TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

AB/TT uppger Med ett mått av förvåning reagerade den rödgröna oppositionen på vårbudgeten.Hallå?! Var är åtgärderna för fler jobb? undrade de.

Den enda riktiga nyheten i vårpropositionen är att tillväxten skrivs ner kraftigt - med 15 miljarder - enligt Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros.
– Anders Borg blev för överoptimistisk och ivrig och skrev upp tillväxten och tvingas nu revidera ner, sade han och varnade väljarna för att ge Borg och den borgerliga regeringen fyra år till vid rodret i höstens val.

Vi har nu bokslut Anders Borg - 100 000 förlorade jobb under mandatperioden och ändå är budgeten kliniskt ren från jobbinsatser. Facit för Anders Borgs jobbpolitik är förskräckande. Det är ett orättviseexperiment som misslyckats, säger han.

 

Läs mer i AB

 

Thomas Östros(S) var skarp i sin kritik av Anders Borgs skönmålning, avvisade Borgs försök att smutskasta det socialdemokratiska initiativet och visade på ett tydligt socialdemokratiskt alternativ.

 

Han pekade på ett antal punkter

Tillväxten lägre
Regeringen tvingas skriva ner sin prognos för tillväxten i år till 2,5 procent, jämfört med sin senaste prognos om 3,0. Sverige hade år 2006 en tillväxt om 4,2 procent (vårpropositionen (VÅP) sid 10, bilaga 1).

Jobben färre
Sysselsättningsgraden har på fyra år sjunkit med 1,6 procentenheter. Det motsvarar 100 000 förlorade jobb (VÅP sid 10, bilaga 1).

Utanförskapet högre
Antalet personer med socialbidrag ökar med 30 procent mellan 2008 och 2010 (sid 192).

Underskott i de offentliga finanserna
De offentliga finanserna har på fyra år försämrats från ett överskott om 70 miljarder kronor till ett lika stort underskott (sid 12, bilaga)

 

– Sverige måste komma tillbaka till starka offentliga finanser om vi ska klara jobb, välfärd och miljö. Regeringens politik med låga löner och ökade klyftor har inte gett fler jobb. Tvärtom är det nu 100 000 fler arbetslösa.
– Vi rödgröna lämnade över ett stort överskott om 70 miljarder kronor till Anders Borg. Efter flera år med ofinansierade skattesänkningar har Sverige stora underskott. Nu krävs en politik som byter färdriktning och investerar i fler jobb och minskade klyftor. Med en rödgrön regering får vi ett tryggare samhälle och en rättvis politik som skapar jobb.

 

Tord Oscarsson2010-04-15, 17:45  Permalink
Andra bloggar om:  


Det känns skönt att vi sossar har en bra jobbpolitik för både nationell och lokal nivå. Vi i Skåne tar vårt ansvar och har presenterat ett gediget program för den jobbpolitik som vi avser att driva när vi återkommer till makten. Läs gärna mer om den här:

http://socialdemokraternairegionskane.blogspot.com/2010/04/socialdemokratin-jobben-och-ssu.html
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM