TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Mats Odell kallar den rödgröna oppositionens förslag att ge kommuner och landsting 12 miljarder kronor mer 2011 för "Tobleronepolitik".

Uttalandet fick Tomas Östros att gå i taket och kräva en ursäkt av Odell.
- Jag begär att Mats Odell ber om ursäkt. Han uttalar sig som den kristna högern i USA. Så här uppför man sig inte, han borde skämmas, sade Östros till TT.

Mona Sahlin tycker att det tyder på dålig respekt och framförallt på en desperation från en regering som har misslyckats med sin egen politik. Då använder man den här typen av argument, säger hon till TT.

 

Jag läser att även Anders Borg förutspår katastrof att samhället skaffar intäkter för att betala för välfärden.

 

Man kan undra över hur de överhuvudtaget ser, dels på välfärdens finansiering och dels behov av ätgärder för ökad jämlikhet. I debatten om boken Jämlikhetsanden noterade jag att nyliberaler som Borg inte tror på jämlikhet. De ser klyftor i samhället som tecken på att vissa är mer framgångsrika och ska belönas för det. De som halkar efter drabbas av nyliberalernas incitamentpolitik. Den går ut på att dra ner på A-kassa och Sjukersättningar så tvingas människor söka jobb. Någon känsla för att vissa inte orkar finns inte den ideologiska inriktningen.

 

Och när det gäller välfärdens drift och utförande ser de framför sig att riskkapitalismen tar över och driver verksamheten. Några bekymmer för hur det ska betalas finns inte. Kommuner och landsting förutsätts då ha outtömliga resurser som räcker även till akteiutdelningar och miljoner till löner och pensioner. 

 

De företräder nästan ordagrant det samhälle Milton Friedman förordade i boken Kapitalism och Frihet. I den boken finns inte orden Välfärd och Jämlikhet.

 

Tord Oscarsson
2010-04-28, 09:53  Permalink


"De kommunala tjänstemännen bodde gratis på Franska rivieran, åt lyxmiddagar i Göteborg och fick sina privata hus renoverade av den välkända byggherren.
Samtidigt godkände de fakturor på flera miljoner"

Det är sånt här vi skall bekämpa i kommunerna.
Hur många händer i vård skola och omsorg kostar inte alla dessa hundratusentals korrupta människor.
Det behövs inga ytterligare miljarder i dessa giribukars bukar.
Har du någon gång träffat en utförsäkrad, en arbetslösa, eller sjukskrivna ,där vissa drivits så långt att de begått självmord.

Det som skrämmer mig mest i dagens Sverige det är att den samlade högern inte ser de svårigheter de skapat för många. Ni verkar leva i en värld där det alla som inte hänger med i riskapitalsvängen är latmaskar.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM