TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Reinfeldts förtroende överlägset
DN/Synovate skriver i dag: Varken oppositionsledaren Mona Sahlin eller MP-ledaren Maria
Wetterstrand kommer i närheten av statsministern Fredrik Reinfeldt i kampen om väljarnas förtroende som statsminister, rapporterar opinionsinstitutet Synovate.

 

I denna blogg vill jag  ifrågasätta vad syftet är att jämföra med både Mona Sahlin och Maria Wetterstrand. Naturligtvis ingår det i DN:s systematiska moderatpropaganda.

 

I oppositionen finns det EN statsministerkandidat Mona Sahlin. Maria Wetterstrand har klart markerat att hon inte kandiderar.

 

Det är ganska naturligt att vid jämförelse med en som inte varit statsminsiter vinner den sittande.

 

Nu gäller kommande val framtiden och där är det nästan  jämnt mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin.

 

Bäst på att ingjuta hopp om en bättre framtid för oss som bor i Sverige? 41-40 till Reinfeldt mot Sahlin och 45-35 till Reinfeldt mot Wetterstrand.

 

 

Tord Oscarsson

 
2010-04-01, 08:09  Permalink


Ja, att det blev jämnt i just "ingjuta hopp"-kategorin är väl en indikation så god som någon på vad Sahlins problem är: Folk anser att hon är bra på att snacka, men inte på något annat.

Sedan är det ju intressant att jämföra Sahlin och Wetterstrand. Den stora skillnaden i väljarsympatier borde ge Sahlin ett gratis överläge. Istället är det nästan helt jämnt.

Det sagt; Wetterstrand har också fått väldigt mycket gratis, inte minst av medierna som sällan eller aldrig granskar Miljöpartiet på samma sätt som exempelvis M eller S.

Men Sahlin ger ändå intrycket av att inte bottna i sin roll. Att vara pratminister med ansvar för jämställdhet, integration eller något annat medieanpassat är en sak. Att vara ytterst ansvarig för landets ekonomi och relation till främmande makt är något helt annat.
Nu är det ju så att Salin för den bästa politiken enligt folket och det kommer man inte ifrån hur man än försöker smutskasta henne.. Tänk om hon varit partiledare för Centern, Folkpartiet Vänstern eller Kd och fört så dålig politik så det är bara några få procent som vill ha den. För man ska komma ihåg hur än högerpressen försöker så väljer vi parti och inte statminister i Sverige
Vi vet att ni på högerkanten fokuserar på att till varje pris chikanera Mona Sahlin. Ni kan sitta där med er kolartro på raketen från Täby.

Inom S handlar det om att möta människor som vill veta vilket samhälle vi vill att Sverige ska vara. Det är huvudfrågan och vi ska forma politiken utifrån den ideologiska inriktningen - en samhället där Solidariteten återupprättas. Vi har mycket stort förtroende för de som nu leder partiet - att de känner för denna inriktning.

Noterar i borgerlig press i dag att man är orolig för att att denna störtskur med belopp och förslag som Alliansen levererar förvirrar mer än de övertygar väljare.

Göran Persson och Pär Nuder la nästan exakt samma förslag 2006. De missade också vad väljarna främst ville veta.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM