TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

v

Förtroendet för den borgerliga regeringens jobbpolitik har rasat.

Det visar en ny opinionundersökning, som SVT låtit göra. 

42 procent av väljarna tror att de rödgröna har förmågan att bäst lösa frågor som har med sysselsättning att göra. Det ska jämföras med 34 procent valåret 2006.

 

Bara 40 procent tror nu på alliansens jobbpolitik, enligt den nya Sifo-undersökningen jämfört med 46 procent 2006.

 

DN/TT uppgav häromdagen att unga inte får fast jobb förrän de är uppåt 30 år. På 1990-talet fick de jobb vid 21 års ålder. Speciellt svårt är det för de allt fler unga som inte klarar gymnasiet. Ungdomsarbetslösheten har nått rekordnivåer omkring 25 procent i åldrarna 20—24 år.

Den svenska ungdomsarbetslösheten är en av de högsta i hela Europa och Alliansens hån mot den socialdemokratiska jobbpolitiken 2006 ter sig nu pinsam för de skroderande högerherrarna Reinfeldt och Borg.

 

Det som pågår nu efter drygt tre år ,med dessa herrar i Rosenbad,är ett obegripligt slöseri med ungas resurser och kunskap, och med statens finanser. Sverige behöver en jobbpolitik som ger våra unga en plats på arbetsmarknaden. Ungdomar är en tillgång. Deras kunskap, talang och nya idéer får i dag inte komma till sin rätt men behövs för att utveckla våra svenska företag och vår välfärd i framtiden.

Sveriges unga behöver nu snabba åtgärder som ger resultat. En viktig insats kan göras redan i sommar. För de allra flesta är sommarjobbet den första kontakten med ett arbete och för många också vägen in på arbetsmarknaden.

 

Det framstår som alltmer obegripligt att Fredrik Reinfeldt och Anders Borg kan blåsa upp sig som de gör och påstå att jobben kommer. Jobbskatteavdrag och arbetslinje?? Varför har det inte hjälpt alla dessa unga som inte har något jobb. Varför erkänner man inte att huvudsyftet var att sänka skatten för att bli populär särskilt bland de välsituerade i storstäderna.

Sedan kommer de med sina tvivelaktiga nationalekonomiska teorier och påstår att det kommer 100 000 nya jobb. Nu går de till och med ut och försöker inbilla väljarna att
Sverige ska bli ett mer rättvist land. Receptet heter fyra år till med Fredrik Reinfeldt som statsminister. Hugaligen.

 

Tord Oscarsson 2010-04-12, 22:19  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM