TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I morse fick några framtidssiare i radion frågan om vad de tror om 2006 års val. Svaret var ungefär att det är så jämt att det block som gör lägst antal självmål vinner. Inte helt fel. I val brukar partier och block med mer positiv än negativ uppmärksamhet vinna ökat förtroende.

 

Om S klarar jobben, första steget i en tandvårdsreform och överlåter till Alliansen att göra självmål vinner S ökat förtroende och därmed ökar chansen att även kommande regering är socialdemokratisk helt eller delvis.

 

Motsatsen gäller förstås. Om arbetslösheten är fortsatt hög och S gör flest självmål är det rimligen kört.

 

De nya partierna verkar ha svårt att komma med på plan. Just nu känns det mest sannolikt att vi kommer att ha de redan etablerade partierna bland partier med chans att komma in i riksdagen i valet 2006.

 

Båda blocken har chans att vinna valet. Det är självklart. I dag har media förteckningar hur mycket bättre hushållen får det.” 2006 ser ut att kunna bli ett riktigt höjdarår för de svenska hushållen. Höjda löner, måttliga prisökningar och sänkta skatter gör att hushållen i gemen kan se fram emot åtskilliga kronor mer att spendera nästa år”, skriver www.tv4.se under ekonominytt idag. Många kurvor pekar i positiv riktning just nu. Mycket talar för att S inte kommer att kunna skylla på dålig politik om valet förloras.

 

Oavsett utsikterna inför valet och vad i övrigt kan hända 2006 vill jag önska alla bloggare och bloggläsare Gott Nytt År.

 

 

Tord Oscarsson  2005-12-30, 16:49  Permalink


Ja dessa siare! Deras svar är egentligen självklart och fullständigt omöjligt att säga emot, om man nu skulle vilja det...av någon märklig anledning.

Jag tror, liksom du, att om vi får igenom en början till en ny och verklig, tandvårdsreform, så är vi en bra bit på väg. Självmålen tror jag inte vi kan påverka egentligen, för om vi inte gör dem, så ser media och oppositionen till att vi i alla fall tänkt göra dem.

Alliansen är skrämmande tyst. Inte vet jag om de tagit ett långt jul- och nyårsuppehåll, men tyst är det kring dem.

Du och din familj önskas ett riktigt Gott Nytt År!
Så hjälps vi åt att i alla fall försöka få medborgarna i Härnösand att inse, att här har vi ingen opposition.

TO skrev: "Om arbetslösheten är fortsatt hög och S gör flest självmål är det rimligen kört."

"Fortsatt hög"? Intressant uttryck.

Ja, vi är många som håller med om att den underliggande arbetslösheten redan är mycket hög, betydligt högre än de officiella siffrorna visar.

Så det gäller ju då för er att hålla masken, och tysta t.ex. dem inom LO som anser att den verkliga arbetslösheten är uppemot 25 procent.

http://www.tinyurl.com/dm82m

"Jan Edling på LO:s näringspolitiska enhet utmanar både regeringen och sitt eget förbund med en rapport om den misslyckade politiken mot arbetslösheten."

"Ett skäl till att Jan Edlings rapport avfärdas av LO-ledningen är sannolikt den infekterade debatt, som uppstod för ett par månader sedan efter en uppmärksammad DI-artikel. I den sa Jan Edlings kollega på LO:s näringspolitiska enhet, Hans Karlsson, att den egentliga arbetslösheten ligger på ungefär 25 procent.
Hans Karlsson sa också att uppskattningsvis en halv miljon arbetslösa göms undan i statistiken som sjuka och förtidspensionerade."

"Och Jan Edlings rapport har fått klart godkänt av gurun på området, Ed Palmer, professor i socialförsäkringsekonomi vid Uppsala universitet."
Att alla som kan och vill får arbete är en viktig valfråga oavsett var de finns i statistiken. Det är alltså inte så att olika sätt att räkna avgör utan genom att man ser och får uppleva ute i samhället att jobb finns.
Tänkvärd kommentar, Tord. Gott nytt år!
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM