TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Fredrik Reinfeldt är beredd att forsätta sänka inkomstskatten. Nytt för dagen är att det gäller sänkt inkomstskatt - man kan anta att han menar ännu ett steg i jobbskatteavdraget. Då torde det handla om 10 miljarder. Dessutom höjd brytpunkt i statsbeskattningen. Det innebär skattesänkningen för högre inkomsttagare.

 

Det finns bara en tolkning man kan göra av denna nyhet. Nu ska den orättvisa skattepolitiken fortsätta och intensifieras eftersom man även höjer brytpunkten.

 

Vi har under de 4 åren lärt oss att endera prioriteras stora skattesänkningar eller främst satsa på välfärden.

 

Vi behöver vi inte spekulera utan  vet att moderatpolitiken är för ökade klyftor. Det har vi erfarit i snart 4 år. Nu gäller - ska dom få fortsätta öka klyftorna i fyra år till. 

 

De rödgröna måste gå till skarp offensiv för att förhindra detta.

 

Tord Oscarsson

 

 2010-04-17, 13:10  Permalink


Den "tillfälliga" värnskatten bet sig fast - rättvist ?

Den "tillfälliga" momsen bet sig fast och växte enormt ... rättvist ?

Det finns bara en tolkning jag kan göra av ditt inlägg och det är att trots att Sverige har ett av världens högsta skattetryck så räcker det inte. Du vill höja och höja skatterna för det tycker du är "rättvist".

Sverige kommer väl med sina redan extremt höga skatter att slå nya budgetrekord 2011, 2012 etc så vad klagar du om ... när är det nog ? När är det "rättvist" enligt dig ?

Denna tramsiga argumentation om skatter som du och andra för gör mig trött. Kan du inte istället argumentera för VAD du ska använda detta extrema skattetryck till, hur vill du förbättra nyttjandet av skattekronorna ?

Eller sträcker sig tanken bara så långt som att man ska höja skatterna till varje pris (förutom för HM-chef etc som åker gräddfil med sitt aktieinnehav när ni insett att orimliga skatter inte fungerar men istället för att göra om systemet helt ger vissa urvalda tillhörighet i en skatteadel) ... ?
Jag köper inte skattekverulanters gnäll. Vi betalar för vi vet att under ett långt liv är vi och våra anhöriga beroende av välfärd.

Jag bor i en kommun där stor del av den kommunala verksamheten lever under hot att läggas ner. Efter fyra år av skattesänkningen är dags för fyra år där vi ser till att gamla får omsorg, sjuka sjukvård,barn skolgång, unga utbildning och jobb, barnen barnbidrag och pensionärer pension och rättvis skatt.
Jonny:
Jag har läst Tords inlägg flera gånger. Där står inget om att han vill ha höjda skatter. Ändå påstår du det.

Att fuska och bluffa har tydligen blivit helt accepterat bland moderaterna.
Det är ett helt normalt agerande av företrädare/kramare av "arrogansen" att ljuga.
Det är så normalt för jonny att han inte ens tänker på det själv.
Roligt att se att Ingvar/Christer gör gemesam sak och menar att Tord är emot höjda skatter ...

Fusk, bluff och lögner får vi serverade från ALLA politiska partier (jag tillhör inget) , de som är mästare inom området är socialdemokrater, om det beror på deras långa maktinnehav i modern tid eller vad vet jag inte. Man verkar ha en nästan religiöst upphöjd tanke att man är predestinerade att för alltid styra detta land.

Tord borde veta att väldigt mycket kan göras effektivare och bättre med samma pengar, är han av annan åsikt bör han söka annat arbete.

Har Tord's kommun sänkt skatterna ? Det får han isåfall ta upp på lokal nivå.

Statens intäkter kan säkert räcka till nya moderniserade JAS plan, ubåtar , stridsfordon etc som ju vår "välfärd" skriker efter ... för att inte tala om fina tunnlar genom Hallansåsen, nya dyra järnvägar mm...
Det som stundar nu är att vända den utveckling som innebär i korthet:

Tillväxten lägre
Regeringen tvingas skriva ner sin prognos för tillväxten i år till 2,5 procent, jämfört med sin senaste prognos om 3,0. Sverige hade år 2006 en tillväxt om 4,2 procent (vårpropositionen (VÅP) sid 10, bilaga 1).

Jobben färre
Sysselsättningsgraden har på fyra år sjunkit med 1,6 procentenheter. Det motsvarar 100 000 förlorade jobb (VÅP sid 10, bilaga 1).

Utanförskapet högre
Antalet personer med socialbidrag ökar med 30 procent mellan 2008 och 2010 (sid 192).

Underskott i de offentliga finanserna
De offentliga finanserna har på fyra år försämrats från ett överskott om 70 miljarder kronor till ett lika stort underskott (sid 12, bilaga 1).

För att klara detta krävs inkomstförstärkningar. Ingen föreslår generellt höjda skatter. Mer justeringar så att de med allra högsta inkomsterna som gynnats i 4 år får betala lite mer.

I övrigt måste det handla om paus i stora skattesänkningar och att satsa på kompetensutveckling så att fler kan få jobb. Det kommer att ta år att på det sättet åter bygga upp välfärden men det finns inget bra alternativ.

Det är bara barnsligt att referera till siffror hit och dit om man inte betänker att vi fortfarande håller på att ta oss ur en enorm global ekonomisk härdsmälta.

Sverige har klarat sig bra jämfört med andra länder, speciellt de styrda av socialdemokrater verkar det som. Att vi stått utanför euron är till vår fördel just nu.

Vi har en lägre statsskuld nu trots kris än 2006 då socialdemokrater efter en extrem högkonjunktur lämnade styret ...

Att ånyo börja skattehöjar / bidragshöjarpolitiken är tydligen det enda som svensk socialdemokrati förmår.

Att prata om raserad välfärd och att åter bygga upp den är tyvärr rätt barnslig argumentation. Kanske några väljare går på det ...


Konsekvenserna av Alliansens prioriteringar är fruktansvärda: Rubrikerna i lokaltidningen säger mycket: Tuffa besparingar inom äldreomsorgen. Stora minskningar av vårdplatser vid tre stora boenden, stort antal anställda, vikarier och fastanställda tvingas lämna sina jobb. Inne i tidningen signaleras att Komtek och musiskskolan dras in.

Det handlar om var regeringen väljer att lägga samhällets resurser.

Alliansen valde 2007 ett stort skattesänkningprogram, som mest gynnat de rikaste, på bekostnad av välfärden. A-kassa, sjukförsäkring, sjukvård, kommunal välfärd har fått stå för stor del av de 100 miljarder som skattesänkningarna kostat, slopandet av förmögenhetsskatt och fastighetskatt inräknat.

Alliansens regeringsprogram domineras helt av ”arbetslinjen” och ”bidragslinjen”. Man menar att alla ska kunna arbeta, oavsett förutsättningarna. Sjuka, handikappade och arbetslösa ska jobba inte har ersättning eller bidrag. som borgarna kallar alla ersättningar. Detta är alltså arbetslinjen som dock startat med att ge alla som redan har ett arbete ett extra bidrag – det så kallade jobbskatteavdraget, som egentligen är ett bidrag eftersom det utgår bara till vissa och inte motsvarar någon kostnad i jobbet.

Det är naivt att tro att denna politik inte fått konsekvenser. Den har osakat att det inte funnits pengar till större satsningar mot arbetslöshet. Inte heller för att för att freda viktiga välfärdsområden.

Valet står mellan välfärd och stora skattesänkningar.

Jonny: "Vi har en lägre statsskuld nu trots kris än 2006 då socialdemokrater efter en extrem högkonjunktur lämnade styret ... " Kanske inte så konstigt då det sen följde ytterligare 2 år av högkonjunktur under vilka man kunde betala av på statsskulden. Till på köpet hade S krattat manegen igenom vända Sverige på rätt köl efter IT-kraschen. Poängen du försöker ta är alltså Socialdemokraternas politiks förtjänst.
Moderaterna försöker med en slags hitlerliknande höjning av rösten och grymt tonläge säga:
Sossarna de vill ge "allt till alla" Precis som det skulle vara nån skrämselpropaganda från moderaternas sida.

Självklart ska en politik föras så att det ger allt till alla.
Man ska inte som moderater högprioritera höginkomsttagare och förmögna och sedan komma med att skattetrycket måste ner för vi har de högsta skattetrycket.

Ska man få ner skattetrycket måste det sänkas hos den stora massan.
Främst sjuka, arbetslösa, och pensionärer med låg pension.
Ta bort skatten för dessa låt dem handla mat utan att betala moms o.s.v Då skulle skattetrycket sjunka oerhört.
Men sänker man 80% av skatten till de 10% rikaste då kommer skattetrycket alltid vara högt.

Dessutom Sverige ska vara stolta över ett balancerat skattetryck. Det är andra Länder som har för lågt skatttryck.
Misären skulle vara mindre om dessa ökade skattetrycket.

Så som sagt sänk gärna skatten ta bort skatten men det ska ske för de grupper som har minst ekonomi att röra sig med.

De som däremot tagit för sig för mycket de ska beskattas utav attan.
Annars kan de lika gärna sticka från detta Land.
Vi ska ha ett Land där ansvar och rättvisa ska finnas.
Inte ett land med regenter som regerar med diktatur mot svaga grupper.


Jag har hört Fredrik Reinfeldt i Aktuellt. Uppfattade spydigheten mot oppositionen och att det skulle blir nya skattesänkningar där inriktningen är lättad skattebörda för högavlönade.

Inte en stavelse om att det skulle bli några pengar till köerna i sjukvården, äldreomsorgen, lärarbristen eller barnomsorgen.

Det som förvånar särskilt är att Fredrik Reinfeldt helt saknar förmåga att framstå som politisk ledare med alla medborgare i fokus.
Chris B - Det är alltid tack vare S som saker är bra även om de sker under motståndarnas regim...
givetvis ... tror du verkligen på den där ramsan ? För dig är allt enkelt, allt är svart och vitt ... tramsigt värre.

Tord - Styr alliansregeringen din kommun ??? Är det statliga skattesänkningar som lett till "Tuffa besparingar inom äldreomsorgen"
Är det alliansregeringen som minskar vårdplatserna ?
Vilken välfärd pratar du om ? Statens pengar till JAS-plan, tunnelbyggen, järnvägsspår eller till korrumperade länder i Afrika ?
På vilket sätt påverkas landstinget av jobbskatteavdraget ?
Denna solkiga argumentation. Bara oseriös propaganda, det märks att valet närmar sig.

Angående mer skattesänkningar. Ja, ni själva lovade att värnskatten var tillfällig, era lögnare...
Jag är själv ingen älskare av Reinfeldt men han är ju i en helt annan division än Sahlin vad gäller att vara
en politisk ledare. Sahlin är bara tragisk.


Bertil - Sossarna vill inte "ge allt till alla" , de vill ta så mycket de kan från alla...
Jobbskatteavdraget är riktat mot alla som arbetar, jag vet att de som arbetar är en del av befolkningen
som du ser ner på trots att det är den som betalar välfärden.
Vad är ett "balanserat" skattetryck ? Nordkoreas ?
Du lever i tron att dessa enorma skatter garanterar världens bästa välfärd. Tyvärr är det en ren villfarelse.Det är en m-regering i kommunen och staten har flyttat massor av verksamhet till större städer. Många unga är abetslösa och behöver jobb . Unga flyttar - äldre bor kvar. Kostnader för välfärden, inte minst socialbidragen till utförsäkrade och arbetslösa ökar dramatiskt.

För övrigt är jag grundligt less på dina oförskämda påhopp på Mona Sahlin. Sök gärna ett annat forum för detta än min blogg.Personkritik är OK men personförföljelse strider mot reglerna för S-info.
Jonny skriver: "Sossarna vill inte "ge allt till alla" , de vill ta så mycket de kan från alla... "
Varfrör säger moderaterna eller Reinfeldt som han gör då. " sossarna vill ge allt till alla".

Sedan om man tar från vissa som roffat åt sig för mycket och ger till sämre bemedlade.
Ja det är ju att ge allt till alla.
Om det finns en Jordhög och den jordhögen tas av de 10 procent girigaste.
Då är det viktigt vi har en tredje part ( staten) som ser till att fördelningen omfördelas. d.v.s de som roffat åt sig för mycket av jordhögen får faktiskt lämna tillbaka så de som inte fick nåt också får.
Annars kan den gruppen som inte fick nåt så frön som ger alla mat för dagen.
Och de som tagit för mycket av jordhögen de skulle få så mycket mat så de skulle inte nästa gång det är dags så frön inte orkar så, Vilket skulle ta död även på dem.

Bertil - Vad moderater säger och vad jag säger är två skilda saker, jag försvarar inget parti. Jag står för mina egna åsikter.

Jag håller helt med dig om behovet av en stark part som tyglar kapitalismen och fördelar vår kaka. Tyvärr är inte en stark stat i sig en garant, se bara på den råkapitalistiska staten Kina där kapitalismen härjar vilt med en mycket stark stat (kommunistisk diktatur), samma i Vietnam.

Det behövs en demokratisk stark stat, något som nazism, fascism, kommunism, socialism och religiös fanatism aldrig kan erbjuda.

Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM