TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

De mätningar som publiceras titt och tätt fokuserar på Reinfeldt och Sahlin De ska ses mot bakgrund av att man jämför mellan en statsminister och en som inte varit statsminister. Det är inte seriöst men det får moderata bloggare att skriva som om slaget redan är vunnet.

 

Vi kan  inte veta hur det går i valet. Dock har jag noterat att Alliansen vann med bara 2 procent 2006. Sedan dess har småpartierna i Alliansen ramlat ner mot 4-5 procentsnivån medan i det rödgröna gänget har Mp dubbelt så stort stöd som 2006 och S låg i senaste mätning över 2006 års nivån. Jag är inte heller säker på att M får de siffror de fått i mätningarna. De brukar falla till lägre nivå i val. Dessutom fläckas deras förtroende av valfusket.

 

Dark Horse i valet är Sverigedemokraterna. Att döma av vilka partier som haft öppna övergångar till Sd löper C och M störst risk att förlora till Sd

 

Resultatet 2006 i riket innebar att Alliansen vann med bara 2,16 procent. De fick 48,24 procent och S,V,Mp 46,08 Det innebar en övervikt i mandat med 7 mandat över S, V,Mp.

 

En sving på drygt 1 procent till De rödgrönas fördel skulle 2010 ge maktskifte. Jag nöjer mig med att säga. Alliansen löper största risken att förlora.

 

Tord Oscarsson
2010-04-26, 15:05  Permalink


Hej Tord. Du har under den här valperoden kommenterat varje tänkbar opinionsmätning som genomförts. Räcker det inte med det. Är det verkligen nödvändigt att du själv snickrar ihop egna prognoser. I så fall bör du uppge vilken felmarginal du räknar med.
Högerpressen publicerar snart dagligen undersökningar som används för att trycka ner Mona Sahlin och S så mycket som möjligt. Har du inget att säga om det?

Vi tar oss friheten inom S att analysera det politiska läget. Mörk att denna blogg pekar på att läget är osäkert. Bedömningen är dock, som jag skrivit att Alliansen kommer att få svårt att försvara den lilla marginal de vann valet på 2006.Höghastighetståg från Malmö till Jokkmokk?

Lycka till!
Hej Tord. Till skillnad från dig lägger jag ingen energi på opinionsundersökningar eller andra typer av spådomar. Och jag tor att väldigt många faktiskt gör som jag i det avseendet. Det är ju faktiskt så att det inte är opinionsundersökningar eller kaffesumpstydningar som avgör hur det går i valet. Och då finns det heller ingen anledning att spilla krut på dom. Lyd därför mitt råd. Strunta också du i dom.
Jag ser mätningar som en information bland andra om den politiska utvecklingen. Jag kommenterar faktiskt inte alla.
Hej Tord. Vilken opinionsmätning har du missat att kommentera? Slarvigt i så fall.
Och som sagt det kommer tillräckligt många opinionsmätningar från instituten utan att du själv behöver agera spåman. Det gör ingen glad, inte ens dig själv antar jag.
Hej igen Tord. Jag ser att du gjort ytterligare två kommentarer om opinionsmätningar idag, men då inte på bloggen utan under rubriken nyheter. Grattis tre på en dag - ett äkta hat tric. Det ser man inte ofta nu för tiden.
Hej
Ja, det är väl så.
Om ingen annan hyllar mig får jag göra det själv.
Det finns ingen Tord som tycker så bra saker som Tord själv. I alla fall ingen på hans blogg.
Fullkomligheten personifierad.
Socialdemokratin upphöjd till ..............livsåskådning??
Who knows?
NU väntar vi på syndafloden.
Roger
Dom har FRA, det kommer en "bredsida" S-skandaler lagom innan valet. Bara vänta och se :(
Bry dig inte om vrövlet, opinionsmätningar är inga spådomar, de är ganska rustika återspeglingar av hur folk kommer att rösta och i praktiken har Alliansen knappat varit upp och snorklat syre under mandatperioden.

Henrik Oscarsson har några härliga sammanställningar på sin sida, http://www.henrikoscarsson.com som du kan titta på, kolla inte minst centerpartietiets linjära nedgång.

Men den stora faran med opinionsmätningarna är inte att de visar fel, utan att de invaggar partiet i trygghet om att vinna valet i höst. Så tala tyst om detta!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM