TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Anneli Lundberg - anneli.lundberg@ifmetall.se uppger;

 

Moderaterna brukar hävda att de gillar LAS och att de inte vill försämra arbetsrätten. Men faktum är att regeringen redan har gjort flera ingrepp som försvagat löntagarnas ställning – till exempel försvagat anställningsskyddet och begränsat strejkrätten.

För ett par år sedan drev den borgerliga regeringen igenom förändringar i lagen om anställningsskydd, LAS, som gör att arbetsgivare kan anställa människor på olika former av visstidsanställningar under flera års tid och på så vis kringgå anställningsskyddet.
Detta är bara ett exempel på hur de arbetsrättsliga reglerna försämrats sedan den borgerliga regeringen vann valet 2006 – trots att Moderaterna säger sig värna arbetsrätten och Lagen om anställningsskydd, LAS.
Fler exempel, både på förändringar som redan har genomförts och på förslag som finns i de borgerliga partiernas program, hittar du i LO-TCO Rättsskydds rapport Arbetsrätten med en borgerlig regering. Det är en dyster läsning som visar att de borgerliga partiernas ambition är avveckla, inte utveckla, arbetsrätten.

Läs LO-TCO Rättsskydds rapport Arbetsrätten med en borgerlig regering

 

To
2010-08-30, 01:03  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM