TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Blogg i adventstid

 Alla som orkar läsa önskas

  God Jul och Gott Nytt år

 

Helt utan förvarning står det på TT:s kortnyheter att S ökar kraftigt. Vad nu då? Vi löper ju gatlopp i media för att vår regering inte fanns på  jobbet annandagjul i fjol då de fruktansvärda vågorna sköljde bort allt och dödade många många på andra sidan jordklotet. Man har sett fram emot en juletid med dåliga opinionssiffror och förberett sig på att söka tröst i julens gemenskap. Nåja det hinner gå både ner och upp  igen innan dess.

 

Den enda mätning vi  ska bry oss om är den i september 2006 har Göran Persson sagt och jag håller med honom. Dock säger han också ibland att gladast vinner och nog betyder det en del för humöret både lokalt och centralt att skillnaden mellan S och M på en månad kan ha ökat med 7 procent i det att S nu får 38 procent och M 29 procent.

 

Mätningen gjordes mellan den 29 november och 9 december och omfattar 2 020 personer d.v.s. ett ganska stort underlag. Katastrofkommissionens rapport presenterades den 1 december. Man har allmänt räknat med att S skulle förlora och Alliansen med M i spetsen vinna på att regeringen fick så hård kritik. Möjligen beror den uteblivna förlusten för S på att väljarna bara känner olust inför det att den fruktansvärda händelsen på något sätt körs i repris igen i media och att försök att utnyttja händelsen partipolitiskt väcker mer vrede än sympati.

 

Alla dessa statsvetare som nu uttalar sig så säkert om allt elände som ska drabba socialdemokratin och påstått att avståndet till Alliansen är ointagligt måste se över sina källor till medborgarna. Jag tror till skillnad mot dem att KU-förhören inte påverkar opinionen. Det blir en andra repris och vem orkar bry sig. Att beredskapen inte funkade den där annandagen är konstaterat och erkänt av de ansvariga. Gör beredskapen bättre i framtiden men inte heller det får kosta för mycket och sluta hetsa mot Laila Freivalds säger en mig närstående medborgare som alltid säger sitt hjärtas mening. Nånstans känner jag att det är den vanligaste åsikten bland de väljare som nu till så stor del också säger sig vilja rösta på socialdemokratiska arbetarpartiet - det enda parti som inte bytt namn. Ett parti som står fast vid vad som ska göras och nu har lagt fast både i partiet och i den socialdemokratiska regeringen hur det ska göras.

 

Tord Oscarsson2005-12-12, 03:02  Permalink


Härliga och lovande siffror!
Men det är långt kvar till valet.

Jag kan också tänka mig att människor ledsnar på det här med utredningar och annat i samband med katastrofen som var för ett år sedan. Självklart är den inte mindre tragisk, men någonstans måste man väl komma till vägs ände?

Borgerligheten tror jag biter sig själv i svansen, om de skall ha detta på agendan varje dag framöver.
Gjort är gjort och hänt är hänt, och dessvärre kan vi inte få det ogjort.

God Jul och ett Gott nytt År!


Jag tror ni vinner valet.

Att Göran Perssons närmaste man, den s-märkte chefen för regeringskansliet, verkar ha ljugit för katastrofkommissionen på en av de viktigaste punkterna är ju inte så viktigt! Sådana bagateller ska man inte tjafsa om, och man kan inte få det ogjort!

Folket och media ska inte lägga sig i sånt där. Dessa makthavare är valda demokratiskt, och om de ljuger för väljarna så finns det säkert någon god anledning till det.
De flesta (utom media förstås) tänker nog såhär:

"En borgerlig regering hade inte kunnat agera annorlunda och därför ska vi inte hacka på socialdemokratin."

Men det mediala hackandet har gjort att många snarare tycker synd om socialdemokraterna. Alla vill ju försvara en hackkyckling.

Kanske opinionssiffrorna speglar detta?
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM