TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Mårten Martos Nilsson skriver i LO-tidningen om den fruktansvärda situationen i Gaza bl.a.

 

Hjälp och medicin når inte fram i Gaza
– Sjukhuset i Gaza stad ber alla med någon som helst medicinsk kunskap att rycka in och hjälpa till. Men eftersom Gazaremsan är avskuren på flera ställen kan varken människor eller medicin komma fram.
Det rapporterar Fadel Abu Hein, psykolog vid en oberoende organisation för rehabilitering och krishantering i Gaza, på telefon från gränsövergången Nahal Oz strax utanför Gaza stad.
– Sjukhuset Shifa i Gaza stad är det enda fungerande sjukhuset i Gaza. Men där ligger nu två eller tre patienter i varje säng, och sjuka och sårade har börjat läggas på golven.
Fadel Abu Hein beskriver ett lamslaget Gaza, där befolkningen är i desperat behov av vatten, mat och medicin. Så sent som i dag, måndag morgon, dödades ett tiotal personer av israelisk militär. Elförsörjningen har i stort sett slutat fungera, eftersom bränsle till elkraftverken inte tillåts komma in. Ingen går till jobbet, inga löner betalas ut, alla skolor är stängda. Människor tar risken att ge sig ut på gatorna bara för att söka efter vatten eller ta sig till sjukhuset.
Mat kommer inte fram
– Gaza behöver 250 till 300 ton mat varje dag, men israelerna tillåter bara mellan 15 och 20 ton att passera via Rafah vid gränsen mot Egypten. Livsmedelsförråden är väldigt begränsade.

 

Så långt LO-tidningen.

Kan något ursäkta denna ofattbara grymhet och mord på oskyldiga barn. 87 barn har dödats på kort tid.

 

Nu finns bara en lösning. Att de stora makter som stöder Israel med vapen beordrar omedelbar vapenvila för att skadade människor ska få vård och möjlighet att flytta om det nu är meningen att Gaza City ska vara krigsskådeplats och och med bomber och granater förstöras och bli grus och aska.

 

Tord Oscarsson 2009-01-05, 16:38  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM