TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tidningen Ångermanland har nu anlitat en statsvetenskaplig expert inför valet Göran Bostedt.

 

Han tror på ett mycket jämnt val, att landstingsfrågorna kommer att få stor  betydelse i  valen i Västernorrland och att Sverigedemokraterna kommer in som vågmästare i rikspolitiken.

 

Jag är förvånad över Göran Bostedts tvärsäkra uttalanden och rubriken - Väljarna kommer att straffa socialdemokraterna.

Visst är valet osäkert men professor Håkan Oscarsson har pekat på att Alliansen inte haft ledning i någon stor undersökning. När aprilmätningen från Sifo kom i april skrev han att det block som leder Sifos april-mätning har vunnit regeringsmakten 10 av 13 ggr sedan 1968.

Ok - det partier som är mest trovärdiga vinner. Den störtskur av löften som M nu ger samtidigt som den gamla skattesänkarpolitiken ska fotsätta är inte trovärdig. Dessutom måste ett under till för att C och Kd ska nå 2006 års siffror igen. Det är vidare faktiskt så att resultatet 2006 innebar att Alliansen vann med med bara 2.16 procent. I TV4/Novus Opinions mätning idag tappar Sd och hamnar under spärren. S ligger över valresultatet med 35,8 procent och De rödgröna leder med 5,8 procent.

Valet blir säkert en rysare. Det kommer att handla om partiers trovärdighet.Det i sin tur kräver att det finns många valarbetare, som kan möta väljares frågor. TV och Internet kommer säkert att spela stor roll men avgörande i valet är sannolikt hur många som kan mobiliseras för att föra samtal med väljarna.

 

Mona Sahlin inleder i dag en  valturné med buss inom ramen för Sveriges största samtalskampanj.

 

Den turnén och kampanjenmåste följas upp med lokala turnéer och kampanjer.

 

Tord Oscarsson



2010-04-21, 08:56  Permalink


Hej. Det märkliga är att vänsterpartiet ligger så lågt, de riskerar nu att åka ur riksdagen. Detta trots att de nu för första gången i historien inbjudits av socialdemokraterna att ta plats på regeringstaburetterna. Det borde väl innebära att stödet stärks. Men icke. Jag har sagt det förut och det tål att upprepas; vänsterpartiet är ett sänke för vänsteroppositionen. Det är på mittfältet striden om valsegern avgörs och den stora skaran väljare som befinner sig där vill inte se vänsterpartiet i en regering.
I Sifo häromdagen fick V 5,6. Deras snitttresultat vid sammanvägningar av alla mätningar sedan oktober 2006 ligger på 5,3 procent.

Vi må inse att för nästan alla partier gäller att göra en bra valrörelse, att vara trovärdiga för att klara spärren och få ett inflytande i riksdagen. V är inte ensam på låg nivå. Tre av Alliansen partier och Sd har samma problem.
Jag har en gräddtårta redo om Mona skulle knacka på.
Och en ren handduk.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET




Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM