TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Jag har lyssnat på intervjuer med Mona Sahlin från Almedalen denna morgon. Hon talade i går inför en stor publik. Jag ser och hör en politiker som inte talar och ser ut som en politiker. En som sysslar med politik därför att det är både viktigt och kul. Och hon har förmåga förmedla detta till den som lyssnar. Få en att känna det fantastiskt att vara med i hennes lag.

 

Det känns jättebra att vara med och prata om en ny S-politik. Ny i den bemärkelsen att vi lär av misstagen. Något av det som känns bäst när man lyssnar på Mona är uppriktigheten. Vi måste bli bättre för vi har varit dåliga. Vi kom i försvarsställning - förknippades med överhet och makt. Nu måste vi åter bli en folkrörelse.

 

Bara för några år sedan var ordet folkrörelse ett föraktat ord i den teknokratiska miljö som uppstod när politiker lyssnade mer på Statskontoret och Timbro än på folket. Vi hamnade där vi fortfarande är kvar.Marknaden är viktigare än människorna.Effektivitet är inte förenligt med folkligt inflytande t.ex. i socialförsäkringsnämnder där man beslutar om förtida pensioneringar mm.I socialförsäkringen som byggts upp av förtroendevalda styrelser vid bruk och senare regioner finns i dag inte enda representant för fack,partier eller andra folkrörelser. Alla har ersatts av en produktionsdirektör i Stockholm som förutsätts ha kännedom om människors behov i varje vrå av vårt avlånga land.

 

Tänk vad underbart om Mona Sahlin och hennes  ungdomspanel kan inspirera till en återgång till folkligt engagemang. Där det inte talas i kök och på kaféer om att man inte känner igen partiet utan tycker att det är roligt att gå på möten och studiecirklar och prata om hur politiken ska se ut i ett framtida Sverige och Europa där man sätter människan främst.  

 

Mona Sahlin inspirerar till ny politik i en socialdemokrati som lyssnar.

 

Tord Oscarsson2007-07-10, 09:34  Permalink
Andra bloggar om:  


Mona Sahlin och en ny politik??

Herregud, vad är det för ny och uppriktig politik Mona står för. Hon befinner sig ju bara på reträtt i alla de intervjuer hon gett och i sina tal har hon bara sagt det som alla andra tidigare ordföranden sagt?
Jag förstår inte, hon säger ju egentligen ingenting med substans vad är det egentligen för konkret ny politik som du pratar om? Vad är det som får dig att tro att det här är något annat. Hon är ju lika ”högerbelastad” för tidigare försyndelser som alla andra i partiledningen. Hon borde förresten nästan ha dubbel börda, hon är väl en av dem som suttit längst bland de nuvarande ledamöterna?
Ser du aldrig till personens trovärdighet och tidigare handling. Är en person trovärdig och lovvärd när den, trots förbud, har plockat ut tusentals kronor från ett skattefinansierat tjänstekort för att köpa kläder och hyra bil privat. Är det samtidigt vänsterpolitik och förnyelse alá Oscarsson, att som Sahlin använda
tiotusentals kronor av Härnösands och andra skattebetalares tjänstekort för att åka på semester?
Om du tycker så är det bara att beklaga Härnösand, vägen tillbaka för socialdemokratin kommer nämligen att bli dubbelt så trög och utslätad med Sahlin vid rodret!
KG Holm
Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM