TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Stockholm. Mer pengar till kommunerna och en ny sjukförsäkring.

Det lovade de rödgrönas partiledare vid ett möte med socialarbetare på onsdagen.

Den sista dagen i riksdagen den här mandatperioden för den borgerliga majoriteten spenderade de rödgrönas ledare bland socialarbetare och cancerläkare. Genomgående var deras upprördhet över förändringarna av sjukförsäkringen som de borgerliga genomfört.

– Det är inte den ekonomiska krisen som är orsaken, utan medvetet fattade politiska beslut, sade Peter Eriksson (MP).

– På oanständighetslistan ligger det här väldigt högt, sade S-ledaren Mona Sahlin.


Med en rödgrön regering blir det inte bara 12 miljarder mer till kommunerna de kommande två åren. Nuvarande försämringar av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna rivs också upp. "Stupstocken" avskaffas den 1 januari 2011 och en ny sjukförsäkring ska noga utredas. En individuell bedömning av den sjukskrivnes arbetsförmåga ska göras av Försäkringskassan senast sex veckor efter första sjukskrivningsdagen. Senast efter tre månader ska den sjukskrivne ha rätt till individuell rehabiliteringsplan.


De stelbenta tidsgränserna i sjukförsäkringen avskaffas. I stället för prövning mot arbetsmarknaden efter 180 dagar ska efter sex månader - det vill säga 180 dagar - göras en "fördjupad utredning om möjligheterna till att återgå till arbetet". Den som behöver ska kunna få sjukpenning även under längre tid. Taket i försäkringen ska höjas till drygt 30 000 kronor 2012. 80 procent ska gälla under hela sjukskrivningsperioden.


Kommentar: Inte minst med tanke den allt bättre ekonomin är det viktigt att trygghetsförsäkringar och välfärd stärks. Det är dags för  människor som inte nås av kapitalismens miljarder att få del av samhällets resurser.Tord Oscarsson2010-06-23, 14:04  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM