TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Valet i september blir ett triangeldrama mellan De rödgröna, Alliansen, Sd. Därför är det intressant att se hur opinionsiffrorna slår på mandatfördelningen.

 

I den mätning med frågor till 10 000 som Novus Opinion gjort för Aftonbladet och TV4 får De rödgröna 50,2 när alla tillfrågas, Alliansen 42,8 och Sd 4,7.

 

Det ger enligt www.val.se 179 d.v.s. majoritet för De Rödgröna och 153 eller 22 mandat från majoritet. Sd får 17 mandat.

 

Valet kan alltså bli ett triangeldrama mellan De Rödgröna, Alliansen och SD

 

Att även Kd och C ligger nära eller i vissa mätningar under spärrgränsen gör valet ännu osäkrare. Många mindre - nya partier har också dykt upp. Norrlandsparti, Landsbygdsparti m.fl  Det gör att  frågan om vilka som kommer in i riksdagen kompliceras ytterligare. 

 

Mätningarna dugga nu tätt. Tendensen verkar klar. De Rödgröna leder med ett antal procent nu men i slutändan kan regeringsfrågan kompliceras av att inget block får majoritet.

 

Tord Oscarsson2010-04-02, 17:11  Permalink


Glad Påsk. Jag är full av beundran över din nitiskhet att kommentera alla opinionsmätningar som kommer. Ibland till och med ett par gånger. Nu när vi närmar oss valet lär opinionsmätningarna komma allt tätare, ibland flera om dan.
Det lär bli svettigt för dig om du tänker fortsätta som du nu gör. Lycka till.
Jag önskar Dig också Glad Påsk.

Mitt intresse för mätningarna beror inte på att jag har någon övertro på dem. Jag ser dem som ett av flera underlag när det aktuella politiska läget ska bedömas. Det vill mina uppdragsgivare som redigerare av hemsidor att jag ska göra.


man får hoppas att vi kommer ihåg att föra ut vår politik mellan alla mätningar
Titta gärna på senaste SIFO, vårt högst renommerade gallupinstitut. Det ser inte så muntert ut längre.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM