TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Media och Alliansen har ägnat månader åt att kritisera oppositionen för att vara splittrad. Reinfeldt ägnade stor del partiledardebatten åt detta.

 

Nu är det uppenbart att Alliansen som sagt sig vara trädda på en tråd och badat i samma balja framstår som mycket mer spittrade. Det handlar om vigsel, försvar, Fra, Regionfrågan, ökade bidrag till kommunerna och mycket mer. 

 

S,v,mp har tvärtom både i partiledardebatt och i artiklar visat  enighet i de stora frågorna.

 

 

Tord Oscarsson

 

 

 2009-01-21, 16:26  Permalink
Andra bloggar om:  


Fantastiskt! Då kommer det ju inte att bli några problem för de rödgröna att - utan slitande kompromisser - komma överens om en valplattform 2010.
Jag antar att du ironiserar men tre partier som kommit överens om budget i 12 år som gjorde Sveriges till ett land med internationellt erkänt god ekonomi kommer säkert att kunna spika en valplattform.

I TV rapport i dag var det ett långt inslag om förbittringen inom Alliansen på grund av Folkpartiets solospel. Man talade faktiskt om att detta hotar Alliansen.
Naturligtvis finns det olika åsikter inom de båda konstellationerna något annat vore väldigt märkligt. Dock tror jag inte dessa skillnader skall överdrivas då makten över landet tycks ha en förenande kraft.
Det skall bli intressant att se vilken försvarspolitik oppositionspartierna kan enas kring. Den numera ständigt storskrattande Ohly vill ju i princip lägga ner försvaret och Mp vill göra om det till miljösoldater.
Har ni tänkt på att Ohly alltmer liknar förre centerledaren Olof Johansson. Han skrattade också ständigt när han fick samarbeta med socialdemokraterna.
Har haft samma ämne uppe ett antal gånger på min blogg. Det kan snart liknas vid en av dessa amerikanska evighets såpor Vill ni läsa mer så varsågod http://hogbergstankar.blogspot.com/
Det skulle också vara intressant att se vilken försvarspolitik Alliansen enas om. I övrigt vill jag säga att källan till mina funderingar kring bristen på enighet är borgerliga tidningar. Inte minst Svenska Dagbladet har skrivit om inbördeskriget kring försvaret och idag om oenighet om pappamånader. OK - egentligen tycker jag att det är demokratiskt juste att partier visar egna profiler. Jag har retat mig på att borgerliga media vinklat skilda meningar inom oppositionen så hårt. Nu har de uppmärksammat att det kanske är lika eller större motsättningar inom Alliansen. Om vi kan vara överens om att det är demokratiskt OK att tycka olika om man ändå kan enas när det behövs så bör det kunna accepteras av debattörer från både opposition och majoritet.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM