TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Nu talar högeralliansen om att var fjärde svensk befinner sig i Utanförskap.

Vilket fruktansvärt ord. Uttrycker ett förakt. Handlar det inte om medmänniskor. Vilka är de medmänniskor som för tillfället inte jobbar. Jag läser i rapport från Almedalen att det är arbetslösa, öppet eller i utbildningsåtgärder, studerande, deltidsanställda, sjuka och förtidspensionärer. Ska de behöva gå omkring och känna sig skyldiga -att inte vara fullvärdiga medborgare??

 

En docent Dan-Olof Roth har forskat och säger bl.a. att utbildning är en av de viktigaste åtgärderna för att en som inte jobbar ska kunna ta ett jobb.

Vad gör då högeralliansen? Man hör ett annat mode(rat)ord. Tröskeln ska minska. Det innebär att A-kassa och sjukpenning ska minska. Man hör aldrig att de talar om vuxenutbildning. Den har bantats dramatiskt. Både den kommunala och den som drevs av AMS. Och hör gick det med heltider? Jag har aldrig hört ett alliansparti ställa upp på krav på heltid. Tvärtom har det motarbetats.

 

 

Tord Oscarsson
2007-07-13, 12:42  Permalink
Andra bloggar om:  


Synnerligen träffande blogg!

Men så är också alliansen ett misslyckande. De kan ju snart inte komma överens inom sin "klubb". Tragiskt att Sveriges svagaste skall behandlas på detta förnedrande sätt.
Byt regering nu!


Hej ja utanförskap är ett dumt ord men vi använder det faktiskt i vår kamp Samhall upproret fast det gör vi p.g.a att Littorin ska fatta om vi har tur!besök gärna kampanjsajten
http://mikael-nilsson.blogspot.com/

TO skrev: "Nu talar högeralliansen om att var fjärde svensk befinner sig i Utanförskap. Vilket fruktansvärt ord. Uttrycker ett förakt."

Vilket nonsens. Lågvattenmärke, Tord.

TO skrev: "Ska de behöva gå omkring och känna sig skyldiga -att inte vara fullvärdiga medborgare??"

Nejdå, det är något som du hittat på.
Jag vidhåller mycket bestämt att ordvalen röjer ett synsätt som innebär att man sorterar människor i kategorier på ett sätt som uttrycker förakt Som att säga till människor: Du är är nyttig ,men du är onyttig. Betänkt att det kan röra en person som jobbat i decennier i ett hårt yrke men drabbats av allvarlig sjukdom. Han är inte utanför - han är en medmänniska som fått del av den allmänna fösäkring som ger människor trygghet. Alltså en medmänniska som ska aktas som sådan och INTE sorteras in i ett utanförskap. Jag engagerade mig i politiken för att slåss för människors lika värde. Jag hörde en katolsk pater som sa:Ge aldrig upp den kampen. Det tänker jag inte göra.
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM