TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

v
En rödgrön regering kommer att slopa kravet på att arbetslösa ungdomar måste söka arbete, innan de kan få hjälp med praktik eller utbildning. Det lovar Socialdemokraternas ledare, Mona Sahlin.

 

Den borgerliga regeringen anser att ungdomar i första hand skall söka jobb, men det ena utesluter inte det andra, anser Mona Sahlin.

– Det är klart de ska söka jobb och väldigt många ungdomar kan också få jobb. De som inte har en gymnasieutbildning måste kunna få insatser från första dagen, deras situation blir inte lättare för att de måste vänta i sex månader på en aktiv insats.

 

Det förbudet tar jag bort på det första regeringssammanträdet om vi vinner valet, säger Mona Sahlin.

Är det bara ungdomar som inte har gymnasieutbildning som ska kunna få insatser?

– Nej, många ungdomar kan söka jobb och har möjlighet att få jobb men alla kan inte det. En stor del av unga är långtidsarbetslösa, en stor del har svårt att få möjlighet på arbetsmarkanden utan insatser. Varför ska de behöva vänta ett halvår? Det är inte anständigt.

 

- De rödgröna har också kommit överrens om att ungdomar ska kunna få starta eget-bidrag. Den enskilde arbetsförmedlaren får avgöra vilka som ska få insatser och vilka som inte ska få det.

 

 

Tord Oscarsson2010-04-21, 20:37  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM