TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Försäkringskassan

-  Jag vill skriva om försäkringskassan som nu inte har personal för att kunna betala ut till familjer och enskilda som bättre än de flesta behöver pengar. Jag har erfarenhet från 32 års engagemang i kassan. Erfarenhet av vad en anställd orkar med. Det talas om att datorkontakter ska underlätta. Det kan gälla skatter men inte människors problem. Jag hör de centralbyråkrater som nu styr kassan från Stockholm och ansvarigt statsråd tala om hur bra det är och att det ska bli mycket bättre. Det säger dom som har skickat i väg över 1000 anställda i förtida pension eller arbetslöshet. De som står mitt uppe i problemen säger som det: När som många lämnat oss får det konsekvenser både för hålla tider och kvalitén.

-  Vi varnade för centralstyret av en verksamhet som bör hanteras när de människor som berörs. Tänker också hur det som var högsta sanning på 1980-talet - att decentralisera nu inte har någon relevans. Då vi fick kritik för att inte även pensionsräkning lades ut till Sollefteå. De förändringar som skett innebär tydligen att lokal ledning helt tappat möjligheter att bedöma behov av resurser och prioritera insatser.

 

-  Uttalandena av produktionsdirektören i Stockholm styrker mig i den uppfattningen. Hon agerade som gäst hos verklighet  förskönade i stället för att se verkligheten som den är.

ÖB sågar regeringen

-  Något om andra frågor som också synts på skärmarna.
I dag går ÖB ut och sågar regeringen. Dårarnas paradis säger veteranen Bo Pellnäs. Tänka sig. M som gått till många val på starkt försvar förlorar nu trovärdighet - även på detta område.

KD -svansen som styr

-  Kristdemokraternas utspel om fastighetsskatt och vårdnadsbidrag ställer Alliansen upp på trots alla negativa konsekvenser och kritik. Det är ju tydligt att kd saknar ekonomisk kompass. Allt ska betalas inom ramen för låg inflation och låg ränta. Nu har man sannolikt dragit på Alliansen en valförlust genom att driva igenom ett borttagande av fastighetsskatten som gynnar de rikaste. Det visar att Alliansen trots allt snack står på deras sida. Ett vårdnadsbidrag + jämställdhetsbonus och annat som Alliansen lovat dessutom leder som perioden 91-94 till färre i jobb, högre inflation, högre räntor och sänkt reallön.

 

Byggstart Saltvik men Göran Norlander är inte inbjuden 

-  En viktig lokal fråga blev klar i dag. Byggstart på Saltvik. Förre riksdagsmannen Göran Norlander jobbade intensivt för att få denna satsning i Härnösand och är värd erkännande för detta. . Jag får tillfälle att säga honom det i dag när vi träffades på Coop Forum. Döm om min förvåning när jag får veta att han inte ens är inbjuden att närvara vid första spadtaget och det som händer i samband därmed. Hur man kan missa det undrar

Tord Oscarsson2007-07-24, 22:41  Permalink
Andra bloggar om:  


Bo Pellnäs inkluderade även faktiskt även er socialdemokrater bland dårarna.
Det är möjligt. S-regeringen fick hård kritik av M tidvis för att spara för mycket och satsa för lite på försvaret. Min poäng är att de nu uppleva själva att man får välja.Oerhörda summor satsas på ofinansierade skattesänkningar och åtstramingar för arbetslösa och sjuka räcker inte - har delvis slagit slint eftersom 300 000 lämnat A-kassorna. Borg måste hämta miljarderna någon annanstans.
Ser just att S ledamoten i Försvarsutskottet Åsa Lindestam uttalat sig i SvD om Borgs sparförslag. Hon skriver bl.a.: Min tro och förhoppning är att vi i höst, med stöd av förvarsberedningens då framlagda bedömningar, ska kunna fatta kloka beslut om hur vi ska organisera och dimensionera vårt försvar. Hur det kommer att landa vet och vill jag inte föregripa idag.

Men det jag vet är att den prutning på fyra miljarder på försvarets materielinköp som Anders Borg föreslagit är oseriös och orealistisk
"Hur det kommer att landa vet och vill jag inte föregripa idag."

Naturligvis inte, för ni vill ju också spara på försvaret. Men det vill ni inte tala om idag för då är det svårt att kritisera Anders Borg som också vill spara på försvaret.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM