TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Av bl.a. DN-reportage framkommer i dag nya anklagelser om valfusk inom Moderaterna. Denna gång påstås det ha nått högt upp i partitoppen.

Ibrahim Adan, som kandiderade för Moderaterna i Tensta och Rinkeby i valet 2002, säger till TV 4 Nyheterna att han både uppmanades och fick hjälp att fuska i provvalet då, så att hans namn hamnade på första plats på landstingslistan.Ibrahim Adan, var tidigare ledamot för Moderaterna i landstinget i Stockholm.Han ger nu detaljer om valfuskmötet med statsministers närmaste man HG Wessberg. Adan hävdar att H G Wessberg visste om och godkänt det som pågick.

Enligt Adan var det Rolf Könberg, före detta ledamot i Moderaternas förbundsstyrelse, och förre riksdagskandidaten Mats Rudin som uppmanade honom att fuska. De båda avgick i februari i år efter uppgifter om fusk.

 

Adan säger att han skickades ut att samla in 280 oöppnade provvalskuvert. Sedan ska han, Könberg och Rudin ha åkt till ett hotell i närheten där de tillsammans sprättade upp kuverten och kryssade för sina egna namn på provvalsedlarna.

De ringde mig, jag var på jobbet i Kista. Det var jag och Rolf Könberg som träffade HG Wessberg och förbundet dåvarande chefsombudsmannen Christer Söderberg. Vi hade ett lunchmöte. Det var någon gång i juli-augusti 2001.

Vi träffades på kontoret för Moderaterna  i Gamla stan. Vi satt först i en kvart tjugo minuter hos honom på kontoret. Vi läste upp brevet i detalj. Sedan gick vi och åt lunch tillsammans på en restaurang i Gamla stan.
Ibrahim Adan, som numera är passiv medlem i Folkpartiet och arbetar som tolk, säger så här om att HG Wessbergs inte kommer ihåg att mötet ägt rum:

Han försöker bortförklara. Svenska folket får bedöma. Jag har ingen anledning att sitta och ljuga efter åtta år.

Det finns anledning att fundera över moralen och ärligheten i maktpartiet M.

Efter att ha sysslat med politik har jag många gånger under det senaste året suttit och undrat när jag hört Reinfeldt,Borg,Littorin,Husmark Pehrsson m.fl varför de inte är tydligare och ärligare i sin budskap. Varför gör de blått till rött,svart till vitt. Jag har ägnat mig åt politik i hela mitt liv. Jag har aldrig tidigare  tappat förtroendet så totalt för ett parti.

 

De är helt enkelt inte värdiga att ha ansvar för vårt fina Sverige.

 

Tord Oscarsson
2010-04-16, 22:46  Permalink
Andra bloggar om:  


"De är inte värdiga att ha ansvar för vårt fina Sverige. "

Jo jag kunde tro det!
Sverige ägs av socialisterna!

Rör det inte!

Undrar om Reinfeldt fuskade sig till partiledarposten i moderaterna oxå.
" Undrar om Reinfeldt fuskade sig till partiledarposten i moderaterna oxå. "

Skulle tro det!
Han svek oss borgare och blev enkel arbetare!
Hur mår Ohly vår nya ledare?

Hoppas Mona tar hand om honom!
Många Ibrahimer som fuskar tydligen, kan det vara något med namnet. Sen har vi ju Mona förstås.
Lyssna på denna länk till TV 4 på det chockerande avslöjandet om M:s valfusk.

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1600279#player


Efter ett liv i politiken kan jag säga att detta är det värsta jag läst och hört i fråga om fiffel och båg i stället för öppenhet och ärlighet som hör demokratin till.

Bluffmoderaterna träder återigen fram. Listan kan göras lång.
Sanningen har ingen stark ställning i detta parti.

1. Littorins köpta bluffexamen.
2. "Mest till låg- och medelinkomsttagare" blev i verkligheten mest till de 1 procent rikaste.
3. Reinfeldts bluffsiffror om sysselsättningen skylls på finansdepartementet.
4. Borg hånar Östros för att denne varnat för bank- och finanskris våren 2008.
5. De verkligt sjuka ska inte utförsäkras.

Det går att finna långt fler uttalanden, som sen inte visar sig stämma. Men det riktigt allvarliga är att människor drabbas av denna politik. Hade man haft en beredskap för en finanskris hade nuvarande massarbetslöshet blivit mindre. De sjuka kunde ha fått en hygglig sjukpenning osv.

Efter en lång erfarenhet är min första fråga om en person: Kan jag lita på honom eller henne? Moderatledningen går inte att lita på.
Ingvar skrev:

2. "Mest till låg- och medelinkomsttagare" blev i verkligheten mest till de 1 procent rikaste.

Snicksnack! Låg och medelinkomsttagare har faktiskt fått mest i procentuella mått men ni sossar (speciellt östros) väljer gärna att tala i absoluta tal när det passar för att i nästa påstående tala i relativa mått.
T.ex. användadet av begreppet "pensionärsskatt"

Tack och lov är de flesta folk smartare än denna dåliga retorik och de som går på detta är redan sossar.

Dom enda som är dömda i detta land för valfusk, är socialdemokrater. Numera är det kompisarna som sätter iop listorn, så där finns ign demokrati. Skendemokrati i form av s.k representantskap skyddar dett valfusket.
Till Emil B: Skriv om sådant du kan.

Inom S skicka kuvert ut för anonym rösning till partikongressen. Till andra uppdrag kan alla nominera . Val sker efter diskussioner på öppna möten.

Till Jonas Jonsson:I bilaga till vårbudgeten framgår att de fyra tiondelar av befolkningen som tjänat mest gynnats mest av politiken under mandatperioden.

Jonas Jansson

Nu är det ju så att det är högeralliansen som alltid talar om kronor när det gäller att förklara vad en sjuksköterska fått mindre skatt.. Men sedan går dom över till procent när det gäller dom rikaste och vad dom fått.. Tur är ju att det ser ut som dom flesta genomskådat alliansens politik och gått till vänster..
Och det lär ju bli fler när dom ser vilket fuskarparti moderaterna är.
Kjell: Kunde inte sagt det bättre själv.

Emil: "Många Ibrahimer som fuskar tydligen, kan det vara något med namnet." Det förvånar mig inte att du dömer folk efter namn. Kan du förklara vad du grundar dina generaliseringar på?
Den moderate riksdagsmannen Stig Bertilsson tvingades avgå 1996 pga sin brottslighet. Det var första gången i riksdagens historia. Sen dess har ytterligare en ledamot tvingats avgå. Parti? Moderat så klart!

Oegentligheter och fusk är ingen ny företeelse inom partiet.
Lite tänkvärt :

http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk

Före valet 2002 arrangerade Socialdemokraterna ett valmöte på ett äldreboende, och de ville efter presentationen hjälpa sina väljare att rösta. Väljarna fick intrycket att detta var det enda tillfället att rösta på äldreboendet, att de annars var tvungna att ta sig till sin vallokal. Men bara socialdemokratiska valsedlar fanns. Valarbetarna dömdes för detta.[1]
Vid valet 2002 agerade två socialdemokrater omväxlande som bud och vittne vid ett förhållandevis stort antal budröstningar i Rinkeby. I enbart valdistriktet Spånga återfanns deras namnteckningar på 18 av 34 budröstningar, 28 av dessa 34 väljare var inte svenska medborgare och således inte berättigade att rösta i riksdagsvalet. Det hade krävts mer än 5000 röster för att socialdemokraterna skulle ha förlorat ett mandat i riksdagsvalet. Valprövningsnämnden slog fast att valfusket inte varit av en sådan omfattning att riksdagsvalet behövde tas om.[2]
Vid kommunfullmäktigvalet i Hallsbergs kommun 1979 förekom det budröstning för personer boendes på ålderdomshem, i eget hem och intagna på sjukvårdsinrättning. Valsedelsförsändelserna konstaterades vara ogiltiga då budbärare och vittnen gjort sig skyldiga till osant intygande. Valprövningsnämnden konstaterade att om en röst som tillfallit Arbetarepartiet-Socialdemokraterna istället hade tillfallit Kristen Demokratisk Samling så hade detta förändrat valutgången. Valprövningsnämnden ansåg att det fanns fog för antagandet av otillbörligt verkande vid röstning och upphävde därför valet och förordnade omval. [3]
Försvunna valsedlar [redigera]
Vid valet 2006 plockade den socialdemokratiska kommunfullmäktigeledamoten Monica Rydin bort Sverigedemokraternas röstsedlar vid vallokalen i Surahammar där hon arbetade som valsedelsutdelare. Hon dömdes av tingsrätten till 70 dagsböter för otillbörligt verkande vid röstning.[4][5]
Vid kyrkovalet 2009 försvann Sverigedemokraternas valsedlar från en vallokal i Sveg under dagen.[6] Sverigedemokraternas organ SD-kuriren berättade om ett stort antal liknande fall i hela landet.[7] Sverigedemokraterna i Malmö begärde omval i en röstlokal eftersom varken partiets valsedlar eller blanka valsedlar hade funnits där.[8]
Vid valet 2006 rapporterade Sverigedemokraterne även om försvunna valsedlar.[9]
Inför EU-valet 2009 rapporterades att Piratpartiets valsedlar hade avlägsnats eller gömts på flera håll. I en mobil vallokal i Alby ansåg en valförättare inte att han hade skyldighet att lägga fram Piratpartiets valsedlar när vallokalen flyttades från plats till plats, utan att partiet fick möta upp på alla platserna själva och lägga fram sina valsedlar varje gång. Piratpartiets valsamordnare dokumenterade detta med en video på Youtube.[10] Kommunen ansåg inte att detta var valfusk, men ändrade sina riktlinjer efter händelsen.[11] Piratpartiet samlade systematiskt in exempel på avvikelser i vallokal vid detta valet, och 30 fall, inrapporterade av partiets anhängare, kan ses på partiets webbsida.[12]
Även vid EU-valet 2009 klagade Junilistan över borttagna valsedlar i vallokal.[13]
Även vid EU-valet 2009 hade Sverigedemokraternas valsedlar stulits i flera vallokal i Uppsala kommun. Valnämden gjorde polisanmälan.[14]
Enligt en väljare fanns inga röstsedlar från Moderaterna i en vallokal i Nässjö vid valet 2002, utan väljaren fick be valförrättarna ta fram dem.[15]
Vid flera tillfällen, till exmpel valet 2002 i Göteborg[16], 2006 i Östersund[17] och 2009 i Linköping[18], sägs Sverigedemokraternas och Socialdemokraternas valsedlar ha blandats. Media har misstänkt både sverigedemokrater och deras motståndare. Både Sverigemokraterna och Socialdemokraterna har gjort polisanmälan, men motiv och gärningsmän har inte kunnat påvisas.
I många vallokal placeras små partiers valsedlar på en mindre framträdande plats, till exempel på ett annat bord eller i ett ställe gömd bakom riksdagspartiernas valsedlar. Valmyndigheten behandlade ett fall från Oxelösund vid EU-valet 2009. Ordförande i valnämnden, socialdemokraten Sören Carlsson, hade gett direktiv om att bl a Piratpartiets och Feministiskt initiativs valsedlar skulle ligga på ett bord bredvid. Valmyndigheten ansåg att praxis inte strider mot lagen, även om man helst borde lägga valsedlarna på ett och samma ställe. Valmyndigheten uttalade: "Lagen är inte så tydlig den säger bara att valsedlarna ska finnas på samma plats men inte specifikt att de måste ligga i samma fack."[19]
Ibrahim Adan talar inte sanning.

Det genomfördes inget provval till landstingen hösten 2001.
Hösten 2001 genomfördes ett provval till riksdagen. Personer som Ibrahim Adan omnämner har inte kandiderat till riksdagen.

Så Ibrahim Adan kanske "kommer ihåg fel".

http://www.vetgirig.nu/quiz-1639/skandaler/

Något är ruttet i det partiet....
Christer G Wennerholm skriver då om provvalet på sin blogg. Men kanske han bara bluffar om att det varit provval då Mikael Makowski eller vad tror du?
Ibrahim Baylan. SSU:s interna strider. Något har ruttnat och förmultnat sönder hela (S).
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM