TRANSLATE WEB PAGE   NÄTVERKSPORTALEN WWW.S-INFO.SE   BLOGGPORTALEN WWW.S-BLOGGAR.SE   FORUMPORTALEN WWW.S-FORUM.SE 

Tidningen Dagen presenterade 29 juni en opinionsmätning från Sentio, som visar hur väljarsympatierna såg ut i mitten av juni.Det borgerliga blocket har tillsammans 40,7 procent och S,V,Mp har 54,1 - en skillnad på drygt 13 procentenheter.

 

I Novus Opinion som kallar sig Sveriges största väljarbarometer och som görs i samarbete med TV 4 får S,V,Mp 54 procent och Alliansen drygt 40 i en mätning som gjordes under 11-24 juni.

Alltså ungefär samma skillnad i de båda mätningarna.

 

Undersökningen  är daterad 30 juni och finns på Novus Opinions hemsida www.novusopinion.se

Enda säkra ändringen från maj i Novus mätning är att Vänstern går upp från 4,4 till 6,3 procent. Alliansens ställning försvagas ytterligare av att Kd minskar från 4,8 till 3,6 och hamnar under riksdagsspärren.

 

Båda dessa mätningar grundas på större underlag än de mätningar som görs av vissa institut med bara ca 1000 tillfrågade.

 

Intressant är att båda visar ungefär samma skillnad som SCB alltså nära 15 procent.

 

Det fanns i borgerliga tidningar förhoppningar att valvinden skulle vända i juni. Det är inget som tyder på detta. Deras stora problem är att de bara tar väljare av varandra och detta med resultat att, som nu, Kd inte skulle komma in i riksdagen.

 

Intressantare är naturligtvis hur det ser ut i maj-juni 2010. Därom vet vi inget. Dock ska sägas. Det fattades knappt 2 procent 2006 för att regeringen skulle ha suttit kvar. Trots den stora ledningen för oppositionen nu kommer det förmodligen 2010 åter handla om vem som har marginalerna på sin sida. Gardera med kryss!!

 

Tord Oscarsson

 

 
2007-07-02, 21:09  Permalink
Andra bloggar om:  


Förnamn och efternamn är obligatoriskt. E-postadress och webbadress är valfritt.
Skriv sedan din kommentar och klicka på Spara kommentar.

FÖRNAMN

EFTERNAMN

E-POSTADRESS (valfritt, publiceras ej)

WEBBADRESS (valfritt)


KOMMENTAR PÅ INLÄGGET
Regler för kommentarer

I den här bloggen eftersträvar vi en öppen debatt och välkomnar kommentarer. Men vi vill att tonen där vi tilltalar varandra är artig och att det som lyfts fram hör till ämnet för det inlägg som kommenteras.

Kommentarer som bryter mot följande punkter tas bort:
  • ej undertecknade med förnamn och efternamn
  • kränker andra personer eller utmålar dem som brottsliga
  • är rasistiska, homofobiska, sexistiska eller diskriminerande
  • innebär brott mot tystnadsplikten
  • uppmanar till brott eller annat som bryter mot lagen
Observera även att kommentarer med länkar till webbsidor innehållande något av ovanstående, inte är tillåtet, såvida det inte är av stor vikt i sammanhanget.

Din kommentar kan även bli borttaget om:
  • du använder hundratals utropstecken eller nonsensord
  • vi misstänker att skribenten inte använder sitt eget namn
Ägaren till respektive hemsida har dock rätt att, utöver dessa regler, själv avgöra vilka kommentarer som skall finnas i bloggen. Upprepade brott mot dessa regler kan innebära att du spärras från att kommentera i bloggen på hemsidan.

När en kommentar görs loggas IP-adress samt tidpunkten när kommentaren gjordes, vilket gör det möjligt att ta reda på från vilken dator kommentaren härstammar ifrån. Alla kommentarer som bryter mot svensk lag rapporteras till polis och Internetleverantör, vilket kan medföra fängelse och/eller böter samt att Internetleverantören stänger ner Internetuppkopplingen för personen som gjort kommentaren.


Se S-filmklipp med socialdemokrater
Laddar filmer...
VILL DU SE FLER S-KLIPP? BESÖK YOUTUBE.COM