TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Vattenfall, Kärnkraft,Förnybar energi
Folkpartiet kan komma att kräva fler kärnkraftreaktorer
i Sverige än de tio som alliansen kommit överens om, säger Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag inför partiets landsmöte i nästa vecka.Erik Ullenhag menar att det är den senaste tidens diskussioner om kärnkraft, att bland andra statliga Vattenfall skulle vara intresserad av att bygga, som gjort frågan hetare och att partiet nu vill gå längre.

Maud Olofsson avfärdar Vattenfalls planer. Ifråga om försäljning av elnätet. Något avståndstagande från kärnkraftsplaner utifrån den syn på detta som centern haft hör man inte längre. 

 

- Centern vill nu ta över som ledande i att dränera staten på pengar.Vill sänka inkomstskatterna med ytterligare runt 20 miljarder kronor.Partiet tar över Moderaternas gamla roll som mesta skattesänkarparti inom alliansen. Vi som minns centerns skepsis till högerpolitiken under Gunnar Hedluns tid och Torbjörn Fälldin vurm för decentralisering och motstånd mot kärnkraft förvånas hur fort Stureplanscentern kommit att totalt ta över i Centerpartiet 

Fiasko i jobbpolitiken
Socialdemokraterna riktar nu skarp kritik mot regeringen för såväl fiaskot med jobbcoacherna som för två nya förslag: semesterlagen och förändringar av a-kassan. Det framkom efter att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin frågades ut i riksdagens arbetsmarknadsutskott.
- Nu måste regeringen avbryta fiaskot med de externa jobbcoacher som har ägnat sig åt hypnos, handpåläggning och andra ovetenskapliga metoder. Samtidigt som fiaskot med jobbcoacherna bekräftar att regeringens jobbpolitik har misslyckats, fortsätter Littorin att försämra för löntagarna, säger Berit Högman (S), vice ordförande och gruppledare i riksdagens arbetsmarknadsutskott.

 

En av de rikaste kommunerna - moderatstyrd vägrat ta emot flyktingar och ensamkommande unga
Vellinge kommun ligger i södra Skåne och har knappt 33 000 invånare. Kommunen har landets lägsta kommunalskatt – 29 %.I riksdagsvalet 2006 röstade 56 procent av befolkningen på Moderaterna.

- Välkommen till Vellinge heter det på kommunens hemsida, som lockar med att kunna erbjuda ”något för alla”. I år blev Vellinge för andra året i rad utsedd till Sveriges näst bästa boendekommun av tidningen Fokus.

- Vellinge kommun undersöker nu om det går att stoppa det transitboende för ensamkommande flyktingbarn som i dagarna öppnar i Hököpinge. Det är vårdbolaget Attendo Care som på uppdrag av Malmö stad ska driva boendet med 30 platser.M-politiker: ”Vi känner oss överkörda” – Vi vet inte riktigt om vi har några möjligheter, eftersom vi inte hunnit gå igenom allt, men vi tittar på det, säger Lars-Ingvar Ljungman (M), kommunstyrelsens ordförande. Vellinge kommun tar inte själv emot vare sig flyktingar eller ensamkommande flyktingbarn, och därför vill man inte heller att Attendo Care ska öppna ett boende för ensamma flyktingbarn i vandrarhemmet i Hököpinge. Det blir då Vellinges uppgift att bland annat ordna gode män till barnen och ansvara för eventuell skolgång.

 

Privatiseringen i Alliansens Sverige fortsätter i allt raskare tempo. Det gäller att hinna så mycket som möjligt innan september 2010. Nu är första försäljningsomgången i apoteksrealisationen klar. Vad kommer härnäst?

 

Moral

Jag ska inte utveckla detta med det gruppsexande Folkpartistiska kommunalrådet. Aftonbladet.se har en artikel som förskräcker.

Man undrar dock om människovärdet har kommit på undantag i 2000-talets Sverige. Värderingar att alla människor har lika värde och människovärdets okränkbarhet ska prägla allt mänskligt umgänge.

 

Tord Oscarsson

 

 


 2009-11-11, 18:48  Permalink


http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2510:koer-oever-vellingemoderaterna&catid=22:nyhet&Itemid=799
Kalle Larsson skriver: Därför är det nu dags att köra över Vellingemoderaterna och stifta en lag om att alla kommuner skall ha skyldighet och beredskap att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Samtidigt skall kommunerna självfallet få den statliga ersättning som krävs för det skall bli ett bra mottagande, säger Kalle Larsson, flyktingpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Lätt att hålla med. Jag är engagerad sedan många år i mottagandet av ensamkommande unga i vår kommun och upprörs över att bara en mindre del av kommunerna tecknat avtal med Migrationsverket.
När man kommit nära de unga som kommit och hör deras berättelser tänker man hur viktigt det är att alla ställer upp. Man kan inte heller komma ifrån att västvärlden och Sverige har ett ansvar. Vi är snabba att skicka militär till Afghanistan och andra krigshärdar. Det applåderas av M men när vi måste ta tag i krigets kosekvenser i form av flyktingar till Sverige då är det kalla handen. Ynkligt. Jag är överhuvudtaget bekymrad över den syn på människovärdet som i dag råder i den styrande politiken.

Men att som ensamkommande flyktingbarn komma till ett främlingsfientligt samhälle är inte bra heller.

Kanske ska man fundera på att lägga in nån parameter i kommunala skatteutjämnings systemet

Tackar man nej ska det kosta!
OK - din tvekan är befogad. Och att alla skulle vara med och betala något till detta känns juste.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM