TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har sett i kväll att folkrättsexperter anser att Israel begår folkrättsbrott i Gaza.Bland dem FN:s rättschef Hans Corell.

 

Två arabiska partier får inte ställa upp i nästa månads parlamentsval i Israel. En parlamentarisk kommitté röstade på måndagen mot deras kandidatur med motiveringen att de är antisionistiska.

 

Så beter sig en stat som är mer totalitär än demokratisk.

 

Inser Israel att deras agerande riskerar att beröva staten Israel det  anseende man haft. I  förståelse för en speciell situation.

 

Israel började med att  fördriva palestiner till vissa områden, sedan ockuperades dessa områden och Israel la beslag på mark för bosättningar och - nu angriper palestinierna i Gaza och gör sig skyldig till en fruktansvärda massaker på oskyldiga civila palestinier.

 

Sverige och Världen borde vara mer upprörd än man sett  i praktisk beslutsamhet. Alternativet är att blunda som vi gjort även tidigare i historien när fruktansvärda brott mot folkrätt och mänskliga rättigheter skett.

 

 

Tord Oscarsson
2009-01-13, 01:54  Permalink
Andra bloggar om:  


Tord, fattar inte heller hur folk fortsätter att blunda för denna konflikt som inte bara berör israeler och palestinier, utan hela Mellanöstern. Istället stirrar man sig blind på Hamas. Bara för Hamas är den militära motparten i denna konflikt, så skall detta inte legitimerar det orättfärdiga och vidriga kriget, och massaker på palestinska barn, kvinnor och män. Snacka om en kollektiv bestraffning av en hel folkgrupp.
Jag har läst den kunnige Göran Rosenbergs inlägg i denna debatt. Han tycker att palestiniernas frihet i en region med två självständiga stater är en självklarhet men ändå inte. I makternas värld är detta en dröm.

Det finns uppenbarligen ingen vilja i omvärlden att sätta makt bakom orden för att ge palestinierna ett eget land. I stället väntar för dem ett ännu större helvete

Israel tänker inte ge upp förrän de ockuperade palestinierna är definitivt knäckta. 41 års ockupation som varit ett h-e följs av ytterligare många år som blir ett ännu större h-te. Lägerfängelserna Västbanken och Gaza inkapslas och kontrolleras till 100 procent

Några självständiga stater som ska ha rätt att leva eget liv och även försvara sig är det inte fråga om. Det är terrorism. I stället kommer fredsförhandlingar av allt att döma innebära att ockupationsmakten stärks ytterligare
Det måste vara skoj att man kan kasta skor på presidenten .Man kan undra varför gjorde man inte det innan på Saddam Hussein?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM