TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Idag hade Aftonbladet en första sida med innebörd att herrar Odell,Reinfeldt och Borg nu gått till attack mot Mona Sahlin i syfte att krossa henne. På bilden ser man en ensam kvinna och två gubbar som sägs ska krossa henne. Hur många i rösträttsåldern tror ni ger gubbarna ökad kredit för sådant betende.Alliansherrarnas beteende ger intryck av desperation över att de anar att det är kört. Att alliansskutan håller på att stranda hårt på oppositionsgrundet.

 

Anders Borg agerande i kväll i Aktuellt satte fokus på Alliansens kris. Borg gav inte tydliga svar på några frågor när han pressades av Maria Wetterstrand. Aktuellt. På alla frågor gick han till motattack genom att snacka om några tiondelars inverkan på ekonomin. Vad som skulle orsaka det i jämförelse med att bara satsa på enorma skattesänkningar försökte han inte förklara.

 

M har inga nya konkreta förslag för att göra Sverige rättvisare. Den viktigaste orättvisan är, enligt Moderaterna, arbetslösheten. Här är fortsatta skattesänkningar den viktigaste åtgärden. Därefter kommer orättvisor inom skolan, ekonomin och vården. Men Moderaterna är det parti som väljarna mest förknippar med ”orättvisa”. Det visar en undersökning från Novus Opinion, som redovisas i AiP

 

På frågan ”Vilket parti förknippar du mest med ordet orättvisa?”, svarade 30 procent av de 1 000 tillfrågade Moderaterna. Det är överlägset mest bland riksdagspartierna. Moderaterna får till och med sämre siffror än Sverigedemokraterna (28 procent).

Att Moderaterna står för orättvisa är en åsikt som är genomgående för alla åldersgrupper, oavsett kön och i hela Sverige. Tydligast är det bland arbetare (47 procent) och i glesbygd (41 procent).

 

Moderaterna lyckades vinna jobbfrågan i valet 2006 genom att framställa sig som ”Det nya arbetarpartiet”. Men Novus Opinions undersökning visar att partiet har lång väg att vandra när det gäller frågan om rättvisa.

39 procent förknippar M-kampanjens budskap, ”I ett rättvist Sverige lämnas ingen utanför”, med Socialdemokraterna. Bara tio procent förknippar det med Moderaterna.

 

Tord Oscarsson


 


 2010-04-28, 23:12  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM