TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag tycker det är bara bra att rådslagsdiskussionen om hur vi ska finansiera krispolitiken förs här på bloggen. Den bör handla om vi ska klara det genom omprioritering eller om vi ska finanisera den med underskott som ska betalas i framtiden.

 

Jag med under krisen i början på 80-talet efter de underskott som borgerliga regeringen då drog på Sverige med bl.a ofinansierade avgifts- och skattesänkningar, varvskris mm..Vidare i början på 90-talet.

 

Vi började aldrig med att lyfta fram att låna och dra på oss underskott utan frågade oss om vi inom ramen kan omprioritera resurser, jobba smartare etc.

 

Nu handlar diskussionen bara om vi ska vidga ramen och betala med pengar som måste lånas och betalas senare.

 

Det måste vara rätt att först fråga vad som kan täckas med befintliga resurser. Inom budgetram. T.ex. att alla miljarder som gått till tvivelaktiga skattesänkningar kan återföras till en del utan att drabba någon fattig. Om det inte går att klara och en extrem krissituation gör det nödvändigt att vidga ramen får man ta de då.

 

Vi bör inte fastna i en teknisk situation om budgettak  men vara överens om att vi i första hand ska klara kostnaderna nu genom omprioritering och först om det inte går och vi har en mycket extrem kris diskutera hur vi vidgar budgetramen.

 

 

Tord Oscarsson2009-01-10, 14:41  Permalink
Andra bloggar om:  


Kallar du dig Inge hos mig eller är det någon som driver med mig?!

http://www.fritturhjartat.blogspot.com/
Nej det är jag. Jag tyckte ditt inlägg var helt rätt och bra. När jag ska svara anger jag min inloggning i Googles. Där jag tydligen fått kortnamnet Inge som är mitt andra namn. Jag måste komma ihåg att underteckna med mitt fullständiga namn. Använder aldrig signaturer.
Hjärtans enig, Tord. Det måste vara vår främsta uppgift att skärskåda den rådande verksamheten och där göra det som måste göras. Men jag har inte läst skåningarnas rådslasgssvar och jag tycker att det är bra att diskussionen kring rådslagen får lite fart.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM