TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Niklas Svensson ägnar sig åt skitsnack i ett angrepp på Wanja Lundby Wedin i dag. Han påstår att Wanja Lundby Wedin är petad från partiarbetet. Påhitt av en som förstått att saknar man politik måste man angripa person.

 

Vi som håller håller oss till fakta vet att Wanja  i helgen deltar som partiets representant vid kongress i ett av de större distriktet.

 

Dessa skriverier har samma syft som hetsen mot Mona Sahlin. Att sänka förtroendet för dessa. Det är dömt att misslyckas.

 

Fokus skriver i dag: Med bara några månader kvar till valet får moderat­ledningen hård intern kritik, visar Fokus kartläggning. Reinfeldt sprider rädsla, Borg har för mycket makt, Schlingmann är ytlig. Och var är politiken?

 

Läs mer om detta. 

Inom oppositionen ökar förtroendet för Mona Sahlin. Hon har faktiskt  varit den som samlat oppositionen, som nu också leder i mätningarna. Dessutom vittnas från olika delar av landet där hon varit och talat om inspirerande, kunniga tal med tydligt budskap.

 

Tord Oscarsson

 2010-04-16, 13:50  Permalink


Att sänka förtroendet för dessa.
Det är dömt att misslyckas. ??????

Det är ju redan nere på en låg nivå.
Externt som internt.
Det kan du inte bortse ifrån.

Efter att ha läst Christer Isaksson:s
bok om Mona Sahlin så förstår man
ju varför.

http://www.bokia.se/bok/9789151849829/i-vantan-pa-mona-sahlin-christer-isaksson/
Nu är du ute med rappakalja. Jag har känt Mona Sahlin länge och känner till hennes stora kapacitet. Christer Isaksson bok övertygar om vilken kapacitet hon har.

Runt om i landet vill man nu att hon ska komma och tala.

Så sent som i går kom också en mätning där S ökade som ett tecken på vad som är på gång. När vi nu går in i valrörelsen är det M-ledningen som får problem med trovärdigheten.

Hej. Och Fokus ägnar sig tydligen åt en mosa Fredrik- kampanj.
Och hur var det gårdagens mätning - var det någon förändring som inte låg inom felmarginalen. Möjligen då vänsterpartietzs tapp. Du har ju lovat att vara försiktig och inte övertolka opinionsmätningarna.
Att Mona Sahlin enat oppositionen är ju en sanning med mycken modifikation. Hon ville ju för sitt liv inte ha med vänsterpartiet men tvingades till att bjuda in dom. Hon var ju faktiskt klok när hon visade kalla handen mot vänsterpartiet. De kommer att vara ett sänke i valet och det är väl tveksamt om de klarar 4%-spärren. Nu har man gett den gamle kommunisten Lars Ohly vetorätt i förhandlingarna om ett gemensamt valmanifest. Mona Sahlin insåg ju denna risk när hon uteslöt vänsterpartiet från samarbetet. Att påstå att hon är den som åstadkommit en enad opposition är är att blunda för det uppenbara.
Det är glädjande att se att Tord Oscarsson betonar vikten av att hålla sig till fakta. Självfallet gäller detta även hans egna resonemang själv får vi förmoda.
Vänsterpartiet har å andra sidan samlats kring Lars Ohly som ledare. Splittringen i höger- och vänsterfalang finns inte längre. Lars Ohlys framträder i debatter med kunskap, lugn och skärpa. Han är nog inte den partiledaren som löper största risk att bli sänke.

Med tanke på tiden efter det Ohly tillträdde som följande historier kantat dennes framfart.

Begrunda följande uttalanden från Lars Ohly.
I Aftonbladet den 27 maj 2000 berättade Lars Ohly. ”Jag har varit kommunist sedan jag gick med i Kommunistisk ungdom 1978 och har aldrig förknippat det med diktatur eller förtryck”. Anmärkning: Över hundra miljoner människor har dödats och säkert 10 gånger fler har förtryckts av kommunistiska diktaturers.
I SVT Uppdrag granskning oktober 2004 sade Lars Ohly. ”…i ett samhälle som vårt (Anmärkning:Sverige) där kommunisterna framställs som odemokratiska och Sovjetunionen som en diktatur…”.
När Berlinmuren föll 1989 grät Lars Ohly. Lars Ohlys kollega, i den Rödgröna oppositionen, språkröret Peter Eriksson
sade i SvD den 9 oktober 2007 att ”Jag blev uppriktigt chockad när jag fick höra att han grät när Berlinmuren föll”.
I God morron Sverige den 30 maj 2006 sade Lars Ohly ”Jag skulle välja Castro före Blair om Castro ställde upp i ett allmänt val…”.
Efter en massiv kritik i media mot kommunisten Lars Ohly, under 2004 och 2005, sade han i SVT Agenda den 30 oktober 2005 att ”han inte längre kommer att kalla sig för kommunist (skall inte längre använda det begreppet). Samtidigt säde Lars Ohly i SVT Agenda att han fortfarande är trogen alla sina gamla ideal.
Detta betyder att Lars Ohly fortfarande är samma gamla kommunist med samma gamla ideal. Men han har nu p.g.a. kritiken från omgivningen, av strategiska skäl slutat att kalla sig för kommunist. Detta visar att Lars Ohly är en stor hycklare som försöker ge sken av att han inte längre är kommunist samtidigt som han säger att han är trogen alla sina gamla ideal.
Det är märkligt att S och MP vill ha med en person som Lars Ohly i regeringen.
Anta istället att en person i Lars Ohlys ställning vore en nazist som skulle ha sagt. ”Jag slutar nu att kalla mig för nazist men jag är trogen alla mina tidigare ideal”. Hur skulle S och MP då ha reagerat? Skillnaden mellan nazism och kommunism är att kommunistiska diktaturer mördat ca 15 gånger fler än nazisterna. Detta inte sagt för att på något satt förringa nazisternas enorma brott mot mänskligheten.

När en fallang, "Förnyarna" i V, ville göra V till ett modernt europeiskt vänsterparti utrensades dessa av Ohly och betongkommunisterna. Fallangisterna bildade då VVV, Vägval Vänster som ny bara finns som en nästan helt död utpost i etern - http://www.vagvalvanster.se/


Min frågor helt kort:

1/ Hur ska V kunna samarbeta med S och Mp och komma överens om ett gemensamt regeringsprogram som inte är urvattnat?

2/ Om de rödgröna vinner valet - hur länge tar det innan det totalt låser sig?

3/ Vilka ministerposter får V?
De rödgröna har ett konstruktivt samarbete. De har presenterat många gemensamma förslag och fler kommer.

Ni moderater borde nu ägna er uppmärksamhet åt hur det står till i ert eget parti efter alla fadäser som kommit upp i ljuset.
"Ni moderater borde nu ägna er uppmärksamhet åt hur det står till i ert eget parti efter alla fadäser som kommit upp i ljuset."

Du Tord!

Vi jobbar inte ihop med någon sorts socialister eller kommunister. Varken socialister eller national-socialister. Samma pack som erövrade Polen, Estland, Lettland eller Litauen samt därtill hörande områden.


Nu sitter ni där med Ohly!

Vem var det bland sossarna som sålde sin själ och förordade samarbete med kommunisterna?

Mona ville inte - men blev tvingad att inbjuda f.n själv med armbågen.

Vilka sossar var det?

Eva Lindgren

Jobbar inte ni ihop med Folkpartiet? Läs på vilka som hade makten när militären dödade arbetare och ett barn i Ådalen 1931

Hur var det med Apartet i Sydafrika och moderaterna?

Det finns ett ordspråk som säger "kasta inte sten i glashus" Tror du skulle tänka lite oftare på det du.
Ni jobbar inte ihop med några andra sorts människor. OK men det blir allt tydligare att ni har rufflarna inne ert parti.

Jag har bl.a. hört förfärliga saker på TV 4 i kväll.
Några axplock. Kolla själv på TV 4
Reinfeldts man godkände fusk
Flera moderata toppolitiker kände till fusk inför valet 2002, bland dem HG Wessberg, tidigare ordförande för Stockholmsmoderaterna och numera statsminister Reinfeldts närmaste man.
Bakgrund: Så gick fusket till i moderaternas provval
Petades då hon avslöjade fusket
Moderaten Fatima Nur kände till valfusket i Tensta/Rinkeby. Men när hon avslöjade det för ledningen blev hon kickad.
Det krävs civilkurage att berätta"
Du Tord... hoppade du nu inte över kommunisterna och Ohly?

Ta mitt inlägg innan och svara - eller vill du bara prata sketen kommunalpolitik.

Berätta varför Ohly er er kandidat till t.o.m. en ministerplats?

Kom igen!

Varför kramar sossar kommunister nu? (med armbågen..)
By the way Tord - jag är stolt KD:are inte något annat!

Fel klass?
Mitt svar blir rakt: Jag tror mer på Lars Ohly än rufflarna i M.
Det kommer du få att ångra!
Lyssna på denna länk till TV 4 på det chockerande avslöjandet om M:s valfusk.

http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1600279#player


Efter ett liv i politiken kan jag säga att detta är det värsta jag läst och hört i fråga om fiffel och båg i stället för öppenhet och ärlighet som hör demokratin till.
"det värsta jag hört i fråga om fiffel och båg " ...

Ja då har du tydligen inte hört talas om alla politiska skandaler som ditt socialdemokratiska parti och dess företrädare stått för under modern tid ...
Jag har varit med länge och vet att tidigare politiker i alla partier hade höga krav på öppenhet och ärlighet. Det som nu kommit in i den politiska hanteringen är unikt ynkligt.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM