Maria och Peter (som miljöpartiet oftast heter här)

3) S-ledaren hade vägrat gå om inte samtliga rödgröna fick vara med.
Svar: Helt rätt av den modiga Mona Sahlin. Hon visar ledarskap genom att inte sälja bort det den samhörighet hon byggt upp.

Eller ytterligare alternativ... Men rätt hade hon alltid gjort, eller hur?
Det är sedan länge aviserat att S vill söka samförstånd i viktiga utrikesfrågor. Mona visar att oppositionen håller ihop. Hon har skött detta perfekt.

Om det ska diskuteras kom med sakliga inlägg och inte larvig polemik.

Att bjuda in två personer är enbart ett försök att splittra oppositionen. Knappast ett seriöst försök att uppnå samförstånd.
Mona har skött det på ett föredömligt sätt. Nu är det upp till Statsministern att visa att han menar allvar med att vilja uppnå en kompromiss.
Vad har hänt med Socialdemokraterna? De kan inte föra någon egen politik utan låter Vänstern diktera villkoren.
Tack och lov att Sahlin inte är Statsminister, vilket total brist på ledarskap och statsmannamässighet.
Vi är tacksamma för att Mona Sahlin visar både gott ledarskap och statsmannamässighet. Hon viker sig inte för högerpropaganda, som försöker diktera vilka S ska samarbeta med och inte heller för Regeringens önskemål i samma riktning.

Reinfeldt har nu satt en militär som statsekreterare, han har instiftat en propagandaminister och infört elitförsvar som ligger direkt under regeringen. Någon som känner igen detta från någon annanstans?
För att inte nämna att militär för första gången sedan Ådalen används mot privatbefolkningen via FRA. Och sedan Acta som nu cementerar att företag har tolkningsföreträde på lagar och sitter med som lagstiftare EMOT medborgarna.
Intressant artikel i DI idag.

http://www.tinyurl.com/389lt8b

Bidragstagare en av sossarnas största väljarkår enligt Mona.

Jag ser detta som en av Monas utgångspunkt för reformering och bli av med V.


Mötet mellan Sahlin, Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt avslutades efter knappt en timme.

– Jag bedömer att förutsättningen för en sjupartiuppgörelse i riksdagen finns där, sade Mona Sahlin.

– Förutsättningarna är väldigt stora. Vi har alla uttryckt stor vilja och behov av att den svenska truppens framtid i Afghanistan ska lösas brett över blockgränsen.

Sahlin informerade på eftermiddagen Vänsterpartiets ledare Lars Ohly och Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand om mötet med Reinfeldt och Bildt.
Det politiska rävspelet är likgiltigt. Skadan är redan skedd. Det socialdemokratiska (det var den socialdemokratiska regeringen som beslutade om krigsinsatsen) kriget i Afghanistan har redan kostat skattebetalarna femtontusen miljoner kronor samt fyra svenska soldater deras liv. Sahlin vill tydligen att det ska krigas i fyra år till till en kostnad av minst sextusen miljoner ytterligare samt, förmodligen, fler dödade svenska soldater. Moderatalliansen är dock ännu värre: de vill att kriget ska fortgå i evigheter!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM