TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

I DN/Synovates mätning i januari leder de rödgröna med drygt 9 procent över Alliansen.52,1 procent mot 42,9. Det är i stort samma skillnad som i december.  S får 40,1

 

Siffror för respektive parti:

S 40.1  +0,1
V   6,0   -1,2
Mp 6,0  + 0,4

Totalt 52,1

M  26,8 + 0,1
C    6,0 +0,1
Fp   5,9 -0,6
Kd   4,1- 0,4

Totalt 42,9

Sd 3,7 + 1,1


Henrik Brors i DN drar mycket positiva slutsatser av mätningen för Alliansens del och mycket negativa för oppositionen. Han är i alla sammanhang liksom DN i övrigt varm anhängare av Alliansen. Sakligt sett bör Alliansens siffror dock ge anledning till mer bekymmer än övermod. Fp backar till 5,9 och Kd till 4,1 procent. Är det så säkert att de i vått och torrt vill foga in sig i högerburen när vi närmar oss hett läge i valrörelsen. Fp och C som varit stora partier ligger nu i gränslandet till spärren. Avståndet för dessa partier till M har aldrig varit så stort som nu.

S siffror har i alla mätningar i januari visat en viss återhämtning på nivå ca 5 procent över valresultatet 2006. Även V och Mp ligger över valresultatet. M ligger i nivå med valresultatet men Fp,C och KD ligger klart under. M har för övrigt tappat mer i januari än de vunnit. Backat med mer än 2 procent i två mätningar och ökat med 0,1 i två. De hade tillsammans 22 procent 2006 och har nu bara 16.

Tord Oscarsson 2009-01-30, 00:51  Permalink


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM