TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Borg: Mindre till kommunerna nästa år

Kommunerna kommer att få 12 miljarder kronor mindre i statsbidrag nästa år jämfört med i år. Orsaken är att kommunerna i år får ett extra statsbidrag för att klara lågkonjunkturen. Men några extrapengar behövs inte nästa år, enligt regeringens vårbudget.

Det säger finansminister Anders Borg till Ekot på tisdagen till Dagens Industri.

 

Med tanke på att politiken nu givit till resultat gigantisk ungdomsarbetslöshet och överflyttning av sjukförsäkrade till socialbidrag, som innebär nya stora åtaganden för kommunerna kan man bara förvånas när man läser detta.

 

Och återigen uppkommer frågan är nya stora skattesänkningar viktigare än att ge kommunerna möjligheter att ge dem som har det svårast i samhället ett värdigt liv. Detta är högerpolitik när den är som värst.

 

Tord Oscarsson2010-04-06, 13:58  Permalink


Och varför kommer inte det extra anslaget till kommunerna förlängas?
Det är en bra fråga. Jag kan tänka mig att staten låter SKL bedöma vilka kommuner som har största problemen och åtminstone förlänger för dem.
Min fråga syftade till det faktum att du märkligt nog tycks ha missat viktiga delar i resonemanget. Hur kan detta komma sig? Enögd läsning? Snabbt skummande? Ihop häftade sidor? En radio där enbart den vänstrahögtalaren fungerar?

Anledningen till att de extra anslagen till kommunerna minskar är att konjunkturen förbättras. En förbättrad konjunktur resulterar i högre skatteintänkter, vilket ger starkare ekonomi i kommunerna. Dessutom kvarstår det höjda anslaget om 5 miljarder till kommunera.

Så att inte fortsätta med krisåtgärder i en förbättrad konjunktur handlar om ekonomi.
Jag vet inte i vilken kommun du bor i. Där jag bor går man mot ett enormt underskott 2010 och saknar pengar till socialbidrag och insatser för arbetslös unga.

Jag har förstått att ni i högern ser på makrostatistik och missar verkligheten.
Per Lundqvist

Men än så ökar ju arbetslösheten så då minskar ju skatteinkomsterna för kommunerna..Sedan ökar socialbidragen så det är ju en ökat utgifter för kommunerna.
Tord Oscarsson,
Vad det handlar om att du väljer att bortse från delar av resonemang för att det passar ditt synsätt. Det är rakt av oärligt och har ingenting med ideologi att göra. Att du sedan påstår att du ser verkligheten är naturligtvis bara ytterligare ett bevis för att politik inte har med ärlighet att göra.

Sedan bör det noteras att när konjunkturen förbättras ökar skatteintäkterna. Detta har en direkt inverkan på den kommunala budgeten. Dessutom har kommunerna tillförts mer resurser än någonsin tidigare, vilket torde vara positivt."Jag vet inte i vilken kommun du bor i. Där jag bor går man mot ett enormt underskott 2010 och saknar pengar till socialbidrag och insatser för arbetslös unga. "

http://www.skl.se/web/Tillfalliga_pengar_hindrade_underskott_2009.aspx

Ser ut som om det finns olika världar.....hela kommun och landstingssektorn gick visst 14 mdr plus under 2009.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM