TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Den moderatledda regeringen har misslyckats med den ekonomiska politiken.

Bokslutet efter Fredrik Reinfeldts regeringsinnehav är dystert. Regeringen tvingas skriva ned sin prognos för tillväxten.

 

Samtidigt har Sverige den högsta arbetslösheten sedan 90-talskrisen. Sysselsättningsgraden har på fyra år sjunkit med 1,6 procentenheter. Det motsvarar 100 000 förlorade jobb.

Sveriges framtida konkurrenskraft är beroende av att vi får ett modernt och snabbt transportsystem. För att bättre klara anpassningen till ett hårdnande globalt konkurrenstryck måste vi krympa avståndet till de viktigaste exportmarknaderna och  samtidigt skapa större och mer slagkraftiga arbetsmarknadsregioner.

 

Sverige är ett glest befolkat land. Vi behöver bygga om och bygga ihop Sverige om vi ska kunna minska arbetslösheten och öka sysselsättningen i hela landet.

Sverige ska bli starkare och mer konkurrenskraftigt. Det behövs en ny politik som sätter jobb, ekonomi och välfärd främst. Sverige behöver inte fler skattesänkningar på lånade pengar. I stället krävs investeringar som leder till fler jobb. En viktig del  är att bygga ut infra­strukturen och satsa på snabbare och effektivare kommunikationer i hela landet.

 

Det rödgröna alternativet blir allt tydligare. Och bäst av allt. Det är ett nytt spännande alternativ.

 

 

Tord Oscarsson

 

 
2010-04-26, 08:02  Permalink


Ungerska (>70%) siffror för Reinfeldt i förtroende. Samtidigt ledning i jobbfrågsn. Det är en svart dag för alla sossar. Höghastighetståg frälser inte Sverige.
Det räcker gott med dagens hastigheter. Det kan ju bli mer snö, vem vet.
Som sagt i opinionsmätning som gäller partier leder S över M med över 8 procent i senaste stora mätning. De mätningar som nu fokuserar på Reinfeldt och Sahlin ska ses mot bakgrund av att man jämför mellan en statsminister och en som inte varit statsminister. Det är inte seriöst.

Men det är meningslöst att tvista om detta. Du Emil Bengtsson tror att det går helsefyr för S och och Co.

Jag säger med erfarenhet. Vi vet inte. Dock har jag noterat att Alliansen vann med bara 2 procent 2006. Sedan dess har småpartierna i Alliansen ramlat ner mot 4-5 procentsnivån medan i Det rödgröna gänget har Mp dubbelt så stort stöd som 2006 och S låg i senaste mätning över 2006 års nivån. Jag nöjer mig med att säga. Alliansen löper största risken att förlora.
Hej
Kan du förklara,
" med erfarenhet, vi vet inte?
Vad fyller då dina siffror och procentsatser för funktion?
Boosta dig själv?
Låtsas?
eller vad har du för avsikt?
Kan du föreställa dig vad dina bloggsidor har för funktion för en - eller kanske flera - väljare, som söker kunskap om S´s politik.
Arrogansen har fått ett namn.
ps jag är lite avundsjuk på dig, du vet liksom allting bäst och nästan alltid bättre än andra människor. Jag förstår inte hur du gör. ds

Roger
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM